صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۱۲ - ۲۴ تير ۱۳۹۷
پیشکسوت وزنه‌برداری ایران در گفت‌و‌گو با آنا:

مرادی مربیانی را انتخاب می کند که بر آنها مسلط باشد

پیشکسوت وزنه‌برداری ایران گفت: نمی‌دانم کادرفنی که برای تیم‌های پایه انتخاب شدند چه کسانی هستند و چه جایگاهی در وزنه‌برداری دارند مرادی کسانی را انتخاب می‌کند که بر آنها تسلط داشته باشد.
کد خبر : 294945

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا‌، پرونده رقابت وزنه‌برداران جوان ایران در رقابت‌های جهانی و در اوزان 105، 77، 85 و 94 کیلوگرم با کسب 2 مدال نقره و یک برنز در وزن 77 کیلوگرم و یک نشان برنز در حرکت دوضرب دسته 94 کیلوگرم و یک مدال برنز در دسته 105 کیلوگرم و یک مدال طلا در وزن 150+ برای کاروان وزنه‌برداری جوانان کشورمان بسته شد.‌ اگر بگوییم تیم‌ملی در این دوره از مسابقات با نقایص زیادی روبه‌رو بود اغراق نکردیم.‌ وزنه‌برداران جوانان در مسائل فنی نوع انتخاب وزنه‌ها و به خصوص نداشتن توانایی کافی در کنترل استرس ضعف زیادی داشتند به طوری که از 24 وزنه درخواستی از سوی وزنه‌برداران 10 وزنه آنها خطا بود.


مهدی عطار اشرفی پیشکسوت وزنه‌برداری ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ورزشی آنا درباره عملکرد جوانان در مسابقات جهانی وزنه‌برداری گفت: متاسفانه این رقابت‌ها هم مانند دیگر مسابقات وزنه‌برداری از نظر رکوردی سطح بسیار پایینی داشت و نتایجی هم که به دست آمد‌ قابل قبول نبود. اگر بخواهیم نتایج این دوره را با سال گذشته مقایسه کنیم، پارسال حداقل رکوردهایی که ثبت شد بهتر از امسال بود. یکی از اهداف مسابقات جهانی در رده جوانان تشویق آنهاست اما متاسفانه ساز و کار این نوع تشویق را فدراسیون نمی‌داند و با اعزام تیم کامل به مسابقات جهانی تنها روحیه بازیکنان را خراب می‌کنند.


وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای آسیایی مانند ژاپن و کره هیچ کدام در این مسابقات با تیم کامل حاضر نمی‌شوند چرا که آنها هدف این مسابقات را ایجاد انگیزه و تشویق در ملی‌پوشان می‌دانند، از همین روی کسانی را اعزام می‌‌کنند که شانس مدال‌آوری آنها بالا باشد اما در فدراسیون وزنه‌برداری ایران این اتفاق نمی‌افتد. آنها فقط به دنبال این هستند که سر مردم را با جمع کردن امتیاز کلاه بگذارند.‌ امتیاز جمع کردن هیچ دردی را از تیم‌های پایه دوا نمی‌کند چرا که همه به دنبال مدال هستند و‌ در بازی‌های المپیک و جهانی همه از وزنه‌برداران مدال می‌خواهند و این نفرات باید در این مسابقات خودشان را محک بزنند. در رده‌های پایه یکی از مهمترین کارها این است که ما کار استعدادیابی را انجام دهیم و هر بار نفراتی که به تیم راه پیدا می‌کنند‌ با گذشته متفاوت باشند چرا که همین افراد چند سال دیگر بدنه تیم ملی بزرگسالان را شکل می‌دهند و باید از همه نظر آماده باشند. اما متاسفانه هیچ کدام از این کارها در اولویت قرار نمی‌گیرد و همه دیمی کار می‌کنند و براساس اصول و برنامه‌ریزی نیستند.


وی ادامه داد: متاسفانه یکی از موضوعاتی که به نظر من یک ضعف اصلی محسوب می‌شود سرمایه‌گذاری مجدد‌ بر روی وزنه‌بردار امتحان پس داده است. شما ببینید عارف خاکی و افشین طاهری اگر چه هر دو از وزنه‌برداران جوان هستند اما خاکی در مسابقات جهانی جوانان هر وقت اعزام شده‌است ناکام بوده و نتوانسته عنوان و مدال ارزشمندی را برای وزنه‌برداری ایران کسب کند.‌ در مسابقات جهانی جوانان در سال 2016 عارف خاکی در وزن 85 کیلوگرم وزنه زد اما در نهایت او با ثبت وزنه‌های 144 کیلوگرم در حرکت یکضرب،‌181 کیلوگرم دوضرب و مجموع 325 کیلوگرم صاحب یک عنوان سیزدهمی در حرکت یکضرب، عنوان هشتمی دوضرب و در نهایت عنوان دهمی مجموع جهان شد. امسال خاکی نسبت به سال گذشته 4 پله ارتقا رتبه داشته و توانست در جایگاه ششم دنیا قرار بگیرد اما باتوجه‌ به پیشرفت کمی که داشته شاید بهتر بود فرصت به وزنه‌بردار دیگر داده می‌شد.‌ طاهری کمی شرایطش متفاوت است، او جوانتر و کم تجربه‌تر از خاکی است اما می‌توان با هدایت درست نقایصش را برطرف کند.


اشرفی در پاسخ به اینکه وزنه‌برداران از 24 وزنه درخواستی 10 خطا داشتند و ضمن اینکه در کنترل استرس ضعیف بودند، عنوان کرد: متاسفانه تاکنیک‌های اشتباهی از سوی کادرفنی درصد خطا و اشتباه‌ آنها را بالا برد. من نمی‌دانم این کادرفنی که برای تیم‌های پایه انتخاب شدند چه کسانی هستند و چه جایگاهی در وزنه‌برداری دارند رضا کاظمی‌نژاد یک لیدر نفتی در خوزستان بود و در وزنه‌برداری جایگاهی نداشت.‌ من که 50 سال در این رشته فعالیت می‌کنم اصلا رشیدی را نمی‌شناسم و نمی‌دانم از کجا به تیم ملی وزنه‌برداری راه پیدا کرده است. متاسفانه رئیس فدراسیون کسانی را به وزنه‌برداری می‌آورد که بتواند بر آنها مسلط باشد و حرفش را به کرسی بنشاند. این مربیان در کجا دوره کارشناسی و مربیگری یاد گرفتند که حالا باید نسل جوان وزنه برداری ایران را تربیت کنند؟


وی ادامه داد: کار استعدادیابی به اندازه یک فدراسیون خرج دارد ولی مسئولان چقدر در این بخش هزینه کردند؟!‌‌ چرا ما باید جوانان‌مان در شهرهای مختلف بر روی موزاییک و خاک تمرین کنند؟!‌ مواردی که من خودم برای بازدید رفتم و با چشم دیدم که در شرایط بدی هستند. پول‌های زیادی به فدراسیون واریز می‌شود اما کجا این پول‌ها خرج می‌شود که نه رسیدگی به شهرها و نه استعدادیابی در دستور کار قرار می‌گیرد.


پیشکسوت وزنه‌برداری ایران در ادامه صحبت‌هایش به وضعیت کیانوش رستمی و حضورش در بازی‌های آسیایی اشاره کرد و گفت: زمانی که کیانوش قبل از المپیک ریو با انوشیروانی دچار مشکل شد من با او چند ساعت حرف زدم و متقاعدش کردم که هر حرفی فدراسیون زد موافقت کند چرا که می‌دانستم با شرایط آن موقع و اینکه کیانوش در مجمع انتخابی به مرادی رای نداده است او قصد کنار زدنش را دارد. کیانوش به حرف من گوش داد و در فاصله چندماه مانده به المپیک تمریناتش را ادامه داد و توانست به مدال طلا برسد. بعد از کسب مدال هم مورد تایید مرادی رئیس فدراسیون قرار گرفت و او را بوسید. بعد از این ماجرا مرادی از ورزشکار سالاری حرف زد و گفت با این موضوع کاملا مخالف است و نباید اجازه بدهد در فدراسیون این مسائل به وجود بیاید. البته تنها حرف آن را زد و در عمل هیچ کاری نکرد. چطور او به عنوان رئیس فدراسیون می‌توانست وتو کند و وقتی کیانوش در انتخابی تیم ملی جهت اعزام به بازی‌های آسیایی اوت کرد با تصمیم رئیس در ترکیب تیم قرار بگیرید اما در این مدت رئیس فدراسیون نمی‌توانست تعامل بین وزنه‌بردار و مربی را ایجاد کند. به نظرم تمامی این مسائل برنامه و هدف‌هایی که در سر مرادی است و او قصد و غرضی دارد.


وی ادامه داد: زمانی که براری برای مسابقات جهانی اوت کرد او را از ترکیب تیم کنار گذاشتند اما وقتی کیانوش رستمی اوت کرد با نظر رئیس فدراسیون او در ترکیب قرار گرفت! اگر رعایت قانون الزامی است چرا همه از این شرایط برخوردار نیستند و تنها عده خاصی قانون برای آنها اعمال نمی‌شود.


اشرفی در پایان صحبت‌هایش به حضور کیانوش رستمی در دسته 94 اشاره کرد و گفت: من نمی‌دانم هدف رستمی از این کار چیست. او الان در سن 30 سالگی به سر می‌برد و وقتی ندارد که حالا بخواهد وزنه‌اش را تغییر بدهد. من زمانی که 30 ساله بودم و با این که 7-8 سال عضو تیم ملی‌ وزنه‌برداری بودم اما روز به روز بدنم افت می‌کرد ‌و دیگر نمی‌توانستم مانند گذشته باشم.‌ حالا نمی‌دانم کیانوش با چه قصد و غرضی به این وزن آمده است. در این وزن علاوه بر سهراب مرادی که یکی از بهترین‌های وزن 94 است،‌ از کشورهای قزاقستان و ازبک هم حریفان خوبی دارد.‌ با توجه به شخصیتی که از کیانوش سراغ دارم بعید می‌دانم او بخواهد نفر دوم وزن 94 باشد.‌ به نظر من به او اعتمادی نیست و شاید در لحظه آخر دست فدراسیون را در پوست گردو بگذارد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: کیانوش رستمی
ارسال نظر