صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۶ - ۳۱ تير ۱۳۹۴
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

نماینده شیراز: در جلسه معارفه استاندار به ما توهین کردند؛ استیضاح وزیر کشور به قوت خود باقی است/ استعفا ندادیم، قصدمان فشار به هیئت رئیسه بود

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با تشریح آنچه توهین به نمایندگان فارس در جلسه معارفه استاندار جدید این استان خوانده است، گفت: استیضاح وزیر کشور به قوت خود باقی است اما این تنها خواسته نمایندگان فارس نیست.
کد خبر : 29172

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره استیضاح وزیر کشور از سوی نمایندگان استان فارس به دلیل انتصاب استاندار جدید، اظهار کرد: استیضاح به قوت خود باقی است، اما منعی برای به تعویق افتادنش وجود ندارد و این تنها خواست نمایندگان فارس نیست.


نمایندگان می‌گویند اگر استیضاح را دنبال کنید حتما به آن رأی می‌دهیم








در حال حاضر استیضاح فعالی در دستور کار مجلس نیست. از این رو می‌توان استیضاح وزیر کشور را پیگیری کرد. از طرفی به دلیل بی‌احترامی‌ها به نمایندگان در جلسه معارفه استاندار جدید و سکوت وزیر کشور، طبیعی است دوستان برای استیضاح مصمم‌تر از قبل باشند.

وی افزود: در رایزنی اولیه طرح استیضاح 35 امضا داشت و اکنون تعداد امضاها خیلی بیشتر شده است. خیلی از دوستان هم می‌گویند که ما معذوریت‌هایی داریم و به دلیل تعامل با استانداران و فرمانداران نمی‌خواهیم استیضاح را به طور رسمی دنبال کنیم ولی اگر استیضاح مطرح شود حتما به آن رأی می دهیم.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره دلایل دیگر استیضاح وزیر کشور تصریح کرد: بحث‌ها متنوع است از جمله اتفاقاتی که به دلیل موضوع پول‌های کثیف در مجلس افتاد که از سوی وزیر کشور مطرح شده بود و توجیهی برای بیانش وجود نداشت. نمایندگان را در این قضیه متهم کردند ولی وزیر کشور در نهایت نتوانست مجلس را قانع کند.


قادری افزود: اخیرا نیز واردات پورشه و خودروهای لوکس از سوی کمیته امداد مطرح شده است که اصلا ارتباطی به کمیته امداد نداشت، یا اظهارنظرهای غیرکارشناسی که بعضا مطرح می‌شود مبنی بر اینکه «مجلس به کار خودش و ما هم به کار خودمان برسد، مجلس نباید در کار ما دخالت کند»؛ در صورتی که قول و قرارها و رویکردهای دیگری را از ابتدا در جلسه رأی اعتماد مطرح کردند. اینها به صورت مکتوب در رسانه‌ها وجود دارد و آن زمان‌ها حرف‌ها این نبود. مدیریت استان‌ها بدون تعامل و همکاری امکان‌پذیر نیست.


وی بیان کرد: مدیریت استانی یک کار مشترک است که تلفیقی از نمایندگان، استانداران و نمایندگان ولی‌فقیه و فعالان اقتصادی است. هیچ‌کس نمی‌تواند این ادعا را داشته باشد که به تنهایی قادر به مدیریت استان است. اینها بحث‌هایی است که بین نمایندگان وجود دارد.


نماینده مردم شیراز اضافه کرد: البته برخی نگرانی‌هایی وجود داشت که استیضاح وزیر مسکن و شهرسازی، این استیضاح را تحت تأثیر قرار دهد، در صورتی که اکنون امضاها برای استیضاح وزیر مسکن پس گرفته شده و از دستور کار خارج شده است. اکنون استیضاح فعالی در دستور کار مجلس نیست. از این رو می‌توان استیضاح وزیر کشور را پیگیری کرد.


به توصیه آیات ایمانی و دستغیب در جلسه معارفه شرکت کردیم








در زمان صحبت‌های رئیس مجمع نمایندگان استان فارس فریاد می‌زدند که «دروغ است دروغ است» یا «نمایندگان استعفا استعفا»

قادر در پاسخ به این سؤال که «دیروز یکی از خبرگزاری‌ها عنوان کرد که نمایندگان استان فارس از استیضاح وزیر کشور منصرف شده‌اند»، گفت: نه چنین چیزی مطرح نبوده است، آیت‌الله ایمانی و آیت‌الله دستغیب طی نامه‌ای از نمایندگان خواستند که برای ایجاد تعامل بین نمایندگان و استاندار، در جلسه معارفه استاندار جدید شرکت کنند. ما هم در جهت اجابت خواسته ایشان با وجود اینکه بنا نداشتیم در جلسه معارفه شرکت کنیم، در این جلسه حضور یافتیم.


وی ادامه داد:‌ در این جلسه به دلیل بی‌تدبیری‌های صورت‌گرفته به احترام نمایندگان خدشه وارد شد. در جلسه رسمی شورای اداری هر کسی نمی‌تواند بیاید، میهمانان کنترل‌شده و انتخاب‌شده هستند؛ ولی در آنجا با حضور وزیر کشور بیشترین بی‌احترامی به نمایندگان را داشتند. بی‌احترامی به نمایندگان فارس بی‌احترامی به کل نمایندگان کشور است.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: هیچ عقل و منطقی نمی‌پذیرد که با وجود درخواست‌های مشاوران و معاونان وزیر کشور برای حضور در این جلسه و بعد از حضور در این جلسه به نمایندگان بی‌احترامی شود. افراد نباید در حضور وزیر کشور به خود این اجازه را بدهند که توهین کنند. از طرف دیگر با وجود این بی‌احترامی‌ها وزیر کشور واکنشی نشان نداد. طبیعی است دوستانی که قبل از طرح این استیضاح مصمم نبودند، اکنون مصمم باشند.


قادری گفت: استیضاح وزیر کشور دیگر جدا از بحث مشکلات استانی است، ما تصمیم نداریم که بحث‌های ملی را به استان بکشانیم. ما می‌خواهیم کارهای استان را با همراهی پیش ببریم.


وی در پاسخ به این سؤال که «توهین‌های جلسه معارفه که به آن اشاره داشتید چه بود؟»، ادامه داد: در زمان صحبت‌های رئیس مجمع نمایندگان استان فارس فریاد می‌زدند که «دروغ است دروغ است» و یا «نمایندگان استعفا استعفا». با این الفاظ به نمایندگان اهانت شد و متأسفانه با وجود این فریادها وزیر کشور واکنشی نشان نداد. اینها میهمانان استانداری و دعوت شده از سوی آنها بودند. در جلسه شورای اداری چه کسانی دعوت می‌شوند؟ مسئولان استانی و شهرستانی هستند. افرادی که خارج از این چارچوب دعوت شده بودند افراد سیاسی بودند که دعوت شده بودند.


این نماینده مجلس گفت: در جریان تغییر استاندار فارس بهانه وزیر کشور این بود که وی نتواسته امنیت را در استان فارس تأمین کند، به همین خاطر وی را عوض کردند ولی اعلام کردند که استاندار به دلیل شرکت در انتخابات استعفا داده است. این یک حرف صحیحی نیست، چراکه زمانی با استعفای استاندار فارس موافقت شد که از مهلت قانونی استعفاها گذشته بود. مطرح کردند این موضوع توسط وزیر کار درستی نیست. همه می‌دانند که استانداری که بعد از تاریخ مقرر استعفا کرده است ولی وزیر اعلام می‌کند که به دلیل شرکت در انتخابات استعفا کرده، اهانت به شرکت‌کنندگان در جلسه است. بعد هم می‌توان از استاندار سؤال کرد که استعفا داده است یا اینکه او را مجبور به استعفا کردند.


قادری افزود: بی‌تدبیرهای وزیر کشور باعث شد که استان فارس در 18 ماه گذشته اولین استانی باشد که وسط دوره استاندارش عوض شود و این بی‌تدبیری مشکلاتی را برای استان ایجاد کرده است.


استعفا نداده بودیم تهدید به استعفا کردیم


وی در پاسخ به این سؤال که «سرنوشت استعفای نمایندگان استان فارس چه شده است؟»، گفت: استعفا نبود. ما همزمان بحث استیضاح را دنبال کردیم اما این نگرانی وجود داشت که ما اگر استیضاح را تحویل بدهیم هیئت رئیسه اعلام وصول نکند. بعد این نظر مطرح شد که به جایگاه هیئت رئیسه برویم اعلام کنیم که به ما این اجازه را بدهید که از ابزار قانون استفاده کنیم و اگر اجازه نمی‌دهید و می‌خواهید مصلحت‌اندیشی‌هایی داشته باشید آن موقع ماندن ما در مجلس موضوعیت ندارد.


نماینده شیراز خاطرنشان کرد: تهدید کردیم که اگر اینگونه نشود استعفا می‌دهیم در صورتی‌ که می‌دانید استعفا باید فردی باشد و دلیل قانع‌کننده نیز باید داشته باشد و بعد به هیئت رئیسه داده شود و اگر هیئت رئیسه پذیرفت در دستور کار قرار گیرد. نه استعفای انفرادی وجود داشته و نه تقدیم هیئت رئیسه شده است. بنابراین بحث استعفا فقط امکانی برای فشار آوردن به هیئت رئیسه بود که طرح استیضاح را اعلام وصول کند. البته کلامی مطرح شد که اگر اجازه برای استیضاح به ما داده نشد، آن موقع دیگر ماندن در مجلس فایده‌ای ندارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: هیئت رئیسه
ارسال نظر