صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۲ - ۱۹ تير ۱۳۹۷

دلایل سکوت سازمانی چیست؟

پژوهشگر دانشگاه آ‌زاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با بررسی ارتباط علّی معلولی سکوت سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان ادارات ورزش و جوانان یکی از استان‌های کشور، مدل مفهومی «سکوت سازمانی» را تعریف کرد.
کد خبر : 293791

به گزارش خبرگزاری آنا، الهام مرادی با بیان اینکه سرمایه انسانی مهم‌ترین سرمایه در هر سازمانی است، گفت: «سرمایه انسانی در میان دیگر سرمایه‌ها از ارزش بیشتری برخوردار است، چراکه با گذر زمان نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه به دلیل کسب تجربه، اثر فزاینده‌ای نیز دارد«.


وی یکی از مشکلات و معضلات مهم و شاید خطرناک سرمایه انسانی را «سکوت سازمانی» بیان کرد و افزود: «سکوت سازمانی به معنای خودداری کردن کارکنان از اظهارنظر در مورد مسائل سازمان متبوع خود به دلایلی نظیر ترس از اخراج شدن، برچسب خوردن، منزوی شدن و آسیب زدن به همکاران است که در صورت بی‌توجهی مدیران می‌تواند به مرگ سازمان منجر شود«.


مرادی ادامه داد: «نگرانی از عواقب اظهارنظر به دلایلی نظیر برکناری از پست سازمانی، محرومیت از امتیازات، بی‌توجهی به نظر و پیشنهاد و ایده‌ها از جمله دلایل دیگر سکوت سازمانی است«.


وی با توجه به پژوهش خود اضافه کرد: «جامعه آماری این پژوهش بر پایه ۲۰۱ نفر از کارکنان ادارات ورزش و جوانان یکی از استان‌های کشور که بصورت تصادفی انتخاب شدند، قرار گرفته و به بررسی وجود و یا عدم وجود سکوت سازمانی و اثرات آن بر میزان رفتارهای فرانقشی کارکنان در این ادارات پرداخته شده است«.


پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «روشی که در این پژوهش به‌ کار برده شد، بر اساس ارائه پرسشنامه بود. پس از جمع‌آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده‌ها مشاهده شد که سکوت سازمانی در ادارات ورزش و جوانان استان مورد مطالعه وجود دارد که به دلایلی همچون محافظه‌کاری و دلسوزی نسبت به همکاران بوده است، این امر بر رفتار شهروندی سازمانی و کیفیت ارائه خدمات آنان تأثیر مستقیمی دارد«.


مرادی با توجه به ارائه مدل مفهومی «سکوت سازمانی» حاصل از این پژوهش، خاطرنشان کرد: «پیشنهاد می‌شود مدیران شرایط و فضای مناسبی را برای ارائه پیشنهادات، ایده‌ها و حتی اعتراضات کارکنان ایجاد کنند، علاوه بر آن، شرایط به گونه‌ای مهیا شود که کارکنان در آن به این باور برسند که نظریه‌ها و ایده‌های آنان بی‌اثر نخواهد بود تا سکوت سازمانی کاهش یافته و به تبع آن، رفتار شهروندی سازمانی بهبود پیدا کند که نتیجه آن بالا رفتن عملکرد و اثربخشی سازمان خواهد بود«.


این تحقیق در قالب رساله الهام مرادی دانش‌آموخته مقطع دکتری رشته تربیت‌بدنی گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی با عنوان «ارتباط علّی سکوت سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی هویت سازمانی و عدالت سازمانی به همراه ارائه مدل مفهومی» به راهنمایی دکتر علی‌محمد صفانیا در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دفاع شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر