صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۵ - ۲۴ تير ۱۳۹۷
مدیرکل اشتغال و کار آفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با آنا:

68 هزار فرد جویای کار تحت پوشش بنیاد شهید هستند/ شیوع بیکاری میان فرزندان جانبازان

مدیرکل اشتغال و کار آفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه 68 هزار نفر از افراد جویای کار تحت پوشش بنیاد شهید هستند، بیان کرد: عمده بیکاران ما فرزندان جانبازان 25 تا 70 درصد هستند، به گونه‌ای که از 68 هزار فرد بیکار تحت پوشش، حدود 55 هزار نفر فرزند جانباز هستند.
کد خبر : 293087

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برخی از مردم بر این باور هستند که خانواده‌های تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران به دلیل برخورداری از تسهیلات فراوان دچار مشکلات شایع جامعه مانند بیکاری، عدم توانایی ادامه تحصیل و ... نیستند، اما این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد 68 هزار فرد بیکار تحت پوشش بنیاد هستند. برای بررسی شیوع بیکاری میان افراد جویای کار تحت پوشش بنیاد و طرح‌های حمایتی از این افراد به گفت‌و‌گو با حجت‌الله امانی، مدیرکل اشتغال و کار آفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران به گفت‌و‌گو پرداختیم.


-چه تعداد فرد بیکار تحت پوشش بنیاد شهید هستند؟


68 هزار نفر از افراد جویای کار تحت پوشش بنیاد شهید بوده و بیش از 80 درصد این افراد، دارای مدرک دانشگاهی هستند و این در حالی است که ظرفیت بنیاد شهید برای استخدام ایثارگران در بخش دولتی 7 هزار و 500 تا 8 هزار نفر است. بنابراین ضروری است به سمتی حرکتی کنیم تا بتوانیم ظرفیت‌های خوداشتغالی و کارآفرینی را به حداکثر برسانیم. با توجه به آمایش و ظرفیت‌سازی که کارگروه‌های ما انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌ایم که جریان طرح‌های خود اشتغالی باید به سمت طرح‌های جدید و نوین رود تا احتمال شکست آنها کم‌تر شود؛ زیرا در گذشته تسهیلات به تمام طرح‌ها اختصاص می‌یافت اما 60 درصد طرح‌ها اجرایی می‌شدند در واقع به نوعی بنیاد یک بیکار بدهکار به جامعه تحویل می‌داد برهمین اساس ما تلاش می‌کنیم در طرح‌هایی ورود پیدا کنیم که درصد موفقیت بالایی داشته باشند.


-آیا بنیاد شهید اردوهای آموزشی جهت تشویق افراد تحت پوشش به کارآفرینی برگزار می‌کند؟


بله، امسال هم مانند سال‌های گذشته برنامه‌هایی جهت ایجاد انگیزه به افرادی جویای کار برگزار می‌شود و نیز برای نخستین بار اردوهای تابستانی برای فارغ التحصیلان در نظر داریم که امیدواریم بتوانیم با برگزاری این اردوها آنها را به خوداشتغالی تشویق کنیم.


-بیکاری در بین کدام خانواده‌ها بیشتر است؟


عمده بیکاران ما فرزندان جانبازان 25 تا 70 درصد هستند به گونه‌ای که از 68 هزار فرد بیکار، حدود 55 هزار نفر فرزند جانباز هستند، نزدیک به 6 هزار نفر فرزند شهید، حدود یک هزار و 300 نفر جانبازان زیر 25 درصد با توانایی انجام کار و مابقی همسران جانبازان، خواهران و برادران شهدا هستند. بر اساس ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، 25 درصد از سهمیه استخدامی دستگاه‌های دولتی به فرزندان شهید، جانبازان، آزادگان، فرزندان جانبازان 25 درصد بالاتر، همسران شهدا، همسران جانبازان 25 درصد بالاتر، همسران و فرزندان آزادگان بیش از یک سال اسارت تعلق می‌‌گیرد که این افراد می‌توانند پس از شرکت در آزمون‌های استخدامی دستگاه‌ها، در رقابت بین خودشان از این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها استفاده کنند.


-سال گذشته چه تعداد از افراد تحت پوشش بنیاد جذب مراکز دولتی و خصوصی شدند و چه تعداد طرح در حوزه خود اشتغالی مورد حمایت قرار گرفت؟


سال گذشته حدود 11 هزار و 390 نفر در مراکز خصوصی و دولتی جذب شدند که البته 5 هزار و 670 نفر از تسهیلات صندوق اشتغال و کارآفرینی در طرح‌های خوداشتغالی بهره‌مند شدند. در بحث اجرای قانون برنامه ششم دولت مکلف شده است علاوه بر سهمیه استخدامی، فرزندان شهید و فرزندان جانبازان 70 درصد را طی برنامه 5 ساله جذب کند که هماهنگی این امر با حوزه برنامه‌ریزی نیروی انسانی سازمان اداری و استخدامی انجام شده است که خوشبختانه اولین مجوز را آن سازمان برای بنیاد شهید صادر کرد و بر اساس آن 371 نفر امسال جذب دستگاه‌های دولتی خواهند شد. پیش‌بینی ما این است گار سازمان اداری و استخدامی نزدیک به 12 هزار نفر علاوه بر سهمیه استخدامی به ما مجوز استخدام دهد می‌توانیم در طی برنامه اشتغال مشمولین را تامین کنیم.


-بنیاد شهید برای کاهش جذب افراد تحت پوشش در دستگاه‌های دولتی و تشویق آنها به خوداشتغالی چه برنامه‌هایی را مد نظر دارد؟


بنیاد شهید جهت افزایش رغبت بحث بیمه درمان و بازنشستگی طرح‌های خوداشتغالی ایثارگران را با سازمان تامین اجتماعی دنبال می‌کند. اکنون حق بیمه نزدیک به هزار و 371 طرح به مدت 5 سال پرداخت شده است امیدواریم تا از این طریق بتوانیم در اجرای طرح‌های اشتغال افراد کارآفرین کمکی کرده باشیم.


-سال گذشته بنیاد شهید به تفکیک از چه تعداد طرح مشاغل خانگی و روستایی حمایت کرده است؟


حدود 2 هزار و 200 نفر در اجرای طرح‌های مشاغل خانکی و 2 هزار و 254 نفر در خصوص مشاغل روستایی از حمایت‌ها بنیاد شهید بهره‌مند شدند.


-سالجاری چه تعداد از افراد تحت پوشش از طریق آزمون جذب دستگاه‌های دولتی می‌شوند؟


کل جامعه هدف ما که فاقد شغل هستند، نزدیک به 68 هزار نفر است که از این تعداد حدود 6 هزار و 833 نفر را فرزندان شهید، یک هزار و 960 نفر را جانبازان، 52 هزار و 658 نفر را فرزندان جانباز و 6 هزار و 708 نفر را سایر ایثارگران به خود اختصاص می‌دهند. دولت در آزمون اخیر 5 هزار و 400 سهمیه برای جامعه ایثارگری سهمیه در نظر گرفته است که نزدیک به یک هزار و 600 فرصت استخدامی در قوه قضاییه است و منتظر هستیم که سازمان تامین اجتماعی، وزارت علوم و تحقیقات و بانک ملی هم ظرفیت‌های خود را اعلام کنند. امیدواریم بتوانیم بیش از سال گذشته در زمینه اشتغال افراد تحت پوشش گام برداریم.


-سالانه چه تعداد فارغ التحصیل دانشگاهی به جامعه آماری بیکاران بنیاد شهید افزوده می‌شود؟


سال گذشته 24 هزار و 925 نفر فارغ التحصیل به جامعه ما افزوده شده است یعنی سال گذشته ما 60 هزار و 985 نفر فرد بیکار داشتیم که برای 17 هزار نفر آنها ایجاد شغل کردیم و حدود 24 هزار نفر فارغ التحصیل به آمار ما افزوده و در نهایت آمار جامعه بیکاران ما به 68 هزار نفر رسید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر