صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

التهاباتی که بازار ارز را تهدید می‌کند/ فرار ارز از کشور

ارز که به عنوان واسطه مبادله کالا و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد، پایه و زیربنای کسب‌وکارها به حساب می‌آید. در مدت اخیر عرضه ارز بسیار کاهش یافته و ارز بازار تامین نشده و این موضوع با توجه به تقاضایی که وجود دارد، بر التهابات آن افزوده است.
کد خبر : 293345

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با شدت گرفتن نوسان در بازار غیررسمی ارز، تقاضا برای خرید افزایش یافته که این امر بر التهابات آن افزوده است. تحلیلگران بازار در کنار انتقادات نسبت به سیاست‌های اخیر ارزی، از مردم می‌خواهند که اینگونه بازار ارز را جارو نکنند؛ زیرا این اوضاع را برای آنها بدتر می‌کند.قیمت دلار هر روز در بازار یک قیمت جدید می‌خورد، اما این چنین افزایش ارز در فاصله‌های کوتاه جای تامل دارد. دولت و بانک مرکزی باید تصمیماتی را در جهت جلوگیری از افزایش بحرانی قیمت ارز اتخاذ کنند، بانک مرکزی همواره اعلام می‌کرد برنامه ای جامع را تهیه کرده است؛ ولی دلایل اقتصادی برای توجیه نوسانات ارزی وجود ندارد.


نوسانات امروز دچار التهابات بی دلیل شده است، و با کاهش ارزش پول ملی هزینه سنگین به خانوار وارد می‌آید. بازار غیر رسمی در دست دلالان و سوداگران است،که نیاز است دولت به بازار غیر رسمی ورود کند و باید تصمیمات کارشناسی اتخاذ کند تا این مشکل مرتفع شود.
عدم مداخله به موقع و جدی دولت و فقدان تصمیمات قاطع بانک مرکزی موجب رویکرد انفعالی برابر نوسانات ارزی خواهد بود.


تمام اقشار از روند رو به رشد قیمت‌‌ها متعجب مانده و می‌گویند بازار ثبات ندارد و هر لحظه ممکن است قیمت‌ها تا بیش از این افزایش پیدا کرده یا ممکن است سقوط کند.


با شدت گرفتن نوسان در بازار غیررسمی ارز، تقاضا برای خرید افزایش یافته که این امر بر التهابات آن افزوده است.
قیمت دلار هر روز در بازار یک قیمت جدید می‌خورد و شدت گرفتن نوسان در بازار ارز موجب ایجاد و تکرار روال قبلی یعنی هجوم متقاضیان برای خرید ارز شده است.


اصناف در زمینه تنظیم بازار و نظارت بر بازار نقش اساسی دارد


رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی نیز با بیان اینکه با افزایش قیمت‌ها، افزایش بی رویه نرخ ارز، دلار و التهاب طی چند ماه اخیر سبب شده تا بازار آشفته شود، تصریح می‌کند: این استان فاقد تولیدکننده بزرگ است و در قیمت گذاری هیچ دخالتی ندارند بلکه قیمت‌ها از بالا افزایش می‌یابد.
امیدوار با بیان اینکه اغلب کالاهای مورد نیاز این استان از سایر استان‌ها وارد می‌شود و با توجه به افزایش نرخ، افزایش قیمت تمام کالا‌ها از آن تاثیر گرفته است، می‌افزاید: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در بازار وجود دارد آن است که ارز با نرخ 4200 تومان تخصیص داده نشده است و ثبت سفارش به راحتی انجام نمی شود.


وی عنوان می‌کند: متاسفانه طی افزایش قیمت‌ها و نابسامانی بازار شاهد کاهش عرضه محصولات هستیم اما تقاضای مردم بالا رفته است.
امیدوار با بیان اینکه یکی از بزرگترین نهادهای مدنی در کشور اصناف هستند، می‌گوید: اتاق اصناف همانند پل ارتباطی بین بخش دولتی و خصوصی می‌باشد و به همین دلیل جایگاه ویژه اقتصادی و اجتماعی دارند.


