تغییرات نرخ ارز در گردشگری یک فرصت است/ درآمد ارزی صنایع دستی بدون ورود به سامانه
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، علیاصغر مونسان امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به واسطه امضای تفاهمنامه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 50 هزار فرصت اشتغال ویژه دانشآموختگان دانشگاهی که تمام رشتهها را در بر میگیرد ایجاد خواهد شد. با این طرح که منابع آن از سوی وزارت کار تامین میشود کارورز طی مدت 6 ماه آموزشهای گردشگری را میبیند.
تامین بیمه
وی اظهار کرد: دفاتر خدمات مسافرتی که بستههای گردشگری را آماده میکنند 50 هزار نفر را که حدود 10 نفر در هر دفتر خدمات گردشگری میشود، را به کار میگیرند. خوشبختانه وزارت کار پذیرفته که به مدت دو سال سهم بیمه کارفرمایی این افراد را تقبل کند بنابراین بیمه آنها هم تامین خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: بعد از 6 ماه آموزش، جذب 50 هزار نفر آغاز میشود که اگر همراهی وزارت کار ادامه داشته باشد در ماههای پایانی سال شاهد آغاز فعالیت این افراد خواهیم بود البته ایجاد این شغل به معنای شغل دولتی نیست بلکه قرار است این افراد گردشگر جذب کنند و از محل آن ایجاد درآمد داشته باشند. آنچه مسلم است این است که این شغلها در آینده شغلهای پایداری خواهند بود.
وی در خصوص ثبتنام علاقهمندان در این طرح اعلام کرد: ثبتنام از طریق سامانهای که معاونت گردشگری آن را معرفی خواهد کرد، انجام میشود.
تغییرات نرخ ارز، فرصتی برای گردشگری
مونسان در خصوص تحولات ارزی و تحریمها بیان کرد: تغییرات نرخ ارز برای گردشگری، یک فرصت است؛ چرا که سفر به ایران و پکیجهای گردشگری را ارزان میکند به شرط اینکه ساز و کارها را به شکل کامل کنیم و برای تبدیل ارز و تامین منابع ارز توریست ورودی و خروجی فکری داشته باشیم.
وی در خصوص مشکلات گردشگرانی که به ایران میآیند، تاکید کرد: مدتهاست منتظر ماندهایم تا تصمیماتی گرفته شود اگر چه تصمیمات پیش از این بدون مشورت با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده، اما ما امیدوار هستیم برای حداقل تورهای ورودی گردشگران خارجی فکر عاجلی شود تا ورود گردشگر را از دست ندهیم. توریستی که به کشور میآید، در تبدیل ارز با مشکل مواجه است بنابراین اگر در این زمینه فکرهایی شود، حتما تغییرات نرخ ارز فرصتی برای گردشگری کشور خواهد بود.
معافیت مالیاتی برای ورود گردشگر
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره منع معافیت مالیاتی برای صادرکنندگان صنایع دستی تشریح کرد: ما با سازمان امور مالیاتی و کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص مالیات، تفاهمنامههایی را پیش بردهایم که موضوع مالیات برای تورهای خروجی حمایتی باشد یعنی باید در قالب مالیات و معافیتهای مالیاتی، برای ورود توریست کمک کنیم تا مزیتهای مالیاتی نسبت به آژانسهایی که در حوزه خروجی کار میکنند، اعمال شود.
وی ادامه داد: تفاهمهای خوبی انجام دادهایم و منتظر تصویب مجلس هستیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره صادرات صنایع دستی هم گفت: از سال گذشته طرح تجاریسازی در موضوع برندسازی و طراحی مبتنی بر سلیقه مشتری و کاربردی کردن آن را در نظر گرفتهایم و امروز اوضاع صنایع دستی بد نیست.
وی ادامه داد: ما تلاشهایی انجام دادهایم که باعث شد سال گذشته به رشد خوبی در صادرات برسیم به طوری که 281 میلیون دلار صادرات رسمی از مبادی گمرک بدون اتکا به فرش و زیورآلات داشتیم و بالغ بر 250 میلیون دلار صادرات چمدانی. بر همین اساس بیش از 500 میلیون دلار صادرات صنایع دستی را در سال گذشته شاهد بودیم.
درآمد ارزی صنایع دستی بدون ورود به سامانه
مونسان بیان کرد: به واسطه مکاتباتی که با معاون اول ریاست جمهوری داشتهایم، خواستیم صنایع دستی در موضوعات ارز نحوه عملکردش به گونهای باشد که بدون ورود به سامانه انجام شود. خوشبختانه با تایید اسحاق جهانگیری روز گذشته اعلام شد که بخش درآمد ارزی صنایع دستی در حوزه صادرات نیاز به وارد شدن به سامانه نیست و به صورت توافقی این امکان به وجود آمده که ارز به فروش میرسد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/