صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۱۹ تير ۱۳۹۷
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری اعلام کرد؛

بهره‌برداری از 50 پروژه بیمه‌ای و درمانی در هفته آتی/ بدهی هزار میلیارد تومانی شهرداری‌ها به تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بهره‌برداری 50 پروژه بیمه‌ای و درمانی با هزینه‌ای بالغ بر 250 میلیارد تومان در سراسر کشور خبر داد.
کد خبر : 293914

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، تقی نوربخش در نشست خبری که به مناسبت هفته تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: همزمان با هفته تامین اجتماعی 50 پروژه بیمه‌ای و درمانی با هزینه‌ای بالغ بر 250 میلیارد تومان در سراسر کشور افتتاح خواهد شد.


وی در مورد آخرین وضعیت بیمارستان‌های ملکی تامین اجتماعی گفت: هم اکنون سازمان تامین اجتماعی ۱۱ هزار تخت بیمارستانی فعال دارد که حدود ۱۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کل کشور را شامل می‌شود؛ ۴۲ هزار پرسنل درمانی تحت پوشش این سازمان فعالیت می‌کنند و تا یک ماه آینده نیز ۲۷۰۰ نفر دیگر به پرسنل درمانی افزوده شده و در مراکز درمانی جدید مشغول به کار خواهند شد.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به ساخت بیمارستان‌های جدید هم گفت: در دولت تدبیر و امید ساخت دو بیمارستان هدایت و فیاض بخش در تهران آغاز شد که بیمارستان فیاض بخش بعد از ۸۰ سال، شبیه بیمارستان میلاد، در غرب تهران آغاز به کار خواهد کرد؛ زیرا در این منطقه میزان حوادث و تصادفات بیشتر است.


نوربخش تاکید کرد: با ساخت این دو بیمارستان در تهران حدود یک هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مراکز ملکی تامین اجتماعی افزوده خواهد شد؛ تا پایان امسال نیز بیمارستان‌های دیگری هم در خوی، دزفول و آبادان افتتاح خواهد شد.


وی گفت: پروژه ساخت بیمارستان تامین اجتماعی در شهرهای تبریز و شیراز و البته در صورت حل مشکلات با شهرداری در اصفهان نیز به زودی آغاز خواهد شد.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین از بدهی 460 میلیارد تومانی شهرداری تهران به تامین اجتماعی خبر داد و اعلام کرد: کل شهرداری‌های کشور یک هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهی دارند؛ همه بدهکاران به ویژه شهرداری‌ها باید به این موضوع توجه داشته باشند تا در ارائه خدمات ما به مردم خللی وارد نشود.


بازنگری در ضرایب بیمه‌ای قراردادهای پیمانکاری


خبرنگار آنا از مدیرعامل تامین اجتماعی سوال کرد که در سال‌های اخیر سهم تامین اجتماعی از قراردادهای پیمانکاری به یک معضل بزرگ تبدیل شده و در بسیاری موارد باعث عدم پیشرفت کار یا مشکلات مشابه شده، آیا تامین اجتماعی در مورد این قانون آسیب‌شناسی کرده و یا پیشنهادی برای اصلاح آن داشته است که نوربخش در پاسخ گفت: طبق قانون تامین اجتماعی حق بیمه به دو روش پرداخت می‌شود یا بر اساس ماده 28 طبق لیستی است که کارفرما به سازمان ارائه می‌دهد یا بر اساس ماده 41 قانون تامین اجتماعی، در کارهایی که کارگاه ثابت ندارند مانند پروژه‌های جاده، یا پروژه‌های زیر آب که امکان بازرسی از آنها وجود ندارد تا بازرس اعزام کنیم، قانو‌ن‌گذار مصوب کرده تا بر اساس ضریب پیمان پرداخت شود. همچنین بر اساس نوع کار و سهولت آن، از سوی شورای عالی تامین اجتماعی ضریب پیمان تعیین می‌شود به طوری که بر اساس قانون در برخی از فعالیت‌ها 15 درصد و برای برخی 4 درصد ضریب پیمان تعیین شده است.


وی اضافه کرد: در محل‌هایی که امکان فرستادن بازرس وجود ندارد، بر اساس قرارداد به تعداد نیروها توجه می‌کنیم؛ زیرا به عنوان مثال در پروژه‌هایی که زیر دریا صورت می‌گیرد، نمی‌توانیم غواص اعزام کنیم تا تعداد کارگران را محاسبه کند و همچنین تعداد کارگرانی که شهرداری برای فعالیت‌های نیمه‌شب استخدام می‌کند قابل احصاء نیست چون نمی‌توانیم بازرس اعزام کنیم یا پیمانکارانی که قرارداد بلوک‌زنی با سازمان امضا می‌کنند بلوک‌زن دو روز کار انجام می‌دهد و ما نمی‌توانیم بر اساس این مساله هر روز بازرس اعزام کنیم.


