صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اگر این نکته را بدانید هرگز لاک نمی زنید

اگر این نکته را بدانید هرگز لاک نمی زنید. لاک زدن خطرات زیادی برای سلامت دارد که در ادامه با جزئیات بیشتری به بررسی آن می پردازیم.
کد خبر : 289871

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، تقریبا همه ما می دانیم که تمیز کننده های خانگی برای سلامت ما و کودکان مان خطرناک است، اما هیچوقت لاک را در لیست این مواد شیمیایی خطرناک قرار نمی دهیم. تصور اینکه لاک ها با این رنگ های جذاب و زیبا برای سلامت خطرناک باشند، اما در واقع این رنگ های فانتزی و زیبا می توانند ما را در معرض مواد شیمیایی مختلف قرار دهند.


حتی زمانی که لاک های فاقد سم و فاقد مواد شیمیایی انتخاب می کنید، در حقیقت برخی مواد شیمیایی را به برخی دیگر ترجیح داده اید. حتی این لاک ها هم سمی هستند.


بسیاری از شرکت ها مواد شیمیایی بحث برانگیز و مشکل آفرین مانند فرمالدئید، تولوئن و دیبوتیل فتالات را از لاک ها حذف کرده اند، اما برخی شرکت ها نیز یک ماده شیمیایی بحث برانگیز دیگر به نام تری فنیل فسفات triphenyl phosphate یا TPHP را جایگزین مواد دیگر کرده اند.


در پژوهشی که در این زمینه توسط دانشگاه دوک و کار گروه محیط زیست انجام شد، محققان سطوح مخربی از TPHP، که همان ماده شیمیایی مورد استفاده در فوم های ضد آتش است، را در تعدادی از زنانی که لاک می زنند، مشاهده کردند. به گفته آژانس محیط زیست در امریکا، ماده شیمیایی TPHP می تواند منجر به بروز ناهنجاری های رشد، مشکل در تولید مثل و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.


گرچه این تحقیق تنها بر روی ۲۶ نفر انجام شد، اما نتایج آن جهانی شد. ۲ تا ۴ ساعت بعد از استفاده از لاکی که حاوی مقدار خیلی کمی TPHP است، در ۲۴ نفر از شرکت کننده ها افزایش اندکی در سطح دیفنیل فسفات مشاهده شد که نشان می دهد TPHP به وسیله بدن پردازش شده است.


۱۰ تا ۱۴ ساعت بعد از لاک زدن سطح دیفنیل فسفات در بدن شرکت کننده ها ۷ برابر شده بود. افرادی که در هنگام لاک زدن از دستکش استفاده کردند و لاک را روی ناخن های مصنوعی زدند (از تماس لاک با پوست و ناخن های حقیقی اجتناب کردند) هیچ افزایشی در سطح دیفنیل فسفات مشاهده نکردند که این یافته نشان می دهد این مواد شیمیایی به وسیله بدن جذب می شوند و از طریق تنفس استنشاق نمی شوند.


منبع: سیمرغ


انتهای پیام/

ارسال نظر