برجستگی غیرطبیعی در گلو اولین علامت سرطان تیروئید است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر نوید احمدی در افتتاحیه نخستین سمینار تومورهای سر و گردن که در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار شد، سرطانهای تیروئید را از جمله سرطانهای شایع در دنیا دانست و گفت: سرطان تیروئید معمولا در سنین پائین افراد را گرفتار کرده و در زنان بیشتر مشاهده میشود.
وی افزود: این سرطان نیز دارای دونوع خوش خیم یا تمایز یافته و بدخیم یا تمایز نیافته است. سرطانهای تمایز یافته پاسخ بهتری به درمان میدهند و خطر کمتری دارند. سرطانهای تمایز نیافته که نوع بسیار بدخیم سرطان هستند شیوع کمتری دارند اما خطرناک و کشندهاند و نمی شود اقدامی برای آن انجام داد.
دبیر نخستین سمینار تومورهای سر و گردن درباره عوامل ابتلا به سرطان تیروئید، گفت: مهمترین عامل، ژنتیک و سابقه خانوادگی است. همچنین اشخاصی که درمان با اشعه ایکس داشتهاند بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از سرطان قرار دارند.
احمدی در خصوص چگونگی تشخیص این تومور اظهار کرد: معمولا در ابتدا گرهای در غده تیروئید ظاهر میشود که برجستهتر از قسمتهای دیگر و همانند بیماری گواتر است. در واقع افراد در ابتدا احساس میکنند بافت سفت و برجستگی غیرطبیعی در گلویشان ایجاد شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، افزود: وقتی این افراد به پزشک مراجعه میکنند در صورت تشخیص اولیه، تستهای خونی، ارزیابی عملکرد تیروئید، اسکن رادیو ایزوتوپ و نمونه برداری در مراحل تکمیلی انجام میشود. اگر گره ایجاد شده خوش خیم باشد تحت کنترل قرار میگیرد، اما اگر بدخیم باشد عمل جراحی ضروری میشود.
دبیر نخستین سمینار تومورهای سر و گردن با بیان اینکه درمان سرطان تیروئید عمدتا از طریق جراحی انجام میشود، گفت: اگر غده تیروئید برداشته شود، فرد دچار کم کاری تیروئید خواهد شد که باید درمانهای جایگزین نیز تجویز شود. درمان بوسیله رادیوایزوتوپها در این نوع از تومورها نیز دنبال میشود.
احمدی درباره هزینه درمان سرطان تیروئید گفت: امروز درمان سرطانها توسط پزشکان کشور و در بیمارستانهای دولتی از طریق دفترچههای بیمه قابل انجام است. درمان با اسکن رادیوایزوتوپها و رادیواکتیوها نیز مشمول بیمه است و از لحاظ مالی بار سنگینی برای بیمار همراه ندارد.
وی درباره نقش کمبود «ید» در بروز تومور غده تیروئید عنوان کرد: کمبود «ید» در بروز سرطان تیروئید تائید شده نیست و در مجموع این سرطان بر خلاف دیگر سرطانها ارتباط زیادی با تغذیه ندارد و بیشتر به ژنتیک و قرار گرفتن در معرض اشعه بستگی دارد.
انتهای پیام/