نوربخش در مورد اقدامات سازمان برای آسیب‌شناسی این قانون نیز گفت: ‌تاکنون اقدامات موثری در این زمینه صورت گرفته به طوری که در طول 3 تا 4 ماه اخیر بسیاری از ضریب‌ها از 6 به 4 کاهش پیدا کرده و این کار را ادامه خواهیم داد تا مشارکت بخش خصوصی در اجرای قانون بیشتر شود.


وی یادآور شد: در نظر داریم هر سه سال یک بار ضرایب پیمان را مورد بازنگری قرار دهیم در حالی که تا پیش از این 20 سال بود که این ضرایب تغییری نکرده بود. همچنین پیش از این نمایندگان مجلس در قالب دو طرح منتفی شدن این قانون را به مجلس پیشنهاد داده بودند که مجلس به عدم آن رای داد زیرا ما نمی‌توانیم در مورد مشاغلی که کارگاه ندارد، سرشماری انجام دهیم و این مساله باعث چالش بین کارفرما و سازمان تامین اجتماعی خواهد شد و به نفع کارفرما نیست.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص محل هزینه‌کرد درآمد حاصل از محاسبه این ضرایب هم گفت:‌ منابع حاصل از این درآمدها برای مصارف سازمان از جمله پرداخت مستمری هزینه می‌شود.


بیمه کارگران ساختمانی


وی مورد بیمه کارگران ساختمانی گفت: قانون کارگران ساختمانی در عرض دو سال سه بار تغییر کرد و مقرر شد 15 درصد از عوارض ساختمانی به عنوان منبع تحت پوشش بودن کارگران ساختمانی قرار گیرد که برهمین اساس تاکنون 900 هزار نفر از کارگران ساختمانی با منابع ناپایدار تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند و همچنین هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن کارگران ساختمانی اختصاص یافته است.


نوربخش افزود: 150 هزار نفر از کارگران ساختمانی نیز در نوبت قرار دارند تا تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی قرار گیرند.


وی درباره ارائه تسهیلات بدون بهره به بازنشستگان نیز گفت:‌ تسهیلات 4 میلیون تومانی از ابتدای مرداد از طریق بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی داده می‌شود و افرادی که تاکنون از این امتیاز استفاده نکرده بودند در اولویت قرار می‌گیرند


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره طرح بخشودگی جرایم اظهار کرد: تاکنون 70 هزار کارفرما به شعب تامین اجتماعی مراجعه کرده‌اند و این طرح کمک بزرگی برای رفع دغدغه مالی و متوقف شدن جرائم قانونی کارفرمایان است.


نوربخش ادامه داد: اصل و جریمه بیش از سه هزار میلیارد تومان بوده که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن بخشیده شده است. بر اساس این طرح جرائم صد درصد بخشیده می‌شوند و اصل بدهی در ۱۲ نوبت تقسیط می‌شود، همچنین در صورتی که بخشودگی کارفرما صورت گیرد تقسیط بدهی تا ۲۴ قسط امکان پذیر است.


وی با اشاره به طرح استاد- شاگردی و کارورزی در سازمان تاین اجتماعی نیز گفت: در صورتی که کارگری در سامانه فنی و حرفه‌ای ثبت نام کرده باشد اگر در کارگاهی به کار گرفته شود تا شش ماه از حق بیمه معاف است و همچنین در طرح دیگری که برای افراد بیکار دارای تحصیلات دانشگاهی و سن‌ زیر ۳۴ سال در نظر گرفته شده است در صورتی که کارفرمایی افراد بیمه اولی‌ها را بکارگیرد، تا دو سال از پرداخت حق بیمه معاف‌اند البته مشروط به اینکه از سه ماه قبل در سامانه کارفرمایی ثبت نام کرده باشند.


مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه بیکاری نیز اظهار کرد: ماهانه ۳۰۰ میلیارد بیمه بیکاری به ۲۱۰هزار نفر می پردازیم در حالی این معادل ردیف بودجه یک دستگاه اجرایی بود اما پس از سال‌ها تراز صندوق بیمه بیکاری مثبت شده و افراد مستحق واقعی تحت پوشش قرار گرفتند.


وی درباره تاثیر مشکلات اقتصادی بر تعداد بیمه شدگان خارج از کشور گفت: تا دو سال پیش تعداد بیمه شدگان اتباع و ایرانیان خارج از کشور 3 هزار نفر بود که اکنون به ۳۶هزار نفر رسیده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر