صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۷
پیام ابتکار به مناسبت روز دختر؛

گفت‌و‌گوی ملی خانواده اصلی‌ترین برنامه معاونت زنان است

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: اولین قدم و مهم‌ترین اقدام برای مقابله با آسیب‌ها به دختران و جوانان توجه به خانواده سالم و شکوفاست؛ معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به همین دلیل گفت‌و‌گوی ملی خانواده و بین نسلی را از فعالیت‌های اصلی خود قرار داده است.
کد خبر : 295321

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معصومه ابتکار در پیامی به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر نوشت: فاطمه معصومه (س) دختری جوان بود که در حمایت از نهضت علی ابن موسی الرضا(ع) هجرت و تلاش کرد و در طی مسیر حق طلبی‌اش در شهر قم از دنیا رخت بر بست. بزرگداشت ایشان نشان از اعتقاد به این مهم دارد که هویت انسانی زن در راس ارزش‌های وجودی اوست و سپس به هویت زنانه‌اش می‌رسیم که در مادری و همسری نهفته است. چرا که حضرت معصومه (س) ازدواج نکرد و صاحب فرزندی نبود. اما بدون اغراق اعتبار جامعه علمی و حوزه‌های علمیه قم به شخصیت آن بانو گره خورده است.


وی در این پیام افروده است: حضرت معصومه نه تنها بر علوم روزگار خویش مسلط بود بلکه با حضور سیاسی و اجتماعی‌اش، اثری ماندگار در تاریخ و جغرافیای تشیع بر جای گذاشت و این همه حاصل توانمندی‌های شخصی‌اش بود.دختران امروز جهان، مادران فردا هستند و این در حالی است که شرایط کنونی برای آنان در جای جای دنیا با مشکلات و آسیب‌های متفاوت مواجه است. از جوامع درگیر جنگ و ناامنی که بیشترین آسیب‌ها به زنان و دختران وارد می‌آید تا جوامعی که در معرض خشونت و ترور و بازدارندگی دختران از تحصیل و رشد اجتماعی است.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یادآور شد: همچنین در جوامعی که تحجر و واپسگرایی، مناسبات را رقم می‌زند و نگاه کلیشه‌ای نسبت به دختران برای آن محدودیت‌های زیادی در زمینه‌های آموزش و بهداشت و نشاط و ورزش ایجاد و سبب افسردگی و آسیب‌های جسمی و روحی می‌شود. در چنین جوامعی که بسیار هم هستند حداقل الزامات زندگی شرافتمندانه برای دختران فراهم نیست. از سوی دیگر در جوامعی که به نام آزادی، به دختران مانند کالای مصرفی نگریسته می‌شود نیز آسیب‌های روانی بسیار بر آنان وارد شده و تبعات گسترده اجتماعی آن اکنون با پویش‌هایی مانند "me too" علیه سوءاستفاده‌های جنسی در محیط‌‌های کاری بروز و ظهور یافته است.


ابتکار در ادامه این پیام نوشته است: امروزه برنامه ریزی برای دسترسی به آموزش، بهداشت و ورزش برای تضمین سلامت و نشاط جسمی و روحی دختران از جهت‌گیری‌های اصلی دولت‌ها به شمار می‌رود. همچنین مقابله با خشونت علیه دختران و زنان از طریق آموزش و برنامه‌های مداخله پیشگیرانه، که در کشور ما نیز همه این موارد مدنظر بوده است.


معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: پیشرفت دختران در آموزش و به ویژه سطوح علمی و دانشگاهی به همت خود آنان و با زمینه‌های ایجاد شده در کشور از وضعیت خوبی برخوردار بوده و از دستاوردها به شمار می‌آید. در زمینه‌های دیگری مانند ورزش و به خصوص ورزش قهرمانی نیز شاهد نمونه‌های موفق بسیار مانند قهرمانان ایرانی فوتسالیست آسیا هستیم و دختران هنرمند سرآمدی را در عرصه‌های ادبی، تجسمی و دیگر رشته‌ها داریم.


وی نوشت: در عین حال جامعه ما نیز مانند هر جامعه دیگری از مشکلات و گرفتاری‌هایی رنج می‌برد که قرار نیست بر آنها سرپوش بگذاریم، بلکه تلاش می‌شود با همت دختران عزیز و سیاست گذاری‌های صحیح فرهنگی و اجتماعی حل و فصل شوند. تردیدی نداریم که شرع مقدس اسلام محدودیتی را برای تعالی و پیشرفت دختران و زنان ایجاد نمی‌کند، بلکه با تعریف برخی حدود، ضامن شان و عزت انسانی همه انسان‌ها اعم از زن و مرد و دختر و پسر است. بنابراین باید فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای به راهکارهایی اندیشید که با حفظ کرامت انسان، گشاینده مسیرها و راه‌های تازه است، البته در این میان اولین قدم و مهم‌ترین اقدام برای مقابله با آسیب‌ها به دختران و جوانان توجه به خانواده سالم و شکوفاست. معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به همین دلیل به طور خاص گفت‌و‌گوی ملی خانواده و بین نسلی را از فعالیت‌های اصلی خود قرار داده است.


ابتکار تصریح کرد: همچنین توجه به آموزش‌های حقوقی از سطوح ابتدایی تا دانشگاه و مهارت‌های زندگی مد نظر بوده؛ چرا که می‌تواند تاب آوری فردی، اجتماعی و خانوادگی را ارتقا دهد و دختران را در مسیر آینده خویش استوار و پر امید به پیش برد. لوایح تامین امنیت زنان در مقابل خشونت و حمایت از کودکان و نوجوانان نیز از جمله پیگیری‌های مستمر و مجدانه این معاونت با همکاری بانوان نماینده مجلس شورای اسلامی است که مراحل نهایی خود را طی می‌کنند و هر دو از قوانین مهم آینده برای دختران امروز و مادران فردای کشور به حساب می آیند.امیدوارم با اقدامات و همکاری‌های مجدانه دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم نهاد بتوانیم آینده‌ای سرشار از امید و روشنی را برای دختران ایران زمین رقم زنیم.در این روز مبارک، صدای دخترانمان را بشنویم و پناهشان باشیم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر