روایت روحانی از مذاکرات تلفنی با ظریف برای ترک میز مذاکره/ مگر میشود کسی ایرانی باشد و برای این تیم بزرگ و این کار باعظمت کف نزند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام حسن روحانی روز پنجشنبه در همایش ملی سازمانهای مردم نهاد سلامت اظهار کرد: علامت رشد و توسعه واقعی یک کشور به صنعت آن کشور نیست، علامت واقعی رشد و توسعه در یک کشور به این نیست که زندگی و وسایل رفاه لازم در اختیار مردم باشد.
وی افزود: اگر جامعهای غم یکدیگر را داشت و نه تنها غم خود، اگر جامعهای تنها به فکر خود نبود و دیگران را هم مثل خود دید، اگر جامعهای هر فردش تمام کشور را اعضای خانواده خود دید، این کشور، کشور توسعه یافته و پیشرفته است. کشوری که غمخواری، خیرخواهی، تعاون، نیکوکاری و دست دیگران را گرفتن و کمک کردن به عنوان یک اصل اساسی باشد، این کشور توسعه یافته و پیشرفته است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: دولت یازدهم از آغاز شروع به کارش مبنایش بر این بود که همه امور با مشورت مردم و متخصصین باشد و هر کاری که مردم میتوانند انجام دهند و جزو امور حاکمیتی نیست تصدی آن به مردم بازگردد و دولت باید در برابر مردم پاسخگو باشد چون کشور و پول بیت المال از آن مردم است.
این مردم هستند که با اراده خودشان پیچیدهترین معضلات منطقهای و بینالمللی را نیز با انگشت تدبیر قادرند باز و حل کنند |
روحانی ادامه داد: اراده حاکم بر اداره جامعه هم از اراده انسانها و جمع و جامعه نشات میگیرد، اگر ما توانستیم در این مسیر و راه قدم برداریم به نظر من امیدها بر میگردد. سلامتی که ما از آن حرف میزنیم تنها سلامت جسم و حتی سلامت جان نیست، سلامت جسم، سلامت جان، سلامت اخلاق، سلامت معنویت و سلامت جامع را در زندگی میخواهیم و در این راستا اگر جامعهای امیدوار و متحد باشد همه مشکلات را از پیش پای خود برمیدارد.
وی اضافه کرد: نه تنها سازمانهای مردم نهاد بلکه مردم و جامعه میتوانند در امور بسیار مهم اجتماعی، اقتصادی، علمی و فرهنگی بار مسئولیت را بدوش بگیرند و دولت قدم به قدم تصدی امور را به مردم بازگرداند. این مردم هستند که با اراده خودشان پیچیدهترین معضلات منطقهای و بینالمللی را نیز با انگشت تدبیر قادرند باز و حل کنند.
روحانی در ادامه گفت: همه حرف از روز اول این بود بگذاریم مردم حرف بزنند و تصمیم بگیرند و ما به راستی مجری خواست مردم باشیم چرا که مردم به خوبی میفهمند چه راهی را باید انتخاب کنند و مصلحت آنها در چه مسیر و راهی است. مردم اگر ببینند مسئولان مجری مطالبات و پاسخگو خواست آنها هستند، به صحنه میآیند، کنار نمینشیند و نظارهگر نخواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر یک ملت به صحنه آمد چه قدرتی میتواند در برابر خواست یک ملت بزرگ متمدن صاحب فرهنگ، عالم، شجاع، دلاور و یکپارچه بایستد؟
سلامتی که ما از آن حرف میزنیم تنها سلامت جسم و حتی سلامت جان نیست، سلامت جسم، سلامت جان، سلامت اخلاق، سلامت معنویت و سلامت جامع را در زندگی میخواهیم و در این راستا اگر جامعهای امیدوار و متحد باشد همه مشکلات را از پیش پای خود برمیدارد |
روحانی در ادامه با با طرح این پرسش که چگونه گره هستهای باز شد و چه کسی توانست آن را باز کند و چه کسی توانست پیام نویی را در منطقه طنینانداز کند؟ گفت: همه نگاه میکنیم که بندهای برجام چیست، خوب است البته همه نگاه کنند و باید دقت کنیم که بندهای قطعنامه 2231 چیست؟
رئیس جمهوری گفت: کاری که دیپلماتهای شما در صحنه بینالملل انجام دادند بالاتر از این حرفها است. پیام این است خشونت را کنار بگذاریم. پیام این است تهدید ارعاب و تحریم را کنار بگذارید. پیام این است دوران معامله برد باخت تمام شد. پیام این است پیچیدهترین مشکل پای میزمذاکره حل خواهد شد. پیام این است که راه ما راه اعتدال است. راه ما راه ادب، اخلاق، منطق ، استدلال، علم توام با شهامت و توام با هنر است.
وی افزود: دیپلماتها و نمایندگان شما دانش کافی داشتند. اگر دانش کافی نداشتند نمیتوانستند قطعنامهها و جملات سیاسی را که راز و رمز دارد و نیاز به کسانی دارد که عالم، دانشمند و تحصیل کرده باشند به پیش ببرند. آن کسی که بتواند بار سیاسی و بار حقوقی واژهها را بفهمد باید عالم باشد و ما عالم نیاز داشتیم.
رئیس جمهوری گفت: اگر من بگویم در مسایل سیاسی بینالمللی یکی از افراد انگشت شمار برتر کشور ما آقای دکتر ظریف بوده و هست اغراق و مبالغهای در کار نیست و اگر بگویم در زمینه مسایل هستهای و دانش هستهای یکی از متخصصین سرآمد کشور ما آقای دکتر صالحی است باز هم اغراق و مبالغهای نکردم. البته از خود گفتن خیلی زشت است اما تنها هنر من این بود که این بهترینها را برگزیدم.
روحانی گفت: ساعتهای بسیار سختی بر اینها و بر ما گذشت، آقای دکتر ظریف یادشان است که در چه ساعتهایی من به وی در لوزان میگفتم که میز مذاکره را ترک کنید و برگردید. بارها و بارها در وین و ژنو پیش آمد که ما با هم مشورت کردیم که من گفتم اگر نمیپذیرند میز مذاکره را ترک کنید و همین امشب به تهران برگردید.
رئیس جمهوری گفت: شاید گفتن این مطالب اینجا آسان باشد اما خدا گواه است ساعتها فکر میکردم و از خدای متعال استمداد میطلبیدم که بگویم میز مذاکره را ترک کنید یا ادامه دهید. بار مسئولیت سنگینی بر دوش این عزیزان (تیم مذاکره کننده هستهای) بود آنها با شهامت، دلاوری، در کنار علم و هنرشان مذاکره کردند.
وی با بیان اینکه مذاکره هنر است و فقط دانش و تجربه کافی نیست، اظهار کرد: مذاکره فن بسیار پیچیدهای است همچون جراح زبردستی که تنها عالم نیست بلکه هنرمند هم است و در کنار این علم و هنر باید شهامت هم ضمیمه شود. هنگامی که چاقوی جراحی را به دست میگیرد علم، دانش، شهامت و هنر را با یکدیگر به کار میبندد.
ساعتهای بسیار سختی بر اینها و بر ما گذشت، آقای دکتر ظریف یادشان است که در چه ساعتهایی من به وی در لوزان میگفتم که میز مذاکره را ترک کنید و برگردید. بارها و بارها در وین و ژنو پیش آمد که ما باهم مشورت کردیم که من گفتم اگر نمیپذیرند میز مذاکره را ترک کنید و همین امشب به تهران برگردید |
روحانی با طرح این سوال که چرا این کار تا اینجا به خوبی پیش رفت، گفت: در روز توافق برجام گفتم که تاریخ ورق خورد، برخی تصور کردند که فقط روز 23 تیر 1394 را میگویم، نه؛ تاریخ در 24 خرداد 92 ورق خورد.
روحانی اضافه کرد: مردم 24 خرداد 92 تصمیم بسیار مهمی اتخاذ کردند که اگر سانتریفیوژ بچرخد زندگی مردم نچرخد آن هم خواهد ایستاد و این کار اشتباه است که کسی تمام کشور و همه زندگی مردم را فقط در چرخش سانتریفیوژ ببیند.
وی با تاکید بر اینکه این تصمیم اساسی ملت بزرگ ایران بود ادامه داد: این ملت بسیار بزرگ است بیش از آنچه که در تصور و مخیله دیگران باشد؛ ملت صبوری که سالها تحریم و فشار را در سراسر زندگی خود تحمل و بردباری کردند.
روحانی با اشاره به اینکه در دو سفر قبلی در سازمان ملل به روسای کشورهای غربی به صراحت گفتم تحریم شما نسبت به ایران کار غیراخلاقی، غیرانسانی و ضدحقوق بشری بود. نه تنها دارو و تجهیزات را تحریم کرده بلکه سیستم بانکی و همه جا را قفل کرده بودند تحریم کور، غلط، ظالمانه و ضدانسانی.
رئیس جمهوری ادامه داد: یکی از همکاران برای تشخیص نوعی سرطان که در ایران امکانپذیر نبود مدارک را برای یک بیمارستان مجهز آمریکایی فرستاد تا پول بگیرد و تشخیص خود را بگوید اما آنها هنگامی که دیدند که پرونده متعلق به یک ایرانی است گفتند شما تحریم هستید و ما نمیتوانیم تشخیصمان را بگوییم.
وی با تاکید مجدد بر تحریم ضدانسانی، غیراخلاقی و ضدحقوق بشری علیه ملت ایران، گفت: حتی آنها در اعلام یک تشخیص بیماری گفتند شما تحریم هستید و نمیتوانیم این تشخیص را اعلام کنیم. همه فکر میکنیم در مذاکرات هستهای، توفیقی که ایران به دست آورد این بود که حقوق هستهای ما را در دنیا به رسمیت شناختند؛ بله این درست است اما فکر میکنم توفیق ما بیشتر از این بود حال اینکه سازمان ملل با قطعنامه 2231 ایران را از زیر یک تیتر خطرناک خارج کرد که آن حرکت علیه صلح و امنیت جهانی بود.
روحانی ادامه داد: آنها میگفتند فعالیت هستهای ایران علیه صلح و امنیت جهانی است و ما را با این عنوان به شورای امنیت و فصل هفت بردند. ما از این تیتر خارج شدیم حتی فقط این هم نیست از این بالاتر؛ میگویند 6 قطعنامه قبلی سازمان ملل لغو شد درست است اما باز هم تنها این نیست. تحریمهای مالی، بانکی، بیمهای، تجاری، کشتیرانی، حمل و نقل و بسیاری موارد دیگر همه برطرف میشود؛ بله درست است اما باز هم فقط این نیست.
یکی از همکاران برای تشخیص نوعی سرطان که در ایران امکانپذیر نبود مدارک را برای یک بیمارستان مجهز آمریکایی فرستاد تا پول بگیرد و تشخیص خود را بگوید اما آنها هنگامی که دیدند که پرونده متعلق به یک ایرانی است گفتند شما تحریم هستید و ما نمیتوانیم تشخیصمان را بگوییم |
رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: این توافق پیامی را به دنیا داشت که سلاح و تهدید را برای همیشه زمین بگذارید، این توافق این پیام را برای دنیا داشت که راه حل مشکلترین و پیچیدهترین مسائل بینالمللی مذاکره و مفاهمه است.
به گفته وی این توافق این پیام را برای جهانیان داشت که به جای تقابل همه تعامل را برگزینیم و انتخاب کنیم البته آن پیام زیبا را داشت که دیگر ایرانی را تهدید نکنید.
روحانی ادامه داد: این کار عظیم، بزرگ با اراده، حضور و تلاش مردم و هدایتهای رهبر معظم انقلاب انجام شد که از روز نخست در همه مسیر و هرگاه نیاز به کمک و حمایت و ارشاد داشتیم. ایشان حتی یک بار نیز به ما نگفتند که این هفته وقت ندارند و آن را به عنوان یک مساله اهم همواره مدنظر داشتند.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در سراسر کشور آرامش، وحدت و همدلی به خاطر حضور رهبر انقلاب در صحنه و حمایت ایشان است، گفت: آن نکته که معظم له در روز عید فطر تاکید کردند همه باید توجه کنیم ایشان فرمودند مبادا این موضوع (توافق) تبدیل به دو دستگی در کشور شود. ما ملت متحد و یکپارچه هستیم.
وی ادامه داد: در بازی والیبال، کشتی، فوتبال و غیره وقتی تیم ایران در برابر تیم رقیب پیروز میشود همه ما ایرانیها کف میزنیم، مگر میشود کسی ایرانی باشد و برای این تیم بزرگ، این کار باعظمت کف نزند. کار بزرگی که حضور ملت بزرگ باعث آن شد و اگر همه ملت در همه امور به صحنه بیایند ما پیروز هستیم و اگر جایی ملت در صحنه نباشد پیروز نخواهیم شد.
روحانی با اشاره به اهمیت مساله سلامت مردم گفت: دولت از روز نخست این موضوع را دنبال کرد دولت یک قدم برداشت و مردم هم یک قدم مهم برداشتند که این قدم متقابل باید ادامه یابد. سلامت جسم و روح، معنویت و اخلاق مردم فقط با پزشک، بیمارستان، وزارتخانه و دولت و غیره حل نمیشود، مردم باید در این حوزه به صحنه بیایند.
رئیس جمهوری گفت: وقتی در مورد بهداشت میگوییم فقط میوه و سبزی نیست بلکه از بوق در خیابان و رانندگی تا بداخلاقی در سایتها و روزنامهها را شامل میشود که البته انشاالله رادیو و تلویزیون اینگونه نیست، آن بداخلاقیهایی که شما باید B12 مصرف کنید تا اعصابتان آرام شود. بهداشت از رفتار ما در خیابان آغاز میشود، یکدیگر را عصبانی نکنیم، نشاط آغازگر سلامت است به همین دلیل اسلام میگوید به هر کسی که رسیدی سلام کن.
وی بهداشت را دارای دامنه وسیعی دانست و خطاب به سازمانهای مردم نهاد گفت: شما باید جامعه و مردم را تشویق کنید. پیغمبر اسلام (ص) به امیرالمومنین (ع) فرمود که اگر یک نفر را هدایت کنی به اندازه همه جهان ارزش دارد.
وقتی در مورد بهداشت میگوییم فقط میوه و سبزی نیست بلکه از بوق در خیابان و رانندگی تا بداخلاقی در سایتها و روزنامهها را شامل میشود که البته انشاالله رادیو و تلویزیون اینگونه نیست، آن بداخلاقیهایی که شما باید B12 مصرف کنید تا اعصابتان آرام شود |
روحانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در زمینه درمان هم باید کمک کنیم، گفت: گاهی تصور میشود درمان در اختیار پزشک، دارو، پرستار و تجهیزات است اما برخی مواقع یک احوالپرسی و عیادت از مریض بسیار موثر است همانطور که کار پزشکان غیر از کار پزشکی، زبان و بیان نیز است.
روحانی گفت: اجتماعهای مردم نهاد برای کمک به افراد گرفتار و بیماران تلاش میکنند حتی باید یک دانشجوی با استعداد را کمک کنیم چرا که این کمک از او متخصص رده بالایی خواهد ساخت بنابر این باید در همه زمینه ها تلاش و فعالیت کنیم.
به گفته وی دولت در امر سلامت به این نکته باید توجه کرد که در ادامه یارانه به جای تقسیم پول بخشی از یارانه را به حوزه درمان و بهداشت اختصاص دهد و این کاری بود که دولت آغاز کرد، انجام داد و بار سنگینی را از دوش بیماران برداشت.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه سازمانهای مردم نهاد باید به هر قشری که نیاز به کمک دارند یاری دهند، ادامه داد: این مشارکت دولت با سازمانهای مردم نهاد و مردم ما را به نقطه مطلوب میرساند. من باید از سازمانهای مردم نهاد، وزارت بهداشت، و به ویژه دکتر هاشمی که کار بسیار و سنگینی را بر دوش کشیدهاند قدردانی کنم.
روحانی گفت: وزیر بهداشت از یک سو به کارهای وزارتخانه و بیمارستانها میرسد و از سوی دیگر در تلاش برای تامین اعتبار از سازمان مدیریت است. دولت امسال مشکل مالی داشته و دارد اما انشاالله شرایط و فضا بهتر خواهد شد که مردم در همه زمینهها به ویژه حوزه سلامت فعال شوند. دولت همه گامها را برخواهد داشت.
وی در پایان همچنین از حضور خانم چان مدیرکل سازمان بهداشت جهانی قدردانی کرد.
انتهای پیام/