مورچه مخملی ماده شکستناپذیر است
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، مورچه مخملی ماده برای محافظت از خودشان از هیچ چیز دریغ نمیکنند. این حشرات با استفاده از اگزواسکلتون، ضایعات شیمیایی و نیش دردناکشان از خود محافظت میکنند.
طبیعت موجودی شکستناپذیر خلق کرده است: مورچههای مخملی. موجوداتی که تنها دو سانتیمتر طول دارند.
محققان کشف کردهاند که مورچههای مخملی ماده تقریبا شکستناپذیر هستند.
پرزهای قرمز روشن یا نارنجی مورچهها مخملی باعث این نامگذاری شده است. البته مورچه نامیدن این موجودات کمی گمراهکننده است؛ این حشرات درواقع زنبور هستند و مادههای بدون بال این گونه شبیه به مورچههای بزرگ و پرمو هستند.
این موجودات به دلیل نیش دردناکشان، لقب گاوکش گرفتهاند. اما این زنبورها مکانیسمهای دفاعی دیگری نیز دارند مانند اگزواسکلتونی قدرتمند و سخت و ضایعات شیمیایی.
محققان کالج هانور تحقیقی انجام دادند تا دریابند آیا جانوری قادر به خوردن زنبور مخملی است یا خیر. آنها از مارمولک، پرنده، موش کور، حشرهخوار و وزغ آمریکایی در این مطالعه استفاده کردند.
هیچ کدام از این شکارچیها قادر به خوردن مورچه مخملی زنده نبود، به جز یک وزغ که آن هم پس از خوردن این حشره برای 20 ثانیه نمیتوانست نفس بکشد و تلاش کرد مورچه را بالا بیاورد. وقتی گونه دیگری از مورچه به وزغ پیشنهاد شد، این موجود از خوردن مورچه جدید اجتناب کرد.
دو تا از حشرهخوار پس از چند بار حمله بالاخره موفق شدند به یک مورچه مخملی آسیب وارد کنند.
به گفته محققان، مورچههای مخملی ماده تقریبا در برابر تمام شکارچیان غیرقابل شکست هستند.
مارمولکها به خوردن حشرات سمی و نیشدار عادت دارند اما این موجودات نیز نمیتوانند از پس مورچه مخملی بربیایند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که داشتن چند مکانیسم دفاعی بهتر از داشتن یک مکانیسم دفاعی است حتی اگر این مکانیسم بسیار قوی باشد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/