بیدها خاصیت مغناطیسی دارند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ABC، بررسیهای جدید حاکی از آن است که بیدهای بوگون استرالیا اولین حشرات شبزیستی هستند که از میدان مغناطیسی زمین برای جهتیابی در سفرهای دور و دراز استفاده میکنند.
بیدها یا شاپرکها گروهی از حشرات مرتبط با پروانه هستند که تصور میشود بیدها به ۱۵۰ هزار تا ۲۵۰ هزار گونه مختلف باشند. تعداد بسیار زیادی از این گونهها هنوز کشف نشده است. بیشتر آنها حشراتی هستند که در شب فعالیت دارند و در اصطلاح شبزی هستند ولی برخی از گونههای آن در روز فعالیت میکنند. تفاوت اساسی میان پروانهها و بیدها وجود ندارد اما دانشمندان در دستهبندی آنان تردید دارند.
هر بهار بیدهای بوگون پس از گذراندن زمستانی سخت، مهاجرت سالانه خود را از دشتهای جنوب شرقی استرالیا شروع میکنند تا غارهای آلپ در نیوسات ولز و ویکتوریا بروند.
دانشمندان برای مدتهای زیادی براین باور بودند که چگونه بیدها هر سال بیش از هزار کیلومتر مهاجرت میکنند تا به غارهای آلپ برسند و دوباره برای جفتگیری و تولید مثل به سرزمین مادری خود بازمیگردند.
تیم تحقیقاتی از دانشمندان استرالیا و سوئد با انجام تحقیقاتی در این زمینه متوجه شدهاند که بیدهای بوگون میتوانند میدان مغناطیسی زمین را احساس کنند و از آن به عنوان قطبنمایی برای تعیین مسیر درست طی مهاجرتشان استفاده کنند.
مترجم:هانا حیدری
انتهای پیام/