افزایش 300 هزار نفری حاشیهنشینان زاهدان بر اثر خشکسالی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسینعلی شهریاری در نشست خبری با اصحاب رسانه در زاهدان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان در سال آبی جاری رتبه دوم از آخر جدول را در زمینه میزان بارش دارد و وضعیت در آن بسیار بحرانی است.
وی ادامه داد: رودخانه هیرمند هیچ آوردی نداشته است و بسیاری از مردم منطقه سیستان در شمال این استان نیز مهاجرت کردهاند.
شهریاری افزود: متاسفانه دولتمردان در حل مشکل آب دریاچه هامون از طریق افغانستان توان کافی را ندارند.
وی بیان کرد: این درحالی است که کشور ایران به بیش از سه میلیون نفر از مردم افغانستان سکنی داده است و هم اینک شمار زیادی از اتباع افغان در کشور ما زندگی میکنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: به منظور حل مشکل آب زاهدان در دولت نهم و دهم طرح آبرسانی از دریای عمان به زاهدان تصویب شد اما به دلیل نبود بودجه از آن زمان تا کنون عملی نشده است.
شهریاری با اشاره به مشکل بیکاری در استان ادامه داد: موضوع اشتغال دغدغه تمام مردم کشور است و با وجود اینکه دولت آمار خوبی از اشتغال ارائه میدهد اما سهم سیستان و بلوچستان در این آمارها بطور واقعی احساس نمیشود.
وی اظهار کرد: هم اینک سیستان و بلوچستان وضعیت امنیتی مطلوبی دارد و رخدادهای امنیتی این منطقه از بسیاری از شهرهای بزرگ از جمله تهران کمتر است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بهبود وضعیت بهداشت و درمان استان بیان کرد: در سالهای اخیر تختهای بیمارستانی افزایش چشمگیری داشته و حدود 200 میلیارد تومان در زمینه بهداشت و درمان در استان هزینه شده است.
وی با انتقاد از دخالت برخی جریانها در انتخاب مدیران استان تصریح کرد: متاسفانه برخی از مدیران استان به دلایل قومی و قبیلهای و با سفارش انتخاب میشوند و این مدیران مشکلات بسیاری را برای مردم و نمایندگان استان ایجاد میکنند.
تقسیم سیستان و بلوچستان موجب پیشرفت استان میشود
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: موضوع تقسیم استان از ادوار دور مطرح بوده است و این امر میتواند سبب پیشرفت استان شود. مناطق کوچکتر به راحتی میتوانند پیگیر مشکلات و مسائل مختلف باشند. تجربههای موفق این تقسیمها را میتوان در سایر نقاط کشور از جمله خراسان جنوبی مشاهده کرد.
وی ادامه داد: تقسیم استان میتواند امکانات بسیاری را برای مناطق کم بهره به ارمغان آورد. افرادی که با تقسیم استان مخالفت میکنند به فکر منافع مردم نیستند.
مشکلات خشکسالی و دامداری
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به دلیل خشکسالیها و افزایش هزینه علوفه و فراوردههای دامی مقرر شد برای رفع مشکل دامداران اجازه ورود دام از پاکستان به درون سیستان و بلوچستان صادر شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بر این اساس قرار بود تا دامها درون استان قرنطینه و پروار بندی شده و سپس گوشت آنها برای تامین 50 هزار تن گوشت مورد نیاز کشور به سایر نقاط ارسال شود.
شهریاری اظهار کرد: متاسفانه برخی افراد سودجو مجوز انتقال چند صد هزار دام زنده را صادر کردند و این امر سبب تعطیلی کشتارگاههای استان و بیکاری کارکنان و کارگران آنها و تامین منافع مالی نادرست برای افرادی خاص در سایر نقاط شد.
وی ادامه داد: تعطیلی نانواییهای سنتی و دکههای زاهدان با توجه به افزایش بیکاری کاری نادرست است. این امر سبب تحریک مردم و نارضایتی آنان میشود و نتایج این تصمیم گیریهای شتاب زده برخی مسئولان را باید مردم و نظام پرداخت کنند.
شهریاری تصریح کرد: نبود فرماندار برای زاهدان پس از 9 ماه یکی از ضعفهای مدیریتی جدی محسوب میشود.استاندار سیستان و بلوچستان باید هرچه سریعتر برای انتخاب فرماندار زاهدان اقدام کند.
دیوار امنیتی در مرز
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سوء مدیریت در سالهای قبل سبب ایجاد دیوار امنیتی مرزی در شمال استان شد و این امر برای برخی افراد منبع سودجویی شده است.
شهریاری ادامه داد: این دیوار درون مرزهای ایران ایجاد شده و مردمی که صاحب زمین در طرف دیگر مرز هستند برای تردد مشکل دارند و برای سایر ساکنان منطقه سیستان نیز مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: ایجاد دیوار درون خاک ایران به کشور مقابل نیز این اجازه را میدهد تا مرز خود را دیوار در نظر گیرند. باید برای حل مشکل دیوار مرزی سیستان شورای عالی امنیت ملی اقدام کند.
انتهای پیام/