پیش بینی ملاحظات زیست محیطی در تدوین سند اجرایی کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، سید مجید خرازیان مقدم، مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در جلسهای با حضور رئیس ستاد اجرایی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و مشاور ریاست سازمان حفاظت محیط زیست در امور بیماریهای حیات وحش کشور برگزار شد، ضمن اعلام آمادگی سازمان حفاظت محیط زیست برای همکاری همه جانبه با ستاد مذکور، برنامههای سال جاری سازمان به منظور پیشگیری و مقابله با بروز احتمالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش کشور تشریح و تقدیم شد.
وی همچنین به مشکلات ناشی از شیوع این بیماری طی چند سال اخیر در کشور از جهات بهداشتی، اقتصادی و زیست محیطی اشاره و بیان کرد: این بیماری در حیات وحش کشور برای اولین بار طی سال 84 در پرندگان مهاجر آبزی در تالاب انزلی گزارش و تایید شد.
مقدم ادامه داد: با توجه به قابلیت انتقال ویروس عامل بیماری از پرندگان وحشی به طیور اهلی طی فصل مهاجرت پرندگان، وقوع این بیماری علاوه بر اینکه از لحاظ بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت است، از منظر زیست محیطی نیز قابل ملاحظه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه وقوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور اهلی کشور صرفاً وابسته به انتقال ویروس عامل بیماری از طریق پرندگان وحشی نیست، اظهار کرد: احتمال اینکه سویههای جدیدی از ویروس، هر ساله از طریق پرندگان مهاجر آبزی و در طی فصل مهاجرت پرندگان به کشور وارد شوند، همچنان وجود دارد.
مقدم تصریح کرد: از این نظر زیستگاههای آبی و تالابی و مراکز تجمع پرندگان آبزی به عنوان خط اول پیشگیری و کنترل سویههای جدید ویروس عامل بیماری فوق بسیار حایز اهمیت است و تشدید حفاظت فیزیکی و انجام تمامی اقدامات پیشگیرانه در مناطق مذکور در چارچوب برنامه مدون و با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و سایر دستگاههای مرتبط ستادی و استانی الزامی به نظر میرسد.
خرازیان مقدم، مهمترین وظایف محیطبانان و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست را در انجام این مهم، پایش مستمر وضعیت پرندگان مهاجر آبزی در زیستگاههای آبی و تالابی کشور در فصول مهاجرت و زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در کشور و همچنین انتقال تمامی اطلاعات مورد درخواست به سازمان دامپزشکی و ادارات کل دامپزشکی استانی دانست وتاکید کرد: برای تحقق این موارد، تشدید حفاظت فیزیکی زیستگاههای آبی و تالابی و مراکز مهم تجمع پرندگان آبزی بسیار ضروری است.
وی همچنین به فعالیت کارگروه پیشگیری و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری مشاور ریاست سازمان حفاظت محیط زیست در امور بیماریهای حیات وحش اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید ریاست سازمان بر لزوم تعامل و همکاری همه جانبه با ستاد اجرایی آنفلوانزا، در نظر است متناظر با کارگروه ستادی، کارگروههای استانی نیز در ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها با جدیت فعال شوند.
مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: سعی بر این است که ضمن تعامل بین کارگروههای استانی و ادارات کل دامپزشکی و سایر دستگاههای استانی، برنامههای مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست به منظور پیشگیری و کنترل بیماری که متعاقباً از طریق ستاد اجرایی آنفلوانزا تصویب و ابلاغ خواهند شد به نحو مطلوبی در بازه زمانی مناسب اجرایی شوند.
مقدم تصریح کرد: درصدد هستیم با استفاده از ظرفیتهای درون سازمانی و همکاری با متخصصان و کارشناسان ملی علاقمند به منظور همکاری در خصوص موضوع بیماریها درحیات وحش کشور، نسبت به فعال نمودن کارگروههای علمی ـ اجرایی در سطح ادارات کل محیط زیست استانی به منظور پیشگیری و مقابله با بیماریهای حیات وحش کشور در اسرع وقت اقدام نماییم تا در موارد مورد نیاز بتوانیم اقدامات سازمان یافته ای را به منظور رفع معضلات مربوط به بیماریهای حیات وحش در کشور به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: بدیهی است که برای تحقق یافتن این برنامهها و اهداف، ظرفیت سازی کارشناسان و محیطبانان بویژه از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای مشورتی ـ تخصصی بسیار لازم و ضروری خواهد بود و به همین منظور در حال رایزنی با دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست هستیم.
انتهای پیام/