امیدوار با بیان اینکه اصناف و بازاریان همیشه در همه مراسمات ملی و مذهبی حضور پرشور دارند، خاطرنشان می‌کند: همچنین در صورت بروز حوادث و بلایای طبیعی اصناف و بازاریان در صف اول کمک رسانی هستند.


وی در ادامه اعلام کرد: اصناف با وجود بیش از 3 میلیون واحد صنفی در کشور نقش مهمی در رفع نیاز جامعه و تامین کالای مورد نیاز مردم و سهم 47 درصدی از اشتغال جامعه را دارا است و همچنین سهم اصناف از تولید ناخالص ملی 25 درصد و 95 درصد توزیع کالا در کشور به عهده اصناف و بازاریان است.
وی خاطرنشان می‌کند: اصناف در بخش تحول اقتصادی، هدفمندی یارانه‌ها، توزیع کالاهای اساسی و تنظیم بازار و نظارت بر بازار نقش مهم و ویژه ای را دارند.


باید از بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی در راستای رونق تولید حمایت شود


رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی نیز می‌گوید: در شرایط کنونی می‌طلبد با هدف رونق بخشی به فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی مسئولان حوزه مالیات با اصلاح و بازنگری در قوانین زمینه لازم برای حمایت از فعالان اقتصادی استان فراهم شود.


محمد صمدی با اشاره به مشکلات پیش رو واحدهای تولیدی، می‌گوید: رسیدگی به مشکلات بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی را یک ضرورت است و باید دولت حمایت‌های لازم را بیش از پیش برای واحدهای تولیدی وصنعتی کشور در راستای رونق بخشی و اقتصاد پویا کشور داشته باشد.


وی می‌افزاید: اجرای سیاست‌های جدید ارزی در بخش صادرات و واردات برای واحدهای تولیدی و صنعتگران مشکلات عدیده ای به وجود آورده است که پیگیری سریع رفع مشکلات ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی از سوی مقامات عالی کشور و استانی باید انجام شود.


صمدی برخی از مشکلات واحدهای تولیدی استان از جمله این مشکلات مالیات بر ارزش افزوده و افزایش نرخ سالیانه آن،افزایش هزینه‌های انرژی برای تولیدات،افزایش هزینه‌های سوخت و حمل مواد اولیه برای واحدهای تولیدی ، صنفی و کشاورزی ، صدور پروانه‌های مازاد در استان که موجب مازاد عرضه بر تقاضا گردیده است،کمبود نقدینگی واحدها ناشی از افزایش قیمت ارز ونوسانات بازار واجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها عنوان کرد.


وی پرداخت تسهیلات با نرخ سود پایین،تأمین پیش پرداخت جهت استفاده از LC داخلی برای کارخانه‌های صادرکننده، تخصیص ارز دولتی برای مسافرت‌های صادرکنندگان جهت بازاریابی و حضور در نمایشگاه‌ها و عقد قراردادها بدون اعمال محدودیت، استمهال و تجدید تقسیط دیون معوقه را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی ذکر کرد.


صادرکنندگان با وجود نوسانات بازار ارز با چالش مواجه اند


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با بیان اینکه یکی از چالش‌های که امروزه واحدهای تولیدی با آن درگیر هستند نابسامانی در بازار ارز است، می‌گوید: این نوسانات بر بازار تبعات فراوانی دارد و بخش صادرات را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است.


نیکدل با بیان اینکه وقتی نرخ دلار 4 هزار و 200 تومانی مصوب شد، تصمیم خوبی از سوی دولت بود، می‌افزاید: اما این تصمیم بدون فراهم بودن زیرساخت‌ها انجام شد و اهدافی که مد نظر بود از آن محقق نشد.


نیکدل با بیان اینکه وقتی دولت نتوانست بستر‌های لازم را برای تامین ارز فراهم کند صادرکنندگان مجبور شدند تا برای رفع مشکل دلار را از مبادی دیگر تامین کنند، خاطرنشان می‌کند: هم اکنون با این شرایط عدم اطمینان و آثار منفی بر بازار داشته است.


منبع: خبرگزاری علم و فناوری


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر