صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۲۳ - ۱۳ تير ۱۳۹۷
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با آنا:

دولت دلیل قانع کننده ای برای نابسامانی‌های بازار ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از عدم شفافیت برای ارزهای اختصاص یافته به واردکنندگان گفت: دولت اگر واقعا اراده‌اش بر جلوگیری از نابسامانی‌ها باشد خیلی راحت از طریق سامانه نیما می‌تواند همه ابعاد و هزینه ها و میزان ارز تامین شده را مشخص کند چرا که همه اتفاقات بازار اعم از خرید و فروش قابل رصد کردن است.
کد خبر : 291644

موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا با اشاره به جلسه برگزار شده با معاون اول رئیس جمهور در خصوص مشکلات اقتصادی کشور گفت: توضیحات آقای جهانگیری توضیح واضحات بود که هر روز رسانه‌ها بیان می‌کنند، در واقع از طرف ایشان دلیل قانع کننده‌ای برای این نابسامانی‌ها و رفع این مشکلات بیان نشد.


وی ضمن یادآوری گفته‌های رئیس بانک مرکزی و سخنگوی دولت مبنی بر اختصاص ‌18 هزار میلیارد دلار ارز 4200 تومانی به درخواست کنندگان تصریح کرد: همه ابعاد این ارزهای اختصاص یافته شفاف نیست که برای چه مواردی استفاده شده است، معلوم نیست این ارز برای واردات ماشین آلات صنعتی و نوسازی صنایع پرداخت شده است یا برای واردات کالاهای غیر ضروری مانند غذای سگ و گربه یا سنگ قبر هزینه شده است .


این نماینده مجلس با بیان اینکه اگر ارزهای اختصاص یافته از سوی دولت برای ضروریات بوده است همه ما از دولت تشکر می‌کنیم گفت: اگر این هزینه کردن‌ها برای توجه به اوضاع زندگی مردم وتامین نیازهای آنها و برای ارتقا تولید و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی بوده که جای تشکر و سپاسگذاری دارد اما اگر ارزی که پشتوانه پول ملی ماست و در این مدت کوتاه که ارزش آنهم به یک سوم رسیده برای محصولات غیر ضرور و لوکس هزینه شده باشد به منزله ضربه به ارز کشور و اقتصاد کشور است.


موسوی لارگانی با اشاره به راه اندازی سامانه نیما از سوی دولت تاکید کرد: دولت اگر واقعا اراده‌اش بر جلوگیری از این نابسامانی‌ها باشد خیلی راحت از طریق سامانه نیما می‌تواند همه ابعاد و هزینه ها و میزان ارز تامین شده را مشخص کند چرا که همه اتفاقات بازار اعم از خرید و فروش قابل رصد کردن است.


وی افزود: اگر کالایی با ارز دولتی و مبادلاتی خریداری شده است عرضه آن هم باید بر مبنای همان ارز دولتی 4200 تومانی به انضمام سود عرفی و شرعی مشخص باشد نه اینکه کالا را با ارز تخصیص داده شده خریداری کنیم و به قیمت ارز آزاد بفروشیم، دولت باید از این کار جلوگیری کند .


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بحث‌های مطرح در حوزه عرضه و فروش سکه در بازار تهران خاطرنشان کرد: ضرب 7 میلیون سکه مدت طولانی زمان می‌برد، و عرضه آن هم قطعا مستلزم در نظر گرفتن شرایط و تمهیدات خاصی است، این که کسی توانسته 39 هزار سکه خریداری کند باید دید پول اصلی آن از کجا تامین شده و خرید این میزان سکه قرار نیست اختلالی در بازار به وجود بیاورد؟


وی افزود: بحثی مطرح است که گفته می‌شود دولت برای تامین احتیاجات خودش سکه را به حراج گذاشته است که عده ای بتوانند این تعداد سکه خریداری کنند وعده‌ای هم نان برای خوردن نداشته باشند .


موسوی لارگانی با انتقاد از برخورد دولت برای پرداخت یارانه به مردم گفت: برخی آمدند برای پرداخت یارانه به مردم منت گذاشتند،اما حالا حواسشان نیست که همان 45 هزارتومان یارانه‌ای که از آن زمان پرداخت می‌شد و همچنان ادامه دارد اکنون 15 هزار تومان هم ارزش ندارد، تفاوات 12برابری قبوض مختلف این حرف را ثابت می‌کند.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: به نظر من دولت در این شرایط به دنبال پر کردن برخی چاله‌هاست که اقدامی انجام نمی‌دهد، قطعا مجلس شورای اسلامی باید برای رفع این مشکلات در صورتی که دولت اراده‌ای برای اصلاح این مشکلات نداشته باشد طرحی سه فوریتی در دستور کار داشته باشد .


نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضی مواقع برای نظام هزینه ایجاد می‌کنیم گفت: در برخی موراد برای مثبت نشان دادن برخی کارها از رضایت داشتن رهبری حرف زده می‌شود، نباید برای تصویب برخی لایحه‎ها از رضایت داشتن رهبری هزینه کنیم که بعدا ایشان انتقاد کنند، برای پولشویی و مبارزه با تروریسم باید بتوانیم خودمان لایحه بنویسیم و تصویب کنیم نه اینکه منتظر باشیم لوایح بیگانگان را تصویب کنیم.


وی همچنین با اشاره به اتفاقات بعد از خروج آمریکا از برجام تاکید کرد: بعد از تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای خروج از توافق بین المللی برجام ما شاهد حرکتی قابل توجه و انقلابی و بازدارنده از سوی دولت و مجلس نبودیم، این مهم باید مورد تاکید باشد که نباید بگذاریم مردم از دولت و مجلس نا امید شوند .


موسوی لارگانی در پایان تصریح کرد: مردم نباید ببینند مثل برجامی که مجلس آن را در بیست دقیقه تصویب کرد و آن همه هزینه تراشیده شد و آب سنگین رآکتور اراک را با بتون پر کردیم و نطنز را تعطیل کردیم ، حالا هم در برابر اتفاقات بعدی برای برجام منفعل هستیم، مردم باید ببیند در مقابل اینها چه چیزی گرفتیم؟ چه نتیجه‌ای حاصل شد؟ باید مقداری برنامه ریزی دقیق باشد و مجلس ورود کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر