صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۷

رباتی که بدون چشم نیز همه کار می‌کند

«چیتا» رباتی است که توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست توسعه یافته است و در صورت از کار افتادن دوربین‌ها نیز می‌تواند در هر فضایی عملیات انجام دهد.
کد خبر : 292860

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری از ربات‌ها برای انجام کارهای خود به دوربین‌ها و دیگر حسگرهای بصری وابسته هستند، اما این امکانات همیشه در دسترس نیستند. به عنوان مثال زمانی که محیط بیش از حد تاریک باشد یا بیش از حد هرج و مرج باشد و ربات دید نداشته باشد.


خوشبختانه محققان MIT چاره‌اندیشی کرده‌اند. آخرین نسخه از ربات چیتا به نام «چیتا 3» می‌تواند بدون چشم و تنها با استفاده از تشخیص تماسی بدود، از پله و جاهای مرتفع بالا رود و حتی بپرد.


این ربات که مانند گربه است، به یک جفت الگوریتم متکی است که هر دو به این ربات کمک می‌کنند تا همانطور که شما می‌توانید راه خود را در حمام و در تاریکی پیدا کنید، محیط خود را احساس کند و بهترین راه را برای حرکت رو به جلو دریابد.


الگوریتم اول از شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و موقعیت قرارگیری پاها استفاده می‌کند تا بتواند به حرکت ربات کمک کند. اگر چیتا روی یک جسم غیرمنتظره پا بگذارد، این الگوریتم می‌تواند تعیین کند که هر کدام از پاها باید در چه موقعیتی قرار بگیرند.



الگوریتم دوم، موقعیت ربات را پیش‌بینی می‌کند تا بتواند به سرعت نسبت به وضعیت آن واکنش نشان دهد. حتی اگر شما ربات را پشت و رو کنید، می‌داند که چگونه به مسیر خود بازگردد.


MIT انتظار ندارد که ربات‌ها به طور انحصاری بر این فناوری تکیه کنند. به احتمال زیاد، از این الگوریتم‌ها به عنوان یک پشتیبان برای زمانی که دید یک ربات مختل می‌شود، استفاده خواهد شد.


این سیستم می‌تواند برای بازرسی نیروگاه‌ها، عملیات نجات از راه دور و سایر شرایط خطرناک مفید باشد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر