صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۷
در نمایشگاه اینوتکس 2018 معرفی شد:

کیت تشخیص «نانو دیاهلث»

کیمیا گلچین، کارشناسی ارشد بیوفیزیک از دانشگاه مالک‌اشتر، و همکارانش موفق به توسعه کیت تشخیصی نانو دیاهلث شده‌اند که نفروپاتی دیابتی را در مراحل ابتدایی شناسایی می‌کند.
کد خبر : 293335

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گلچین گفت: «تیم چهار نفره ما یک کیت آزمایش سریع دیابتی ساخته است که نفروپاتی را تشخیص می‌دهد. نفروپاتی یکی از عوارض جانبی دیابت است که شیوع بالایی بین افراد دیابتی دارد. آمارها نشان می‌دهد 45 درصد از افراد مبتلا به دیابت به نفروپاتی نیز مبتلا می‌شوند».
وی افزود: «نفروپاتی نوعی نارسایی کلیوی است که به مرور زمان اتفاق می‌افتد و علائم خاصی ندارد. ممکن است بیمار در حال دفع پروتئین باشد و متوجه نباشد. روش‌هایی که برای تشخیص این بیماری در کشور ما وجود دارد نیز دقت بالایی ندارند و درصد خطای آنها نیز بالاست».
گلچین گفت: «نفروپاتی معمولا زمانی تشخیص داده می‌شود که در مرحله خطرناکی قرار دارد و کار به دیالیز کشیده می‌شود. دیالیز درمان قطعی محسوب نمی‌شود، هزینه بالایی دارد و پروسه دردناکی برای بیمار دربردارد».
وی ادامه داد: «کاری که ما انجام دادیم این است که نشانگر زیستی اختصاصی این بیماری را شناسایی کردیم. این نشانگر زیستی در ادرار افراد مبتلا دیده می‌شود. کیت ما می‌تواند این نشانگر زیستی را در حد نانوگرم شناسایی کند».
وی افزود: «بدین ترتیب بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود و کنترل آن برای بیمار و پزشک آسان می‎شود. همچنین از پیشرفت بیماری جلوگیری می‌شود».
گلچین گفت: «کیت نانو دیاهلث شبیه به تست‌های بارداری است. اگر دستگاه دو خط نشان بدهد، نتیجه مثبت و اگر یک خط نشان بدهد نتیجه منفی است. ایده ساخت این دستگاه از دو سال قبل شکل گرفت و تابستان سال گذشته در نوآوردگاه صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت کردیم و به عنوان یکی از تیم‌های برتر انتخاب شدیم. شتاب‌دهنده شزان روی محصول ما سرمایه‌گذاری کرد. از مهر ماه است که در این شتاب‌دهنده فعالیت می‌کنیم و در حال حاضر کارهای تجاری‌سازی آن را انجام می‌‌دهیم».
وی گفت: «نوسانات بازار و قیمت دلار باعث شد که در واردات مواد اولیه دچار مشکل شویم. اگر این مشکلات برطرف شود ممکن است بتوانیم تا زمستان این محصول را وارد بازار کنیم».


گفتنی است که هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری اینوتکس 2018 از 14 تا 16 تیرماه در بوستان گفت‌وگو با حضور استارتا‌پ‌ها، شتاب‌دهنده و پارک‌های علم و فناوری برگزار شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر