صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دست «اون» دوباره روی دکمه هسته‌ای

نشنال اینترست: آمریکا با حفظ موجودیت کره‌شمالی هسته‌ای به دنبال مهار چین است
کد خبر : 290309

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با وجود این که ترامپ پس از دیدار با کیم جونگ اون در سنگاپور بارها از توافق با رهبر کره شمالی مبنی بر خلع تسلیحات هسته‌ای در این کشور خبر داده بود، تصاویر ماهواره‌ای اخیر نشان می‌دهد که این کشور در حال به‌روزرسانی تنها راکتور هسته‌ای خود که از آن برای تولید پلوتونیم و استفاده در سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند، است.


به نوشته نشریه کنگره آمریکا موسوم به "هیل"و روزنامه "گاردین" وب سایت «شمال 38» که بر فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی نظارت می‌کند با انتشار تصاویر ماهواره‌ای 21 ژوئن اعلام کرد: توسعه زیرساخت‌های سایت هسته‌ای یونگ بیون با سرعت زیادی در حال انجام است.به نظر می‌رسد سیستم خنک‌کننده راکتور تولیدکننده پلوتونیم به‌روزرسانی شده است و دو ساختمان جدید که غیرصنعتی هستند احتمالا برای بازدید مقامات در سایت یونگ بیون ساخته شده‌اند. همچنین یک ساختمان مهندسی تکمیل شده است.این در حالی است که اون در دیدار با دونالد ترامپ و مون جائه این، رئیس ‌جمهور کره جنوبی متعهد به خلع تسلیحات کامل شبه جزیره کره شدوقبل از آن نیز تنها سایت آزمایش هسته‌ای خود را تعطیل کرده بود اما روزنامه مونهوا ایلبو کره جنوبی به تازگی گزارش داد که کره شمالی دارای نزدیک به ۳۰۰۰ سایت مرتبط با برنامه موشکی و هسته‌ای است که نشان می‌دهد انجام بازرسی‌ها و مذاکرات برای خلع تسلیحات هسته‌ای و پیونگ یانگ زمان قابل توجهی را نیاز دارد.به هر روی،ظاهرا بی اعتمادی آمریکا و کره شمالی به یکدیگر سبب شده است صاحب نظران و سیاستمداران آمریکایی به «کره شمالی برخوردار از سلاح هسته ای اما در چار چوب منافع آمریکا» بیندیشند.


نشنال اینترست با بیان این که آمریکا برای مهار چین به کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای نیاز دارد، نوشت: "بسیاری امیدواربودند نشست دوازدهم ژوئن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور بتواند به خلع سلاح هسته ای و برقراری صلح در شبه جزیره کره بینجامد اما سابقه تاریخی چنین نشست ها و تحولاتی باعث می شود چنین امیدهایی بیش از حد خوشبینانه به نظر بیایند". نشنال اینترست به همین علت نیز این پرسش را مطرح می کند که "آیا ممکن است اجازه دادن به کره شمالی برای حفظ زرادخانه هسته ای خود بتواند هم به برقراری صلح در شبه جزیره کره کمک کند و هم این که منافع امنیتی بلندمدت آمریکا را در این منطقه تضمین کند؟"بر اساس این گزارش "دو دلیل عمده برای طرح چنین سؤالی وجود دارد. نخست، برخورداری از سلاح هسته ای بهترین راه برای آرام کردن کره شمالی و محدود کردن تجاوزطلبی های آن است. دوم، وجود یک کره شمالی امن و مستقل (بدون حضور نیروهای آمریکایی یا چینی) می تواند یک حایل در برابر تنش های قدرت های بزرگ ایجاد کند.


هدف بلندمدت راهبرد آمریکا در آسیای شرقی باید مهار یک چین در حال ظهور باشد. آمریکا به منظور دست یابی به چنین هدفی باید نفوذ و تاثیرگذاری چین را در کشورهایی که در همسایگی آن قرار دارند – صرف نظر از این که این کشورها متحد آمریکا هستند یا خیر – به حداقل برساند. برخورداری کره شمالی از یک زرادخانه محدود هسته ای بهترین شیوه برای اطمینان از محقق شدن چنین هدفی است. در نتیجه آمریکا باید روابط دیپلماتیک خود با کره شمالی را گسترش دهد و حتی برخی تحریم ها را علیه پیونگ یانگ با هدف تضمین ثبات بلندمدت آن بردارد. برخلاف تصور و خرد عمومی، وجود یک کره شمالی هسته ای و برقراری موازنه در شبه جزیره کره می تواند به بهترین خروجی برای این منطقه و همه جهان منتهی شود."شاید توافق کره شمالی و آمریکا پیش از نشست سنگاپور در این زمینه سبب شد رهبر کره شمالی این گونه از خلع سلاح شبه جزیره کره حمایت کند و با دیدار با ترامپ موافقت کند.


نباید از یاد ببریم که توسعه فعالیت ها و آزمایش های هسته ای کره شمالی پیش از این یکی از مهم ترین چالش ها برای عزم ترامپ برای فروپاشی برجام بود و پس از همگرایی های اخیر بین واشنگتن و پیونگ یانگ - در پی تشدید فشار آمریکا - این گمانه تقویت شد که می توان با تقویت اهرم های فشار تهران را نیز وادار به عقب نشینی کرد. اما خبر «گاردین» و«هیل» نشان می دهد بر خلاف ادعای ترامپ مناقشه هسته ای مربوط به کره شمالی همچنان به صورت جدی ادامه دارد. مطلب مهم تر این که آمریکایی ها می دانند که اگر چه امیدی برای مصالحه ایدئولوژیک بین واشنگتن با پیونگ یانگ و بهره برداری از «کره شمالی برخوردار از توانایی هسته ای» برای تامین منافع آمریکا در شرق آسیا وجود دارد ولی امکان چنین مصالحه ای با تهران به هیچ وجه وجود ندارد.


منبع: خراسان


انتهای پیام/

ارسال نظر