صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۴

ربات‌ها اسرار هرم گیزه را فاش می‌کنند

بیش از ۴۵۰۰ سال از ساخت هرم «گیزه» می‌گذرد و با این حال هنوز معماهای زیادی درباره مجراهای تودرتوی آرامگاه یکی از فراعنه مصر وجود دارد. در هرم بزرگ گیزه بخش‌هایی که به کانال تهویه شبیه هستند از بیرون مسدود شده‌اند و کسی علت آن را نمی‌داند. تیم رباتیک دانشگاه لیدز در انگلستان، موفق شده است رباتی طراحی کند که اطلاعاتی درباره دو کانال تهویه این هرم باستانی در اختیار باستان‌شناسان و مصرشناسان قرار بدهد.
کد خبر : 29380

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NewScientist، کشف این رازها همچنین حقایقی دراین‌باره که این اهرام چگونه ساخته شده‌اند، به دست می‌دهد.


ساخت این ربات که «جدی» نام دارد، بخشی از طرحی به همین نام است که از چند سال پیش آغاز شده است. مزیت این ربات نسبت به ربات‌های کاوشگر که قبلا برای شناسایی نقاط مخفی و غیر قابل دسترسی اهرام ثلاثه طراحی شده بود، این است که ربات جدی کوچک و فرز است و به سادگی می‌تواند تا انتهای کانال‌های تهویه بخزد.



جیسون لیو، یکی از محققان تیم رباتیک دانشگاه لیدز، می‌گوید: «ربات ما چهار بالشتک نرم دارد که با فشار آنها خود را به دیواره‌های کانال نمی‌چسباند. قسمت آزاد ربات حرکت می‌کند، درحالی‌که این بالشتک‌ها ثابت هستند و دیواره کانال را خراش نمی‌دهند. در نتیجه، این روش حرکت کردن ربات اثر ناچیزی بر سطح دیواره باقی می‌گذارد و از این نظر از روش‌های دیگر بسیار بهتر است».


برای ساخت ربات جدی از فناوری چاپ سه‌بعدی استفاده شده است. محققان با استفاده از این فناوری می‌توانند بخش‌های پیچیده و مقاوم ربات را همزمان پرینت بگیرند. این ربات همچنین دارای یک دوربین و یک دستگاه بسیار کوچک مجهز به سیستم فراصوتی است که با آن می‌توان به دیوارها ضربه زد و درباره ضخامت و شرایط سنگ‌ها اطلاعاتی به دست آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر