زیستبوم حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی مساعد میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری، ستاری با بیان این که فرهنگ سازی این حوزه و توسعه استارتاپهای حوزه فرهنگی و خلاق از اولویتهای اصلی سال جاری معاونت علمی و فناوری بهشمار میرود، گفت: «مجموعه پیک برتر یکی از صدها شرکت فعال در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی به شمار میرود و از ایجاد چند استارتاپ در حوزه تولید و تحلیل محتوا حمایت میکند؛ اما نمونههای موفق و اشتغالآفرین این چنینی کم نیستند و رشد فزاینده این دست کسبوکارها در سال جاری نیز همچنان ادامه مییابد».
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده را به عنوان مهمترین سرمایه استارتاپهای صنایع خلاق فرهنگی ارزیابی کرد و گفت: «ویژگی استارتاپهای خلاق و فرهنگی این است که میتوانند نیاز به تولید و تحلیل محتوا را با توانمندی داخلی و بر بستر اپلیکیشنهای ایران ساخت با تکیه به خلاقیت و توانمندی جوانان تحصیلکرده تامین کنند».
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت مساعد برای تولیدات استارتاپی ایران ساخت افزود به طور مثال در حوزه نمایش تصویر، استارتاپهای موفقی در کشور رشد یافتهاند که روزانه بیش از 75 میلیون بازدید دارند. اگر از این استارتاپها حمایت نشود باید میدان را به نمونههای خارجی واگذار کنیم.
استارتاپیها سربازان پیشتاز اقتصاد دانشبنیان
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این که فعالان جوان استارتاپی سربازان پیشتاز عرصه اقتصاد دانش بنیان هستند، گفت: «این جوانان خلاق که توانستند در محیطهای محدود و با امکانات اندک در قلب شلوغی شهر استارتاپهای خلاق خود را پیش ببرند میتوانند ضمن رونق اقتصاد زمینه ایجاد اشتغال برای دیگر هم نوعان خود را فراهم کنند».
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، به حمایت مالیاتی قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان افزود: «ذیل قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بیش از ۱۳۰ خدمت به شرکتهای مشمول قانون ارائه میشود و این شرکتها از معافیتهای مالیاتی ذیل این قانون استفاده میکنند که در این راستا وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی کشور همکاری و همراهی خوبی داشته است».
«استارتاپهای خدماتی و خلاق» لازمه رشد شرکتهای دانشبنیان و فناور
ستاری، اهمیت رونق استارتاپهای خدماتی و شرکتهای خلاق را یادآور شد و افزود: «استارتاپهای خدماتی زمینهساز ایجاد بازاری مساعد برای شرکتهای فناور و دانش بنیان هستند و مادامی که شرکتهای خدماتی در کار نباشد نمیتوانیم توسعه شرکتهای دانش بنیان را انتظار داشته باشیم. به همین خاطر حمایت از این دست استارتاپها را آغاز کردیم و از آنجایی که در قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان فضایی برای حمایت از این دست کسبوکارها پیش بینی نشده است خط حمایتی جدیدی را برای حمایت از صنایع خلاق و استارتاپهای خدماتی تعریف کردیم».
ستاری، حمایتهای بیمهای را بخش دیگری از ایجاد فضای مساعد برای این شرکت عنوان کرد و گفت: «در حوزه بیمه موافقتهایی با وزیر کار رفاه و تعاون اجتماعی داشتیم به قولهای مساعدی داده شده است تا این بخش حمایتی از قانون شرکتهای دانش بنیان محقق شود».
پررنگ شدن نقش کسبوکارهای استارتاپی در سپهر اقتصاد دانشبنیان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به ضرورت فراهم ساختن ایجاد زیرساخت مساعد برای حمایت از شرکتهای خلاق و فرهنگی و همچنین استارتاپها درکنار قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان ادامه داد: «استارتاپهای حوزه صنایع خلاق و فرهنگی با توجه به چارچوب خاص قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در بستری دیگر حمایت میشوند».
وی با بیان اینکه نقش کسبوکارهای دانش بنیان استارتاپی ایران ساخت در سپهر اقتصاد دانش بنیان کشور پررنگتر شده است، افزود: «این دست کسبوکارها در اقتصاد کشور حرفهای زیادی برای گفتن دارند و به طور متوسط توانسته سال گذشته به گردش مالی ۶۰ هزار میلیارد تومان برسد ویژگی این کسبوکارها هم این است که در زمان در زمان محدود و یک فضای کوچک میتوانند به درآمد اشتغالی قابل توجه برسند».
معاون علمی وفناوری رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با رونق صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و تمایل بیشتر سرمایهگذار بخش خصوصی به حضور در حوزه دانش بنیان استارتاپی و گامهای روبه جلو مانند اعطای ماهیانه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام به یک شرکت دانش بنیان از سوی سیستم بانکی کشور تسهیلات جایگاه شرکتهای خلاق و استارتاپی محسوستر شود.
شرکت پیگ برتر فعال در حوزه رسانه و محتوا همچنین ضمن فعالیت در حوزه تولید محتوای تخصصی در حوزه مشارکت کسبوکار و کارآمدسازی فضای کسبوکار، زمینه اشتغال نیروی انسانی تحصیلکرده را فراهم کرده است.
انتهای پیام/