صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۲۶ تير ۱۳۹۷
در جلسه دانشگاه‌های نی‌ریز با مسئولان صورت گرفت؛

رایزنی دانشگاه آزاد اسلامی نی‌ریز برای ایجاد رشته‌های پیراپزشکی

جلسه بررسی مسائل و مشکلات دانشگاه‌های نی‌ریز از سوی شورای اسلامی شهر نی‌ریز در محل پارک بانوان برگزار شد.
کد خبر : 295274

به گزارش خبرنگار آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز در این جلسه با پرداختن به وضعیت این دانشگاه گفت: «٣٠ سال از آغاز کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز می‌گذرد و سال‌های اخیر با مشکل روبه‌رو شده‌ایم.»


سید محمدرضا رئیس‌السادات بیان کرد: «این واحد دانشگاهی دارای ۸۰ رشته در گروه‌های علوم انسانی و فنی و مهندسی است و در زمان‌هایی ۴۵۰۰ دانشجو داشته است اما امسال تعداد دانشجویان این واحد دانشگاهی به هزار نفر رسیده. کمبود دانشجو سبب شده تا منابع مالی این دانشگاه به شدت دچار مشکل شود.»


وی افزود: «اکنون ۴۰ نفر عضو هیات علمی و ٦٠ کارمند در این مرکز آموزشی مشغول به کار هستند و هزینه‌ها بسیار بالاست.»


رئیس‌السادات ادامه داد: «برای اینکه دانشگاه آزاد بتواند از این شرایط رهایی پیدا کند نیازمند راهکارهایی از جمله جذب حداکثری دانشجو و کسب درآمدهای غیر شهریه‌ای هستیم.»


وی گفت: «در کنکور امسال که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد بیش از هزار نفر داوطلب تجربی برای کنکور شرکت کردند در حالی‌که داوطلبان ریاضی چیزی حدود ۱۰۰ نفر بودند.»


رئیس‌السادات افزود: «متأسفانه دانشگاه نی‌ریز برای دانشجویان علوم تجربی رشته‌ای ندارد و برای اینکه ما بتوانیم رشته‌های پیراپزشکی مانند هوشبری، پرستاری، مامایی و... را داشته باشیم در نخستین گام باید اعضای هیات علمی را جذب کنیم.»


وی گفت: «دانشگاه آزاد در کسب درآمد غیر شهریه‌ای می‌تواند دوره‌های کوتاه مدت مثل نسخه‌خوانی، گیاهان دارویی، نرم‌افزار و هر دوره‌ای را که در شهرستان مورد نیاز باشد، برگزار کند. امکانات فیزیکی که در دانشگاه آزاد وجود دارد مثل سلف سرویس و سالن‌ها هم قابل استفاده است و می‌شود مراسم‌ عروسی، جشن‌ها و جلسات را در این دانشگاه برگزار کرد.»


رئیس واحد نی‌ریز بیان کرد: «یک باغ ٥٠ هکتاری در قطرویه داریم که باید بر روی صنایع تبدیلی آن سرمایه‌گذاری کنیم. مجوزهایی برای پمپ گاز و پمپ بنزین هم در اختیار داریم.»


معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی‌ریز نیز با بیان اینکه اگر برای دانشگاه آزاد کاری نکنیم ادغام و یا تعطیل خواهد شد گفت: «تجهیزات بسیار زیادی در این دانشگاه وجود دارد و این دانشگاه از نظر فضا و امکانات بی‌نظیر است.»


فرج‌الله نگهداری با پرداختن به درآمدهای غیر شهریه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی نی‌ریز گفت: هر اقدامی که دانشگاه در این رابطه انجام می‌دهد با مخالفت برخی‌ها در نی‌ریز روبه‌رو می‌شود.»


وی از جامعه پزشکی که در این جلسه حضور داشتند درخواست کرد تا حداقل کسانی که در رشته‌های پیراپزشکی تحصیل کرده‌اند و عضو هیات علمی دیگر دانشگاه‌ها نیستند، معرفی کنند تا بتوانیم حداقل سه نفر را به عنوان عضو هیات علمی معرفی کنیم. پیش از این پزشکان بسیاری در این رابطه با ما همکاری کردند اما مدارک هنوز کافی نیست.


رئیس شورای اسلامی شهر نی‌ریز از جامعه پزشکی خواست تا برای رفع موانع قانونی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کند

مسعود نصیری‌نژاد که پیش از این رئیس نظام پزشکی نی‌ریز بود با استقبال از راه‌اندازی رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی گفت: «نه تنها این رشته‌ها برای خود دانشگاه مفید است بلکه برای درمان و اقتصاد شهر هم می‌تواند مفید باشد و سطح آموزش را در بیمارستان بالا می‌برد.»


یکی از متخصصان با تجربه نی‌ریزی هم اظهار کرد: «این اقدام، حرکت خوبی است. به یاد دارم که ۸ سال پیش پیشنهاد راه‌اندازی دانشکده پزشکی و پیراپزشکی در سفری که به تهران داشتیم، مطرح شد. در آنجا با همکاری حمیدرضا جمشیدی به وزارت بهداشت رفتیم اما به یک شرایط ویژه و هیات علمی خاصی نیاز بود. در ادامه و در سفر هیات دولت و وزیر ارشاد به نی‌ریز هم بار دیگر مطرح شد اما عملاً مسکوت ماند.»


محمدعلی خیری با بیان اینکه با شرایطی که وزارت بهداشت دارد تصویب رشته‌های پزشکی بسیار سخت است، گفت: «اما تصویب رشته‌های پیراپزشکی امکان‌پذیر خواهد بود.»


وی افزود: «برای رسیدن به این امر باید کمیته‌ای در نی‌ریز و تهران تشکیل شود و کمیته نی‌ریز تعداد دانشجوی مورد نیاز، ظرفیت فضای آموزشی در شهرهای دیگر و رشته‌های مورد نیاز را مورد بررسی قرار دهد و در کمیته تهران که افرادی همچون مسعودی نماینده مجلس و جمشیدی می‌توانند عضو آن باشند، پیگیری کرد. به نظر من رشته‌هایی را باید تصویب کرد که در استهبان وجود نداشته باشد به عنوان مثال پرستاری و مامایی در این شهر وجود دارد.»


شهردار نی‌ریز هم با توجه به تأثیر دانشگاه‌ها و اهمیت آموزش عالی گفت: «در جوامع امروزی آنچه که باعث اقتدار یک نظام می‌شود مسائل نظامی، انرژی (نفت و گاز) و غیره نیست و مهم‌ترین مساله پرداختن به دانش و علم است. هر کشوری که در این زمینه بیشتر کار کند موفق‌تر خواهد بود.»


حامد فرغت افزود: «از دهه شصت میلادی جمعیت کل دانشجویان در سراسر دنیا ۱۶ میلیون نفر بود و حالا به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است و جوامع بشری به اهمیت این موضوع پی‌برد‌ه‌اند.»


یکی از اعضای شورای شهر نی‌ریز نیز با پرداختن به تاریخچه پیگیری دانشگاه علوم پزشکی گفت: «در دهه اول انقلاب راه‌اندازی دانشکده پزشکی به وسیله سازمان بهداری سابق فارس در دوره علی دیانت و کاظم‌نژاد که از آمریکا آمده بود مطرح شد و زمینش هم در شهرک انتظام مشخص و تابلوی آن نصب شد.


محمدرضا شاهمرادی افزود: «در زمان سفر دکتر ولایتی به نی‌ریز برای حضور در کنگره احمد نی‌ریزی بار دیگر شورای اسلامی شهر نی‌ریز این مساله را مطرح کرد و از سال ۱۳۹۰ دانشکده پیراپزشکی در نی‌ریز به تصویب رسید و در دفترچه کنکور هم نام نی‌ریز آمد اما تلاش‌ها بی‌نتیجه ماند.»


رئیس شورای اسلامی شهر نی‌ریز نیز از جامعه پزشکی خواست تا برای رفع موانع قانونی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری کند.


مسعود لایقمند گفت: «باید یک بررسی جامع و کاملی در مورد رشته‌های مورد نیاز نی‌ریز انجام دهیم.»


در پایان قرار شد جامعه پزشکی شهرستان نی‌ریز افراد توانمندی را که می‌توانند عضو هیات علمی دانشگاه شوند، معرفی کند.


انهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر