صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۱۰ تير ۱۳۹۷

فناوری نانو وقوع زلزله را پیش‌بینی می‌کند

پژوهشگران می‌گویند از طریق تحقیقات در قالب فناوری نانو و با بررسی رابطه میان آب‌های جاری، اصطکاک لایه‌های زمین و شیمی معدنی درصدد کشف نحوه وقوع زمین لرزه‌ها هستند.
کد خبر : 291039

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه ایلینویز بر این باورند که از طریق اندازه‌گیری میزان اصطکاک لایه‌های زیرزمینی در مقیاس میکروسکوپی می‌توان پی برد که شکسته شدن کدامیک از صخره‌ها و سنگ‌ها عامل سر خوردن ناگهانی لایه‌های مذکور روی یکدیگر و آغاز زلزله است.


مطالعه مذکور نشان می‌دهد که چگونه آب‌های زیرزمینی و کلسیت (یک ماده معدنی بسیار متداول در پوسته زمین) در تعامل با یکدیگر در شرایط پرفشار باعث تحرک لایه‌های مختلف زمین می‌شوند و باعث آغاز زلزله می‌شوند. در چنین شرایطی برخی تغییرات در مقیاس نانو می‌تواند باعث شروع زلزله شود.


در این مطالعه روی صخره‌های مملو از کلسیت تمرکز شده که در آب‌های زیرزمینی مملو از نمک وجود دارند و فرسایش آنها و سر خوردنشان می‌تواند تحرکاتی را در زیر زمین به همراه داشته باشد.


مجموعه فعل و انفعالات شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی یادشده بسیار پیچیده است، اما شناسایی جزئیات آنها از طریق فناوری نانو می‌تواند به شبیه‌سازی نحوه وقوع زلزله و احتمالا پیش‌بینی این پدیده در آینده بینجامد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر