جزئیات پاداش۳۰۰ میلیون تا ۱ میلیاردی دولت منتشر شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محمد حسینی، نماینده مردم تفرش و آشتیان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به وظیفه خود در زمینه گزارش تفریغ بودجه عمل نکرده است، گفت: برای ۹۴ این کار را انجام ندادهایم. برای سال ۹۵ هم تاکنون کاری نکردهایم، ما گزارشی را در دی ماه گرفتیم، پس باید تا پایان سال ۹۶ این گزارش با یک مقدار اغماض نهایتا تا اردیبهشت امسال در صحن علنی قرائت میشد. کمیسیونهای تخصصی نه در سال گذشته، نه تا امسال یک کاغذ هم به ما ندادهاند، یعنی اصلا کسی این را مطالبه نکرده است.
وی افزود: تا پایان شهریور هر سال، کمیته حسابرسی کمیسیون برنامه و بودجه باید به گزارش حسابداری مجلس به اضافه اموال مجلس، رسیدگی کند و گزارش را در صحن علنی قرائت کند اما کمیسیون تا امروز به وظیفه خود در این زمینه عمل نکرده است.
نماینده مجلس دهم مشکل مجلس را نمایندگان تهران عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات مجلس دهم که موجب میشود فضای مجالس گذشته در ارائه طرحها و گزارشهای نظارتی در مجلس وجود نداشته باشد، نمایندگان تهران هستند، در مجالس قبل نمایندگان تهران در کشور افراد شاخص و بدون دغدغه بودند.
وی افزود: نمایندگان تهران مراجعات مردمی ندارند به همین دلیل درگیر مسائل حوزه انتخابیه نیستند، این افراد در مجلس نقش اصلی را ایفا میکردند و آن نگاههای کلان را در مجلس پیاده میکردند.
حسینی اضافه کرد: ترکیب نمایندگان تهران در دوره دهم اینگونه نیست، در این دوره از ۳۰ نماینده تهران، کمتر از ۱۰ نماینده سابقه مجلسی و حتی سابقه کار اجرایی کلان دارند. ۲۰ نماینده دیگر لیست امید چنین سابقهای ندارند و حتی تا امروز مسئولیت یک اداره کوچک را هم نداشتهاند. به این علت است که شما نقش مجلس دهم را کمرنگ میبینید و مشکل مجلس، نمایندگان تهران است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اگر لازم باشد دولت باید لایحه متمم بودجه سال ۹۷ را ارائه دهد، تصریح کرد: در حال حاضر در فروش نفت کاهش وصولی زیادی نداریم. در وصول درآمدهای مالیاتی فاصله پیش بینیهای بودجه با درآمدهای اخذ شده فاحش نیست، در سایر درآمدهایمان نیز همین حالت وجود دارد. سازمان برنامه و بودجه سناریوهایی را برای بودجه و اداره کشور تدوین کرده و در کمیسیون توضیحاتی در مورد این سناریو ها ارائه داده است.
نماینده مردم در مجلس دهم در بخش دیگری از گفتوگو یکی از مهمترین مشکلات اصلی کشور را در زمینه اقتصادی را عدم ثبات قوانین دانست و گفت: چرا سرمایه گذار خارجی به کشور ما نمیآید؟ یکی از علت های آن همین بیاعتمادی به قوانین ما است، میگوید آیا من امروز با این قانون و این رفتار و با این هزینهها حساب کتاب کنم، قیمت تمام شده من میشود فلان مقدار ، ۱۰ درصد هم سود من است، من کار میکنم. ما یکدفعه در مجلس مینشینیم میگوییم آموزش و پرورش مشکل دارد چه کار کنیم؟ یک درصد روی فلان چیز بکشیم، این روش نیست ولی رویه است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد گزارش دیوان محاسبات در مورد پاداش های غیر متعارف به کمیسیون برنامه و بودجه گفت: این گزارش با این رویکرد تهیه شده که اسامی کسانی که بالای ۳۰۰ میلیون تومان پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی استفاده نشده دارند را در سراسر کشور اعلام کند؛ البته به جز قوه مقننه، قضائیه و نیروهای نظامی و سپاه، ۱۳۵۲ نفر بازنشسته شدهاند که بالای ۳۰۰ میلیون تومان پاداش و مرخصی مصرف نشده داشتهاند.
وی افزود: شب عید امسال، بر اساس حکم تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۹۷ سقفی حدود ۲۵۰-۲۴۰ میلیون برای پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در نظر گرفته شد. بسیاری از این افراد بر اساس قانون قبلی پاداششان رقم بالاتری میشد و به سن بازنشستگی رسیده بودند، تقاضای بازنشستگی دادند که حقشان هم بوده و میتوانستند استفاده کنند، میانگین این ۱۳۵۲ نفر حدود ۴۷۶ میلیون تومان پاداش دریافت کردهاند. بالاترین پاداش پرداخت شده حدود یک میلیارد تومان است که این عدد مربوط به یک نفر است، ۷۵ نفر در بانک مرکزی بازنشسته شدهاند، یک تعداد از دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاههای وزارت علوم.
حسینی اضافه کرد: در زمان بررسی این تبصره از قانون بودجه مخالفان این تبصره معتقد بودند که تمام نخبگان و افراد توانمند خود را بازنشسته میکنند تا بر اساس قانون قبلی پاداش بیشتری دریافت کنند، برای بررسی این موضوع خواستار ارائه گزارشی از تعداد افراد بازنشسته شدم. بر اساس گزارش موجود ۲۴۲ نفر در دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاههای وزارت علوم ما در سراسر استانها بازنشسته شدهاند و بیشتراز ۳۰۰ میلیون پاداش گرفتهاند، شاید افراد دیگری هم بودند که زیر ۳۰۰ میلیون بودهاند، جزو این گزارش نیست، تعدادی از وزارت نفت هم که فکر می کنم ۴ نفر بودهاند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: ۱۱ نفر علی رغم اینکه بازنشسته شدهاند و پاداش و مرخصی را دریافت کرده اند، طبق قانون موجود دوباره به کار برگشتهاند که این ۱۱ نفر جمعا در حد ۶ میلیارد تومان پول گرفتهاند؛ کمترین آنها ۳۵۰ میلیون گرفته و بیشترین ۸۰۰ میلیون گرفته، در بین این ۱۱ نفر یک نفر داریم که ۸۰۰ میلیون گرفته از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است. آن ۸۰۰ میلیونی دبیرکل بانک مرکزی است. این ۱۱ نفر یک نفر از وزارت کشور است، ۶-۵ نفر هم مربوط به وزارت نفت هستند، ۳-۴ نفر اسم دیگر هست که زیاد معروف نبودند، این ها علی رغم اینکه این رقم را گرفته اند، میانگین این ۱۱ نفر حدود ۶۵۰ میلیون تومان پاداش بازنشستگی دریافت کرده اند
حسینی همچنین در بخش دیگری از گفتگو عدم تسویه حساب برخی از نمایندگان پس از سفر خارجی با مجلس خبر می دهد و میگوید: همه جا وجود دارد، برخی ها پول ها را می گیرند که تسویه کنند، تسویه نمی کنند؛ مثلا نماینده پول و تنخواه گرفته و به خارج از کشور رفته، باید برگردد، هزینه هایش را بدهد، نمی آید که تسویه کند، در مجلس هم این موارد اتفاق افتاده است.
وی افزود: بسیاری از نمایندهها بابت تحقیق و تفحص پول گرفتند که به مشاوره ها و غیرذالک بدهند، حتی به عنوان علی الحساب، اسناد و مدارک نمیآورند و همین طور پرونده باز مانده است. به حساب های مجلس نگاه کردم، بسیاری از این موارد وجود دارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/