صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۶ - ۲۱ تير ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

رکوردزنی بورس تهران در روز منفی نماگرها

بورس تهران در آخرین روز معاملاتی در مسیر اصلاح قیمتی، با روندی نزولی به کار خود پایان داد تا نماگر شاخص کل، با افت 1.21 درصدی به تعطیلات پایان هفته برود.
کد خبر : 294523

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شاخص‌های بازار سهام علاوه بر شاخص کل نیز در مسیر نزول قرار گرفتند و شاخص هم وزن نیز به عنوان نماد عملکرد صنایع بزرگ و کوچک بورسی نیز، به سطح 33 هزار و 97 واحد رسید.


حجم معاملات در آخرین روز معاملاتی هفته، با رشد 10.5 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته به 828 هزار سهم دست یافت اما ارزش معاملات نیز با افت 2.4 درصدی نیز نسبت به روز سه شنبه به یک هزار و 893 میلیارد ریال رسید.


بررسی روند معاملات بورس تهران، حاکی از آن است که در شرایطی که شاخص در انتظار عرضه اولیه نماد شرکت پتروشیمی پارس قرار داشت، بازگشایی نماد "فملی" به افت بیشتر شاخص انجامید.


در آخرین روز هفته با وجود اینکه نمادهای صنعت محصولات شیمیایی با خوشبینی به ورورد "پارس" مانع ریزش بیشتر شاخص بودند، اما قرمزپوشی نمادهای صنایع معدنی _ فلزی بیشترین اثر را بر شاخص بازار سهام گذاشتند. به این ترتیب "فملی" با 570 واحد بیشترین تاثیر را بر نماگر شاخص گذاشت.


نماد شرکت ملی مس ایران که طی روزهای گذشته مجمع سالیانه خود را برگزار کرد، بدون محدودیت نوسان قیمتی بازگشایی شد. با توجه به اینکه ملی مس ایران، تحت تاثیر رشد قیمت جهانی کامودیتی‌ها در ماههای اخیر روند صعودی برجستهای داشت، سهامداران حقیقی همچنین به شناسایی سود در این نماد پرداختند. با این وجود بررسی تغییر مالکیت در "فملی" حاکی از حمایت بازیگران حقوقی از سهام این شرکت است.


افت قابل ملاحظه قیمت کامودیتیها و نفت در بازار جهانی، طی شب گذشته موجب شد که بعد از نماد "فملی" نمادهای "فولاد"، "فارس"،"فخوز" و "کچاد" در رتبه های بعدی تاثیر در شاخص قرار گرفتند.


همچنین، بیشترین رشد قیمتی در شرکت سیمان داراب مشاهده شد. "ساراب" که طی روزهای گذشته در مجمع سالیانه خود سود 60 ریالی را به ازای هر سهم تقسیم کرد، با صف خرید از سوی سهامداران به کار خود پایان داد. بررسی تغییر مالکیت این سهم حاکی از تحرک چشمگیر بازیگران حقیقی در سمت خرید است.


در مقابل اما، داروسازی اسوه بیشترین افت قیمتی را میان نمادهای بورسی ثبت کرد. "داسوه" نیز تحت تاثیر فشار فروش از سوی سهامدران خرد، شاهد صف فروش بود.


بیشترین ارزش معامله در آخرین روز کار هفته بورس تهران، در نماد شرکت فولاد مبارکه اصفهان به ثبت رسید، بر همین اساس ارزش معامله این سهم به 159 هزار و 204 میلیارد ریال رسید. بعد از "فولاد" نیز نمادهای "فاسمین" ،"فارس" و "امین یکم" قرار گرفتند.


"پارس" رکورد تقاضا در عرضه اولیه را جابه جا کرد


مهمترین خبر بورسی هفته گذشته، مربوط به عرضه اولیه نماد شرکت پتروشیمی پارس بود. "پارس" با سرمایه 600 میلیارد تومانی یکی از مهمترین شرکتهای پتروشیمی به شمار میرود.


پتروشیمی پارس، در محدوده قیمتی 2 هزار و 280 تومان تا 2 هزارو 400 تومان عرضه شد و در نهایت در قیمت 2 هزار و 400 تومان کشف قیمت شد. بررسیها نشان میدهد، 182 هزار نفر خریدار سهام این شرکت بودند و 1898 سهم به هر کد در عرضه اولیه تعلق گرفت.


طبق آمارهای بورس اوراق بهادار تهران، رقم تعداد متقاضی سهام "پارس" رکورد تعداد متقاضی در سهام عرضه اولیه را جابهجا کرد. "شوینده" که پیش تر با رکورد 159 هزار و 496 متقاضی در جایگاه اول قرار داشت، جای خود را به پتروشیمی پارس داد.


همچنین این شرکت در اولین اقدام بعد از بازگشایی شفاف سازی خود را در خصوص تقسیم سود منتشر کرد. بر همین اساس، "پارس" تصحیح سیاست تقسیم سود از 90 درصد به 80 درصد را اعلام کرد.


حمایت بزرگان از بازار


همچنین خالص تغییر مالکیت بازار بدون احتساب عرضه اولیه نماد "پارس" 38 میلیارد تومان از سمت بازیگران حقیقی به حقوقی بود.


بر اساس آمارها بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در صنعت فلزات اساسی به ثبت رسید و در مقابل بیشترین تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی در صنعت محصولات فلزی بوده است.


در معاملات آخرین روز هفته محصولات کاغذی بیشترین رشد قیمتی را میان صنایع بورسی به ثبت رساند و بعد از آن صنایع فرآورده های نفتی و وسایل ارتباطی در رده های بعدی قرار گرفتند. در انتهای جدول صنایع بورسی امروز نیز، گروه های فلزات اساسی، سایر معادن و محصولات چوبی با بیشترین افت قیمتی مواجه شدند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: بورس شاخص
ارسال نظر