صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۷
آنا بررسی کرد؛

اما و اگرهای بازرسی آژانس از دانشگاه علم و صنعت/ سازمان انرژی اتمی پاسخ‌گو نیست

طبق قاعده و اصول بین‌المللی، بازرسی‌ها از طرف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید طبق اجازه و تایید سازمان انرژی اتمی ایران باشد، اتفاقی که این‌ بار مسئولان مربوطه این امر هرکدام با یک بهانه از پاسخ به چرایی انجام این بازرسی طفره می‌روند.
کد خبر : 293042

گروه سیاسی خبرگزاری آنا_آرزو نوروزجم: چند ماهی می‌شود دولت آمریکا از توافق بین‌المللی برجام خارج شده و دیگر تعهدی به کشورهای امضا کننده این قرارداد ندارد. قراردادی که وندی شرمن یکی از مقامات دولت آمریکا معتقد است اجرای آن نه بر اساس اعتماد، که بر اساس نظارت دایم انجام می‌شود.


نظارتی که خانم شرمن از آن نام برده این بار پایش بدون هیچ توجیهی به یکی از مراکز دانشگاهی ایران باز شده است. دانشگاهی که بی شک جزو پنج دانشگاه برتر ایران در حوزه و رشته‌های فنی و مهندسی است.



خبر نمونه‌برداری از دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت، واکنش‌های زیادی را از سوی جامعه دانشگاهی به دنبال داشت، از بسیج اساتید و بسیج دانشجویی گرفته تا فعالین رسانه‌ای که صدای اعتراضشان به این اقدام بلند شد.



بسیج دانشجویی این دانشگاه در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم نوشت: از آخرین باری که اجانب قصد تعرض به استقلال فضای دانشگاهی کشور را داشتند ۶۵ سال می‌گذرد. آن روز نیز دانشجویان ننگ حضور بیگانه را با خون خود از کف دانشگاه شستند و حاشا که امروز چنین رخداد‌های شومی مجددا در فضای آموزش عالی کشور تکرار شود.


رونوشتی هم به وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی، حراست وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت اطلاعات زدند و از آنها برای رخ دادن چنین اتفاقی جواب خواستند.


تلاشی که تا کنون به ثمر ننشسته و پاسخی از طرف هیچ‌کدام از این نهادها داده نشده است.



جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت اما به اخبار منتشر شده در خصوص نمونه‌برداری از این دانشگاه واکنش نشان داد و از اساس این اتفاق را تکذیب کرده و می‌گوید این حرف‌ها صحت ندارد.


خلج یکی دیگر از اساتید برق این دانشگاه هم در گفت‌وگوی دیگری اظهار کرد: این بازرسی‌ها از آزمایشگاه‌های دانشکده برق به صورت محرمانه بوده است و سوال ما این است این‌ها با چه مجوزی وارد آزمایشگاه‌های ما شده‌اند و نمونه‌ برداری کرده‌اند؟


به عقیده خیلی‌ها بهانه بازرسان آژانس برای نمونه‌برداری استفاده از کلمه سانتریفیوژ بوده که در پایان‌نامه یکی از دانشجویان این دانشگاه استفاده شده است. در مقابل این ادعا اما یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت که نامش عنوان نشده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده بازرسان آژانس در خرداد ماه سال جاری در حالی که نقشه آزمایشگاه‌های اساتید دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت را در اختیار داشتند به صورت محرمانه اقدام به بازدید و نمونه‌برداری از برخی آزمایشگاه‌های دانشکده برق این دانشگاه کردند. وی همچنین گفته این بازرسی‌ها در تاریخ 12 تیر نبوده بلکه در خرداد ماه امسال رخ داده است.


علیرغم ادعای ایالات متحده آمریکا درباره فعالیت‌ هسته‌ای غیر قانونی در ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صلح‌آمیز بودن این فعالیت‌ها را تایید کرده و اعلام کرده است، مدارکی دال بر انجام فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای از سوی جمهوری اسلامی ایران مشاهده نشده است.



همین چند وقت پیش بود که یوکیا آمانو اعلام کرد آژانس به هر سایتی که در ایران نیازمند بازرسی باشد دسترسی دارد. اظهار نظری که مقامات نظامی و سیاسی ایران بارها اعلام کرده‌اند اجازه هرگونه بازرسی‌ سرزده با هر عنوانی را نمی‌دهند.


چند سال پیش در گیر و دار مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 5+1 وندی شرمن در مصاحبه‌ای گفت آژانس برای بازرسی 24 ساعت قبل اطلاع می‌دهد و اگر ایران نپذیرد دو طرف وارد مذاکره‌ای دو هفته‌ای می‌شوند و اگر در این مذاکره نیز نتوانند به تفاهم برسند، یک کمیسیون مشترک در این باره تصمیم‌گیری خواهد کرد.


هرچند وندی شرمن زمان طولانی بر این منطق خود باقی نماند و گفت: در صورت درخواست و اجازه ایران موظف است در مدت سه روز، شرایط برای بازرسی را فراهم کند و هرگونه پنهان کاری احتمالی در زمان یاد شده نیز مردود است.


بازرسی‌هایی که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی 30 اردیبهشت 94 در دانشگاه امام حسین(ع) به جدیت تأکید کردند: من اجازه نخواهم داد که بیگانگان بیایند و با دانشمندان و فرزندان عزیز و برجسته این ملت صحبت و از آنان بازجویی کنند.


ایشان با تأکید براینکه هیچ ملت و دولت عاقلی اجازه چنین کاری را نمی‌دهد، گفتند: دشمن پررو و وقیح، انتظار دارد که ما اجازه دهیم آنها با دانشمندان و محققان ما درباره یک پیشرفت اساسیِ بومی و علمی گفت‌وگو کنند اما مطلقاً چنین اجازه‌ای داده نخواهد شد. با فصل الخطاب مقام معظم رهبری راه و چاه برای مسئولین امر و وزیر و وکیل و رئیس روشن شد.



اما نکته اینجاست، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اجازه نزدیک شدن به سایت‌های نظامی ما را ندارند، با چه مجوزی وارد محیط آموزشی و علمی کشور می‌شوند؟ کدام فیلتر اجازه ورود و نمونه‌‌برداری را صادر کرده است؟ آیا پیش از این هم بازرسی و نمونه‌برداری از دانشگاه دیگری در سکوت انجام شده است؟ بعد از علم صنعت نوبت کدام دانشگاه است؟


سوال‌هایی که سکوت و انفعال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امورخارجه و سازمان انرژی اتمی ایران برای پاسخ به آنها اما و اگرهای زیادی در ذهن مردم درست کرده است. سوالاتی که تلاش کردیم در حد تماس تلفنی هم برای آنها جواب پیدا کنیم.


خبرگزاری آنا برای روشن شدن ابعاد این موضوع، سعی کرد با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای پاسخ به این شبهات صحبت کند اما جواب رئیس سازمان انرژی اتمی این بود: این موضوع اصلا به ما ربطی ندارد! از رئیس دانشگاه علم و صنعت سوال کنید، ما نظری روی این موضوع نداریم و در کل دانشگاه علم و صنعت به ما مربوط نمی‌شود.


تلاش چندباره خبرنگار خبرگزاری آنا بعد از علی اکبر صالحی برای برقراری تماس با بهروز کمالوندی سخنگوی این سازمان هم به اینجا ختم شد «مشترک مورد نظر در دسترس نمی‌باشد».


انتهای پیام/

ارسال نظر