صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۷

دانشگاه‌ها پلی به سوی شکاف دیجیتال جهانی

هوش مصنوعی و دیگر تکنولوژی‌های جدید باعث به وجود آمدن شکاف دیجیتال در جهان شده‌اند و دانشگاه‌ها نقش کلیدی در این پدیده دارند.
کد خبر : 291102

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از UniversityWorldNews، انجمن دانشگاه‌های اقیانوس آرام از 24 تا 26 ژوئن کنفرانسی به نام «آینده دیجیتال ما در جهانی مجزا» در تایوان برگزار کرد که بیش از 100 نماینده از دانشگاه‌های جهان در آن شرکت کردند، حدود 30 نفر از آنها از مدیران دانشگاه‌های اقیانوس آرام بودند که شامل استرالیا، آسیا، آمریکای شمالی و جنوبی می‌شود.


شکاف دیجیتال اصطلاحی است در اشاره به فاصله بین مردمانی که به فناوری دیجیتال و فناوری اطلاعات دسترسی موثری دارند با مردمانی که دسترسی بسیار محدودی به این فناوری‌ها داشته یا اصلا دسترسی ندارند.


دانشگاه‌ها نقشی کلیدی در تولید بیشتر تحقیقات میان رشته‌ای خواهند داشت تا مطمئن شوند همه مردم کره زمین از مزایای هوش مصنوعی بهره می‌برند.


پاسکال فانگ، مدیر مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ، در این باره گفت: «همکاری بین‌المللی در تحقیقات و صنعت، دولت‌ها و سیاست‌گذران می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از ظهور جهانی تکنولوژی‌ها داشته باشد و اجازه ندهد تعداد محدودی از کمپانی‌های بین‌المللی قدرت را به دست بگیرند».


وی افزود: «این کمپانی‌ها قدرت کنترل بر تحقیقات دانشگاهی و وجوه تجاری آن را دارند و می‌توانند از طریق اطلاعات خام هوش مصنوعی را به دست آورند».


با وجود این که هنوز نمی‌دانیم هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های دیگر چگونه آینده را شکل می‌دهند اما دانشمندان معتقدند که اختلالات گسترده‌ای وجود خواهد داشت.


همچنین کشورهای مختلف با سرعت‌های متفاوتی به پیشرفت‌های تحقیقاتی جدید دست پیدا می‌کنند، آنها را تجاری‌سازی می‌کنند و از آنها برای اطلاع‌رسانی به عموم مردم استفاد می‌کنند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر