صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۵ - ۲۱ تير ۱۳۹۷
گزارش آنا از خالی‌ماندن کرسی معاون فراری در محیط زیست؛

مشاوران کلانتری از جنس محیط زیست نیستند/ پیشنهاد تغییر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حالی همواره بر مساله آموزش همگانی و تربیت 80 میلیون محیط بان در کشور تاکید کرده است که با گذشت چهارماه از استعفا و فرار کاوه مدنی، معاون سابق آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست، صندلی به این مهمی خالی مانده است.
کد خبر : 291038

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اواسط مهرماه سال 96 بود که کاوه مدنی، استاد 36 ساله دانشگاه‌ سلطنتی انگلیس و دانشگاه فلوریدای آمریکا که مخاطبان شبکه‌های ماهواره‌ای بارها و بارها تصویر او را در شبکه بی‌بی‌سی به عنوان کارشناس آب دیده بودند از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد.


علی رغم اینکه عیسی کلانتری در اولین ماموریت به کاوه مدنی ابلاغ کرده بود تا تغییر عنوان «معاونت آموزش و پژوهش» به «معاونت اجتماعی، بین المللی، فناوری و آموزشی» را پیگیری کند اما 6 ماه بیشتر از اجرای این حکم نگذشته بود که معاون سازمان حفاظت محیط زیست از ایران خارج شد و علی رغم گذشت چهار ماه از این ماجرا هنوز عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هیچ کسی را به عنوان معاون جدید معرفی نکرده و در لیست مدیران در پورتال سازمان حفاظت محیط زیست هم جای نام مسئول مورد نظر خالی مانده است.


این درحالی‌ست که پس از انتصاب مدنی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به طور مدام در جلسات مختلف شعار آموزش همگانی را مطرح و بر آموزش و تربیت 80 میلیون محیط بان در کشور تاکید داشت و مکرر اعلام می‌کرد: آگاهی ما از جامعه کم است، مشکل ما رفتارشناسی مردم با گیاه، خاک، پسماند، حیوان و ... است و دانش عمومی محیط زیست و حس مشارکت مردم برای حفظ محیط زیست در کشور خیلی پایین است و بدون افزایش آگاهی عمومی انتظار مشارکت بسیار پایین است.


حسین آخانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مورد غفلت چندماهه در انتصاب معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست از سوی عیسی کلانتری اظهار کرد: متاسفانه هر نیروی متخصصی که از ایران خارج می‌شود، پیامدهای خطرناکی برای کشور به همراه دارد و اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نتوانست از مدیر خود حمایت کند، یکی از نقاط ضعف و کاستی مدیریت آقای کلانتری محسوب می‌شود.


وی به دلیل عدم انتصاب معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست نبود افراد شایسته بیان کرد و گفت: اینکه رئیس سازمان محیط زیست علی رغم گذشت 4 ماه از استعفای کاوه مدنی هنوز نتوانسته فردی را جایگزین کند شاید به این دلیل است که هنوز فردی پیدا نکرده‌ است که به درستی بتواند عهده‌دار این مسئولیت باشد.


به گفته این استاد دانشگاه تهران، در وضعیت فعلی محیط زیست، چه فردی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست باشد و چه نباشد؛ حضور عیسی کلانتری در ریاست سازمان حضور میمونی نیست.


آخانی ادامه داد: اگرچه معاونت آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست هم قدرتی بسیاری در سازمان نداشت ولی قطعا نبود مدیر در این معاونت خسارت‌ها و مشکلاتی برای محیط زیست نحیف ما ایجاد خواهد کرد. در حالی که متاسفانه هم اکنون در شرایطی هستیم که بخاطر پیامدهای معضلات محیط زیستی تنش‌های بسیای در استان‌های خوزستان، اصفهان و کهکیلویه و بویراحمد شاهدیم.


وی یادآور شد: طبیعتا موضوع آموزش و پژوهش در محیط زیست موضوع مهمی است که در صورت بی توجهی بر وخامت اوضاع دامن خواهد زد.


مشاوره نادرست به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست


این استاد دانشگاه در مورد تغییر و تحولات مدیرکل محیط زیست زنجان گفت: نمی‌دانم چرا وقتی مدیرکل محیط زیست استان زنجان به خوبی مشغول کار بود به استان قم جابه جا شد اما این موضوع هم جزو مسایل تاسف آوری است که در مدیریت فعلی شاهدیم؛ البته تصور می‌کنم با توجه به اینکه مشاوران فعلی ریاست سازمان حفاظت محیط زیست از جنس محیط زیست نیستند نمی‌توانند مدیرکل‌های مناسبی را به کلانتری معرفی کنند.


آخانی یادآور شد: وقتی مشاوران کلانتری را افرادی از بیوتکنولوژی و یا متخصص ایمونولوژیستی که رشته‌اش هیچ ارتباطی به محیط زیست ندارد و به شکار علاقمند است تشکیل می‌دهند، قطعا رئیس سازمان در انتخاب مدیرکل‌های مناسب موفق نخواهد بود، وقتی که مشاوران کلانتری از جنس محیط زیست نیستند، طبیعتا مدیرکل‌های پیشنهادی از سوی این مشاوران نیز محیط زیستی نخواهند بود.


این استاد دانشگاه به حسن روحانی، رئیس جمهور برای تغییر کلانتری پیشنهادی جدی ارائه کرد و گفت: هم اکنون که ظاهرا به این نتیجه رسیدند که کابینه اقتصادی خود را تغییر دهند، یکی از افرادی که باید در این تحولات تغییر دهند آقای کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است و باید فردی به عنوان رئیس سازمان محیط زیست انتخاب شود که بتواند حامی و همراه محیط زیست باشد.


وی ادامه داد: حضور کلانتری در اثر فشار همان تیم اقتصادی است که هم اکنون اوضاع را برای این کشور ایجاد کرده‌اند بنابراین باید فردی که با فشار و حمایت این تیم اقتصادی منصوب شد از ریاست سازمان برکنار و فردی منصوب شود که با شرایط فعلی محیط زیست ایران آشنایی داشته باشد، همچنین فرد جوانی باشد که وارد لابی‌های اقتصادی حاکم برکشور نشود زیرا بسیاری از مدیران قبلی ما به دلیل لابی‌ها اقتصادی حاکم همراهی دارند همیشه محیط زیست را قربانی می‌کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر