صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۷ - ۱۳ تير ۱۳۹۷
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور:

آثار نامطلوب سوانح عاملی موثر در تعمیق فقر است

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: آثار نامطلوب سوانح به نحو فزاینده‌ای جان انسان‌ها و دستاوردهای توسعه‌ای آنها را مورد تهدید قرار داده و عاملی موثر در تعمیق فقر است.
کد خبر : 292165

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان مدیریت بحران کشور، اسماعیل نجار در اجلاس وزرای کشورهای آسیایی برای کاهش خطرپذیری حوادث در کشور مغولستان گفت: اغلب کشورهای آسیایی کشورهایی کمتر توسعه یافته و یا در حال توسعه هستند و آثار نامطلوب سوانح به نحو فزاینده‌‌ای جان انسان‌ها و دستاوردهای توسعه‌ای آنها را مورد تهدید قرار داده و عاملی موثر در تعمیق فقر است لذا یافتن ابزارها و مکانیزیسم‌های جدید برای کاهش آثار تبعات حوادث بیش از پیش اجتناب ناپذیر شده است.


وی ادامه داد: در همین راستا چارچوب «سندای» به عنوان یک تجربه جهانی فرصت مناسبی برای هم اندیشی و به اشتراک گذاشتن تجربیات فراهم آورده است و جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد به تأثیر همکاری‌های بین المللی و اثر بخشی مثبت اجرای چارچوب سندای دبیرخانه مجمع ملی کاهش خطرپذیری سوانح را با اصلاح و تغییرات جدی در ساختار نسبت به دبیرخانه چارچوب اقدام هیوگو ایجاد کرده و بستری جهت تشریک مساعی همه دست اندرکاران حوادث کشور فراهم کرده است.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در طول 2 دهه گذشته خسارات و تلفات زیادی به واسطه رخداد زلزله، سیل، خشکسالی‌های طولانی مدت، پدیده ریزگردها و سایر مخاطرات طبیعی تجربه کرده است. خشکسالی و پدیده نوظهور ریزگردها حدود یک دهه است که به دلیل مشکلاتی همچون کمبود منابع آب در منطقه و کاهش حق آبه‌های مرزی تشدید شده است و استمرار این پدیده خسارات جبران ناپذیری را در بخش‌های فعال اقتصادی بخصوص در حوزه کشاورزی، مهاجرت و سلامت به مردم تحمیل کرده و لازم است در یک اقدام منطقه‌ای با همکاری و هماهنگی کشورهای درگیر، راه حل‌های لازم چاره اندیشی شود.


نجار با اشاره به زلزله کرمانشاه که سال گذشته رخ داد، گفت: این زلزله به بزرگی 7.3 ریشتر در هنگام شب در استان کرمانشاه در نزدیکی مرز ایران و عراق رخ داد که با اقدامات صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران در زمینه بازسازی و مقاومسازی اماکن مسکونی شهری و روستایی علی رغم عمق کم زلزله، وسعت زیاد مناطق آسیب دیده و افراد تحت تأثیر با اینکه متاسفانه تعداد 620 نفر از شهروندان کشورمان کشته شدند اما نسبت به حوادث مشابه از جمله زلزله بم که بیش از 30 هزار کشته برجای گذاشت تلفات به مراتب کاهش یافت و در این حادثه 90 هزار واحد مسکونی آسیب دیدند و 7817 نفر زخمی شدند.


وی افزود: از جمله نکات مثبت مدیریت این حادثه برقراری اکثر شریان‌های حیاتی در کمتر از 24 ساعت، اسکان اضطراری مردم در کمتر از 2 روز بود. اقدامات صورت گرفته توسط دولت برای مدیریت شرایط اضطراری و ارائه خدمات مورد نیاز به حادثه دیدگان نشان از پیشرفت قابل توجه کشور در عملیات جستجو، نجات و امدادرسانی دارد.


نجار از دیگر ویژگی‌های این حادثه را مشارکت رسانه‌ها و چهره‌های شناخنه شده اجتماعی، فرهنگی و هنری جامعه برای کمک به دولت در زمینه تامین نیازهای اساسی آسیب دیدگان زلزله دانست که صحنه‌های با شکوهی از حس انسان‌دوستی و کمک به همنوع را خلق کرد.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تجربیات و درس آموخته‌های قابل تامل در زلزله کرمانشاه باید بطور جدی در دستور کار دستگاه‌های ذیربط قرار گیرد، افزود: اهمیت توجه به پیش لرزه‌ها به عنوان هشدار احتمالی زلزله‌های بزرگتر آتی، اهمیت تکمیل ایستگاه‌های لرزه نگاری و شتاب‌نگاری، توجه به مقوله مهم بازسازی و مقاوم سازی مستحدثات درمانی و خدماتی، عدم توجه به ساختگاه و اثر خاک نرم و سست، ضرورت نظارت بر اجرای ساختمان‌ها و اهمیت کنترل کیفیت بتن و توجه به استحکام دیوارهای جانبی و حائل و اجزاء غیرسازه‌ای، توجه جدی به مقاوم سازی شبکه‌های زیر ساختی کشور و توجه جدی به طرح‌های مناسب اسکان موقت است.


نجار به برخی از مهم‌ترین پیشنهادات ایران برای درج در بیانیه اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در تحقیقات و مطالعات علمی و کاربردی و تکنولوژیکی در جهت شناخت و ظرفیت سازی در کاهش خطرپذیری حوادث؛ در این راستا لازم است همه کشورها، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بخصوص کشورهای توسعه یافته در راستای تامین منابع مالی، دانش و تجهیزات مورد نیاز برای کاهش خطرپذیری سوانح و اشتراک گذاری آن همکاری کنند.


وی ادامه داد: دسترسی آزاد به اطلاعات، تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته در کاهش خطرپذیری حوادث؛ این دسترسی باید آسان، سریع و خالی از تبعیض باشد تا در اقدامات مربوط به کاهش خسارات و تلفات حوادث ملحوظ شود.همچنین پرهیز از نگاه سیاسی و ملاحظات قومی و نژادی از جمله تحریم‌ها در تامین اطلاعات، امکانات و فناوری‌های مورد نیاز مدیریت حوادث دیده شود.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: توسعه همکاری‌های منطقه‌ای در پیشگیری و کاهش اثرات ناشی از سوانح؛ بنا به اشتراکات جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی کشورها، استفاده از تجارب موفق و ظرفیت‌های مشترک اهمیت زیادی در ارتقا ظرفیت ها و دانش مدیریت بحران در کشورها دارد. لذا به نظر می‌رسد در تقسیم بندی‌های انجام شده باید در دفاتر منطقه‌ای راهبرد بین المللی کاهش بلایای سازمان ملل متحد تغییر یا باز تعریف ساختار با توجه به اشتراکات مذکور انجام شده و جلب مشارکت بیشتر اصحاب رسانه و استفاده موثرتر از شبکه‌های اجتماعی در آگاهی رسانی عمومی مدنظر قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر