صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روز دختر، روزی با هدف الگوسازی و چاره‌اندیشی برای مشکلات دختران

حضرت معصومه‌(س) با شاخصه‌های انسانی و خصوصیات معنوی که داشتند، در میان شیعیان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند؛ به طوری که در تقویم کشورمان روزی به نام دختر با هدف الگوسازی برای دختران در نظر گرفته شده است.
کد خبر : 295132

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، حضرت معصومه‌(س) دخت موسی‌بن‌جعفر‌‌(ع) است که به استناد کتاب «مستدرک سفینه البحار» در تاریخ اول ذیقعده سال ۱۷۳ (قمری) در شهر مدینه چشم به جهان گشوده است.


حضرت معصومه‌(س) خواهر امام هشتم علی‌بن‌موسی‌الرضا‌(ع) است و اخت‌الرضا، راضیه، مرضیه، معصومه، تقیه، نقیه، رشیده از القاب ایشان به شمار می‌رود. اگرچه مشهورترین لقب ایشان معصومه است. این نام، از روایتی منتسب به امام رضا(ع) اخذ شده است که فرمود: «هر کس معصومه را در قم زیارت کند مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».


بر اساس خواب سید محمود مرعشی نجفی، پدر آیت‌الله مرعشی نجفی، حضرت معصومه(س) امروزه به کریمه اهل بیت(ع) شهرت دارد.


در اشاره به جایگاه علمی حضرت معصومه‌(س) نقل‌های زیادی وجود دارد؛ برای مثال نقل شده که روزی عده‌ای از شیعیان برای مطرح کردن سؤالاتشان در محضر امام موسی کاظم‌(ع) وارد مدینه شدند و از آنجا که ایشان در سفر بود، فاطمه معصومه‌(س) پاسخ آن پرسش‌ها را نوشت و به آنان داد. آنان از مدینه خارج شده و در بیرون شهر امام‌(ع) را دیدند. هنگامی که امام‌(ع) پرسش‌های آنان و پاسخ‌های معصومه‌(س) را مشاهده کرد، سه بار فرمود: «فِداها اَبوها» پدرش به فدایش باد.


در اشاره به فضیلت‌های این بانو، نیز روایات زیادی ثبت شده؛ اما بر اساس نقل‌هایی از امام صادق(ع)، امام کاظم(ع) و امام جواد(ع)، بهشت، پاداش کسی است که حضرت معصومه‌(س) را با معرفت و شناخت زیارت کند.


اگر بخواهیم به نکته دیگری از زندگی حضرت معصومه‌(س) و جایگاهش در میان ایرانیان اشاره کنیم، باید به سالروز ولادت ایشان که به خاطر تجرد حضرت، به روز دختر نام‌گذاری شده بپردازیم.


هدف از این نام‌گذاری، معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان و به‌‌ویژه شیعه اهل بیت است. با نام‌گذاری روز ولادت حضرت به روز دختر، دختران عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی، پاکدامنی و نیز یاد خدا را به عنوان صفات برجسته این خاندان را الگوی زندگی خود قرار می‌دهند و سعی دارند تا در تمام زندگی، رفتار این بانوی بزرگوار را سرلوحه کارهایشان کنند.


البته نام‌گذاری این روز مبارک صرفاً برای دختران مسلمان نیست، بلکه می‌تواند بهانه‌ای باشد تا مسائل و مشکلات امروز آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد و برای رفعش چاره‌اندیشی شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر