صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۰۶ تير ۱۳۹۷
با موافقت نمایندگان؛

کلیات لایحه حفاظت از خاک به تصویب رسید

نمایندگان مجلس با کلیات لایحه حفاظت از خاک موافقت کردند.
کد خبر : 289955

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 6 تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه حفاظت از خاک با 161 رأی موافق، 16 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در جلسه با کلیات آن موافقت کردند.


نورمحمد تربتی نژاد سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در تشریح این لایحه به مواردی همچون اهمیت خاک، تهدیدات خاک و ضرورت تصویب این لایحه اشاره کرد و گفت: خاک بستر مناسبی برای فعالیت‌های کشاورزی بوده و سرمایه ملی محسوب می‌شود.


نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاک را بستری برای توسعه کشور دانست و اظهار داشت: خاک نقش مهمی در حیات بشری دارد و برای تأمین غذا، پوشش گیاهی کشت، خوراک و دارو، محافظت از تنوع زیستی، تغییر آب و هوایی و میزان کربن در زمین مهم است.


وی با اشاره به تهدیدات زیست محیطی خاک عنوان کرد: فرسایش و آلودگی خاک از مهمترین تهدیدات برای این حوزه هستند که عوامل طبیعی و انسان باعث آن می‌شود.


تربتی‌نژاد در ادامه با بیان اینکه انتقال خاک توسط انسان و عوامل طبیعی شرایط مزارع را نامطلوب می‌کند، تصریح کرد: همچنین این انتقال باعث رسوب در آب راه‌ها، سدها و بنادر می‌شود که به زیان کشور است.


وی در ادامه با اشاره به آماری درباره فرسایش خاک کشور یادآور شد: فرسایش خاک کشور در سال 55 حدود یک میلیارد تن بود که این میزان در حال حاضر به بیش از 4 برابر آمار جهانی می‌رسد و در حال حاضر 400 هزار هکتار خاک در معرض نابودی است.


سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اهمیت لایحه محافظت از خاک برای جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل منابع آلاینده، حاصلخیزی و مبارزه با قاچاق خاک خاطر نشان کرد: تاکنون قانون جامعی برای حفاظت از خاک وجود نداشت و این لایحه که در کمیسیون‌های مختلف مجلس بررسی شده دستگاه‌های مربوطه در استان‌های مختلف کشور را مکلف به اجرای مفاد آن برای حفاظت از این سرمایه ملی می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر