صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۳۰ تير ۱۳۹۴
در صحن علنی شورای شهر تهران؛

حافظی: مسئولان مقصر در حادثه سیل عزل شوند/ سازمان مدیریت بحران به سازمانی مستقل ارتقاء یابد

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، قدم اول در باز کردن گره‌­های پاسخ به بحران را مسئولیت‌پذیری دانست و گفت: اگر عذرخواهی و عزل مسئولان مقصر در این حادثه را شاهد نباشیم این گام برداشته نخواهد شد و در آینده شاهد تکرار چنین حوادثی خواهیم بود.
کد خبر : 29045

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، رحمت‌اله حافظی در تذکر پیش از دستور جلسه امروز شورای شهر تهران با توجه به بارندگی اخیر و حادثه سیل جاری شده در برخی از نقاط شمال غرب شهر تهران و استان البرز، اظهار کرد: وجود آمارهای ضد و نقیض از میزان تلفات و خسارات از سوی منابع مختلف از 12 تا 60 نفر مفقود، 8 تا 12 کشته، 200 تا سه هزار نفر روستایی در محاصره سیل و 5 تا 60 خودروی گرفتار سیلاب، بیانگر این واقعیت است که سازمان مدیریت بحران کشور هنوز نتوانسته است به یک تقسیم کار دقیق و مبتنی بر نظام مشخص بین اعضای سازمان برای ارزیابی سریع حادثه دست یابد.


وی ادامه داد: کارگروه­‌های این سازمان فاقد برنامه هستند در حالی که انتظار می‌رود جایگاهی برای تصمیمات راهبردی و راهگشا باشد و ایجاد هماهنگی بین دستگاه­‌های مختلف نیز بایستی از مهم‌ترین دستاورد این کارگروه‌­ها باشد اما حوادث مکرر گذشته موید خلاف این موضوع است.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان‌­های هواشناسی، صدا و سیما، مدیریت بحران، پلیس و سایر سازمان‌­های ذی‌ربط می‌توانند در کنار هم، یک سیستم هشدار سریع را در مخاطرات قابل پیش‌بینی شکل دهند، تاکید کرد: متاسفانه این بخش‌­ها جزیره‌ای و پراکنده هستند و تاکنون نتوانسته‌اند به عنوان یک مجموعه متحد و واحد عمل کنند.


وی افزود: پس از این حادثه، شب بیداری مسئولان را شاهد بودیم اما دریغ از وحدت فرماندهی و هماهنگی، وظیفه اصلی سازمان مدیریت بحران ایجاد این هماهنگی است که متاسفانه ضعف در این حوزه در تمام بحران‌­های چندسال اخیر مشاهده می‌شود.


به گفته حافظی یکی از دلایل نقش بسیار ضعیف سیستم مدیریت بحران کشور، نداشتن رویکردهای مبتنی بر جامعه در مدیریت بحران از قبیل سامانه هشدار عمومی است. برای جامعه ما هنوز سطوح هشدار و آماده‌باش به طور رسمی تعریف نشده و آموزش‌های لازم به مردم ارائه نشده است و سیستم­‌های لازم برای اینکه هشدار به سمع افرادی که در معرض خطر هستند، برساند وجود ندارد.


وی با بیان اینکه یکی دیگر از نقاط ضعف حاکم بر این سازمان اعمال مصلحت در انتخاب مسئولان و متولیان آن است که این مصلحت اندیشی باعث دورشدن افراد علمی و خبره از جایگاه مسئولیت شده است، گفت: شاهد هستیم که افراد سیاسی جایگزین افراد علمی و خبره شده است از این رو قدم اول در باز کردن گره‌­های پاسخ به بحران، مسئولیت‌پذیری است که اگر عذرخواهی و عزل مسئولان مقصر در این حادثه را شاهد نباشیم این گام برداشته نخواهد شد و در روزها، ماه‌­ها و سال­‌های آتی همچنان شاهد تکرار چنین حوادثی خواهیم بود.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: طی روز گذشته مردم، بیمارستان به بیمارستان به دنبال عزیزانشان بودند و این نیز بحرانی بود به دنبال بحران اول، که هیچ سازمان یا نهادی مسئولیت پاسخگویی به مردم را به عهده نداشت. باور نکردنی‌ترین زجرها و استرس­‌ها را مصدومان، مفقودان و خانواده‌­های آنها متحمل شدند و لذا ضروری است که در اسرع وقت جلسات ترمیم ساختارها شکل گرفته، از عذرخواهی از مردم تا درمان مصدومان، دفن اجساد و پیگیری امور بیمه‌ای درمورد صدمات وخسارات وارده صورت پذیرد.


نیازمند ارتقای سطح فرهنگ ایمنی در جامعه هستیم


حافظی با اشاره به اینکه متولیان دستگاه­‌های ذی­ربط به خصوص سازمان مدیریت بحران باید پاسخگو باشند، اظهار کرد: ما نیازمند ارتقای سطح فرهنگ ایمنی در جامعه هستیم و این ارتقای فرهنگ اول باید از مدیران جامعه شروع شود و متعاقب آن و در بعد مردمی نیز باید از مهد کودک‌­ها، مدارس و دانشگاه‌ها و منازل، آموزش‌­ها صورت گیرد.


وی ادامه داد: اگر مروری بر اتفاقات 50 سال گذشته داشته باشیم، می‌بینیم که ما به بروز فجایع عادت کرده‌­ایم و به دنبال آن تب داغ بحث‌های انتقادی جر و بحث و مناظره و دوباره سکوت و آرمش تا فاجعه بعدی. موج سینوسی این تب و لرزها هشداری است برای مدیریت بحران کشور تا از خواب غفلت بیدار شوند و در زمان آرامش به فکر مدیریت قبل از بحران باشند نه جنجال‌های پس از فاجعه.


ساخت‌وسازهای بی ­رویه و فروش زمین‌­های حاشیه رودخانه از علل اصلی خسارت‌­ بوده است


حافظی با طرح این سوال که آیا برای تغییر این طرز تفکر و خروج از این غفلت‌ها دیر نشده است؟ گفت: نکته آخر اینکه حسب شواهد و قرائن ساخت‌وسازهای بی ­رویه و فروش زمین‌‌های حاشیه رودخانه یکی از علل اصلی خسارت‌­های اخیر بوده که در محل خود جای بررسی و تامل دارد.


وی ادامه داد: آنچه که مسلم است این که مدیریت بحران کشور نه تنها در جایگاه معاونت یک وزارتخانه بلکه در جایگاه یک وزارتخانه نیز نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و لذا پیشنهاد می‌شود به عنوان یک سازمان زیر نظر رئیس جمهوری قرار گرفته و با اذن مقام معظم رهبری سازمان پدافند غیر عامل در آن ادغام شده تا بتواند به صورت فرابخشی به سیاست‌گذاری و تامین زیرساخت‌­ها و هماهنگی بین‌بخشی عمل کند.


حافظی همچنین تصریح کرد: رئیس این سازمان با تایید مقام معظم رهبری منصوب شود و توزیع بودجه امدادی همه دستگاه­‌های امدادی به آن واگذار شود و محلی برای حضور دانشگاهیان و صاحب نظران حوزه بلایا و خبرگان عملیاتی و میدانی و مجربین این حوزه باشد که در راس آن یک شورای سیاست‌گذاری و ذیل آن یک شورای هماهنگی بین دستگاه‌­ها فعالیت کند تا شاهد تکرار حوادث تلخ گذشته نباشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر