بزرگداشت 2500 تن از مفاخر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرگزاری آنا وی به روزنامه فرهیختگان گفته است: «تاکنون 2500 نفر از مفاخر و مشاهیر حوزههای مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و هنری شناسایی شدهاند و کار معرفی آنها در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است.» دکتر هاشمی همچنین از تاسیس کانون فرهنگی امام موسی صدر در دانشگاه آزاد خبر داده است.
برای معرفی و تجلیل از مفاخر و مشاهیر کشور چه اقداماتی در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است؟
بیش از 2500 نفر از مفاخر و مشاهیر در حوزههای مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و هنری وجود دارند که در طول تاریخ در بخشهای مختلف کشور زندگی کرده و آثار بزرگی بر جای گذاشتهاند. واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور این شخصیتها را شناسایی و معرفی کردند و یک شورای علمی برای سطح بندی در چهار سطح بینالمللی، ملی، منطقهای و محلی تشکیل شد که این شخصیتها را در چهار سطح تقسیمبندی کرد. این شخصیتها با همکاری گروههای آموزشی در سراسر کشور مرتبط با موضوعات حوزه فرهنگ، تاریخ تمدن، حوزه ادبیات فارسی و حوزههای مرتبط با رشتههای علوم قرآنی، دینی و مجموعه علوم انسانی فعال خواهند شد تا نسبت به زندگینامه و تجدید آثار این افراد اقدام شود. همچنین برگزاری مناسبتها و برنامههایی که بتواند این شخصیتها را به جوانان کشور معرفی کند و بسیاری از آثار آنان مجددا در اختیار عموم قرار بگیرد از طرحهایی است که در دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجراست.
در آغاز سال 94 همایش ملی «سبک زندگی از منظر مقام معظم رهبری» را در تبریز برگزار کردیم که با بیش از 500 مقاله سراسری برگزار شد |
از کدام شخصیتها در دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون تجلیل شده است؟
پارسال از شخصیتهایی تجلیل شد و امسال نیز در آغاز سال 94 همایش ملی «سبک زندگی از منظر مقام معظم رهبری» را در تبریز برگزار کردیم که با بیش از 500 مقاله سراسری برگزار شد. همچنین همایشی با عنوان سبک زندگی از منظر آیتالله بهجت در رشت برگزار شد. قرار ما این است تا شخصیتهای بزرگی که میتوانند برای جوانان این مرز و بوم الگو قرار بگیرند به تناسب معرفی کنیم. ازجمله کارهایی که قرار است انجام شود برگزاری کرسیهایی برای معرفی این شخصیتهاست. همچنین تشکیل کانونها در سطح دانشجویان و استادان از دیگر برنامههاست تا نسبت به شخصیت این بزرگان و معرفی آنها کار مستمری در دانشگاه صورت گیرد.
چند واحد تاکنون این کار را انجام دادهاند؟
تاکنون 300 واحد در چهار بخش محلی، منطقهای، ملی و بینالمللی، مفاخر و مشاهیر استان خود را معرفی کردهاند. البته ما در ارتباط با شخصیتهای مشترک با کشورهای دیگر هم اقدامات و مذاکراتی را انجام دادهایم تا از آنها هم تجلیلی به عمل آوریم؛ چون این یک وظیفه ملی است.
چندی پیش در شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از تاسیس کانون فرهنگی امام موسی صدر خبر دادید؛ آیا این کانونها تاسیس شده است؟
در جلسات قبلی شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی، تاسیس کانونهای فرهنگی امام موسی صدر با هدف شناساندن ابعاد شخصیت و مبارزات او به نسل جوان مطرح شد و قرار بر این است تا اگر در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان علاقهمند باشند در اینباره پیشنهاد دهند که در حال حاضر در دو واحد این پیشنهاد داده شده است تا مجوز تشکیل این کانونها داده شود.
تاکنون 300 واحد در چهار بخش محلی، منطقهای، ملی و بینالمللی، مفاخر و مشاهیر استان خود را معرفی کردهاند |
چرا امام موسی صدر برای تشکیل چنین کانونهایی انتخاب شد؟
امام موسی صدر از شخصیتهای بزرگ عالم اسلام است که در حوزه علمیه قم مورد توجه مراجع بزرگ و از شاگردان مبارز امام خمینی(ره) بود. ایشان در سال 1338 به توصیه آیتالله بروجردی و دیگر شخصیتها و بنا به وصیت عبدالحسین شرفالدین که در لبنان وفات کرده بودند به لبنان عزیمت کرد. هدفی که امام موسی صدر داشت اصلاح امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه شیعیان لبنان از یک سو و استفاده از ظرفیتهای منحصربهفرد لبنان برای نمایاندن و معرفی چهره انساندوستانه مکتب اهل بیت به جهانیان از سوی دیگر بود که امام موسی صدر لبنان را برای این کار انتخاب کرد. هدف امام موسی صدر از انتخاب لبنان نخست بازسازی هویت و انسجام تاریخی شیعیان لبنان بود که ایشان بلافاصله با ورود به لبنان مطالعات عمیقی را بهمنظور ریشهیابی عوامل عقبماندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شیعیان لبنان در دستور کار قرار داد و حاصل آن برنامههای کوتاهمدت و دراز مدتی بود که برای محرومیتزدایی و ارتقای جایگاه شیعه در لبنان انجام شد. امام موسی صدر نگاه روشن و بازی به مسائل فرهنگی داشت و قطعا اگر افکار او به درستی شناخته و معرفی شود، میتواند بهعنوان یک الگو برای جامعه جوان اسلامی و دانشگاهی چه در ایران و چه در خارج از ایران معرفی شود. طبیعی است که این امکان در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم خواهد شد تا دانشجویانی که میتوانند در این ارتباط فعالیت کنند، در قالب کانونهای امام موسی صدر به فعالیت بپردازند و همچنان برای آیتالله شهید دکتر بهشتی و شهید آیتالله مطهری و... امکان تاسیس کانونهایی که بتوانند افکار این بزرگان را در دانشگاه مورد بررسی و معرفی قرار دهند در دانشگاه فراهم است و این در امتداد همان طرح مفاخر و مشاهیر در دانشگاه آزاد اسلامی است.
دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس این کانونها چه امکاناتی فراهم کرده است؟
دانشگاه آزاد اسلامی آییننامهای برای تاسیس کانونها دارد و براساس آن آییننامه هرکدام از واحدها که علاقهمند باشند میتوانند این کانون را تشکیل دهند. در حال حاضر واحد تهران مرکزی این درخواست را داشته است و واحدهای دیگر نیز مذاکرات را دراینباره شروع کردهاند.
انتهای پیام/