صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۰ - ۱۱ تير ۱۳۹۷
از سوی محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت؛

بررسی میزان اثر فسفاته کاری منیزیم-روی برای محافظت فلزات در برابر خوردگی

اثرات فسفاته کاری منیزیم -روی را بر زیر لایه فولاد کم کربنی ( st ۱۴) در برابر خوردگی تحت تأثیر عوامل جوی در پایان‌نامه دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد.
کد خبر : 291276

به گزارش خبرگزاری آنا، آرش اکبری با بیان اینکه فسفاته‌کاری عمدتاً یکی از روش‌های پوشش‌دهی فلزات و از نوع تبدیلی است، گفت: عمدتاً فسفاته کردن راهی برای محافظت فلزات در برابر خوردگی و یا به تاخیر انداختن عمل خوردگی در برابر عوامل جوی است علاوه بر آن باعث افزایش خاصیت جذب روانکار فلزات و ایجاد چسبندگی مناسبی بین سطوح فلزات و رنگ می‌شود.


وی با بیان اینکه با توجه به جنس زیرلایه از فسفاته‌کاری در صنایع مختلفی استفاده می شود، افزود: یکی از صنایعی که فسفاته‌کاری در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، صنایع خودروسازی است. به طور معمول به دلیل چسبندگی زیاد رنگ و جلوگیری از خوردگی در زیر سطح رنگ شده، فسفاته‌کاری همواره به عنوان زیرپوشش مطرح بوده است.


اکبری با بیان اینکه در تحقیق پیش رو از روش شیمیای برای فسفاته کردن استفاده شده است، ادامه داد: در این روش برای ایجاد پوشش‌ها نخست محلولی با ترکیب شیمیایی شامل اسید فسفریک و نمک فلزات برای فسفاته‌کاری در نظر گرفته می‌شود، سپس در pH و دمایی مشخص برای محلول فسفاته‌کاری، نمونه‌ها به مدت زمان معینی غوطه‌ور شده تا پوشش مورد نظر ایجاد شود.


وی اضافه کرد: در این تحقیق پارامترهای pH ، زمان غوطه‌وری و دمای محلول فسفاته‌کاری به عنوان متغیر در نظر گرفته شد و با ایجاد پوشش در pH زمان غوطه‌وری و دمای محلول در مقدارهای مختلف و بررسی خواص خوردگی نمونه‌ها، مقدار بهینه هر یک از پارامترهای ذکر شده برای ایجاد این پوشش مشخص شد.


محقق واحد علوم و تحقیقات با اشاره به نتایج تحقیق خود خاطرنشان کرد: از جمله نتایج این پژوهش می‌توان به مقاومت بالای پوشش در برابر خوردگی، پوشش ایجاد شده یکنواخت و ضخامت مناسب لایه پوشش (۲۷ میکرومتر) روی سطح اشاره کرد.


این تحقیق در قالب پایان‌نامه آرش اکبری دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد گرایش خوردگی و حفاظت از مواد، با عنوان «اعمال پوشش فسفات منیزیم-روی به روش شیمیایی بر زیر لایه فولاد کربنی و بررسی مقاومت به خوردگی آن» به راهنمایی دکتر احمدعلی آماده عضو گروه تخصصی مهندسی مواد واحد علوم و تحقیقات و دکتر محسن آدابی عضو هیأت علمی واحد رودهن دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات دفاع شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر