صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۷
کارشناس امور ترکیه در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تاثیر اوضاع منطقه‌ای ترکیه بر پیروزی اردوغان در انتخابات

یک کارشناس امور ترکیه با بیان اینکه پارلمان و نقش آن در عرصه سیاسی ترکیه در آینده کاهش می‌یابد، گفت: انتخابات دستاویزی برای اردوغان برای رسیدن به مسند ریاست‌جمهوری شد و در واقع اردوغان اسب خود را برای پیروزی در این انتخابات زین کرده بود.
کد خبر : 289401

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ رجب طیب اردوغان توانست در انتخاباتی که مردم ترکیه مشارکت بیش از 95 درصدی ثبت کردند، پیروز شود و زمام امور سیاسی هفت سال آینده این کشور را در دست بگیرد. انتخاباتی که برای نخستین‌بار در دوره ریاستی برگزار شد و اردوغان توانست پس از آنکه در قانون اساسی اصلاحات به وجود آورد، اکنون با اختیارات بیشتری بر کرسی قدرت بنشیند.


سیامک کاکایی، کارشناس امور ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در این‌باره گفت: «نتایج انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری ترکیه از زوایای مختلف قابل تحلیل و بررسی است. با اینکه این انتخابات در محافل سیاسی و رسانه‌ای بازتاب فراوانی داشته است، اما تحلیل هر دو انتخابات عامل موثری در نگاه به روند سیاسی در ترکیه خواهد بود. در ارتباط با ریاست‌جمهوری، رجب طیب اردوغان توانست بیش از 52 درصد آراء را کسب کند و در همان دور نخست توانست پیروز انتخابات شود و نگذارد که رقبایش که می‌خواستند انتخابات به دور دوم کشیده شود، موفق باشند.»


وی افزود: «یکی از دلایل موثر در پیروزی اردوغان در انتخابات این بود که حزب حرکت ملی با عدالت و توسعه ائتلاف کرد و نمود آن را در پیروزی آن‌ها در انتخابات مشاهده می‌کنیم. آرایی که حزب حرکت ملی و همینطور حزب خوب به ریاست خانم مرال آکشنر که آن هم تمایلات ملی‌گرایانه دارد، نشان می‌دهد دکترین ملی‌گرایی در ترکیه قوت گرفته است و این بر فرایند تصمیم‌گیری اردوغان در تشکیل دولت و برنامه‌های او برای آینده سیاسی این کشور تاثیرگذار خواهد بود.»


کاکایی درباره نتیجه انتخابات پارلمانی و پیروزی ائتلاف جمهور و حزب عدالت و توسعه در آن، گفت: «به نظر می‌آید آرایش سیاسی در پارلمان تغییر کرده و تعداد کرسی‌های حزب عدالت و توسعه به‌طور فزاینده‌ای کاهش یافته است، ولی در ائتلاف با حرکت ملی شمار کرسی‌های متناسبی دارد و رقبا از حزب جمهوری خلق گرفته تا حزب وابسته به کردها که به پارلمان راه یافته‌اند رقبایی هستند که دست‌بسته نیستند و می‌توانند در برابر اهداف و برنامه‌های دولت اردوغان چالش ایجاد کنند.»


این کارشناس امور ترکیه تصریح کرد: «به‌طور کلی پارلمان و نقش آن در عرصه سیاسی ترکیه کاهش می‌یابد زیرا این انتخابات نقطه آغاز دوره جدید ورود به ساختار ریاستی است و اردوغان با اختیارات بیشتری که ایجاد کرده، نخستین رئیس‌جمهوری است که در دوره ریاستی زمام امور را به دست خواهد گرفت.»


کاکایی گفت: «انتخابات دستاویزی برای اردوغان برای رسیدن به مسند ریاست‌جمهوری شد و درواقع از قبل اردوغان اسب خود را برای پیروزی در این انتخابات زین کرده بود که بخشی از آن ناشی از اوضاع سیاسی و امنیتی منطقه و سیاست‌هایی می‌شد که اردوغان بر محیط پیرامونی در عراق و سوریه اعمال کرده بود. این باعث شد تا توجه به انتخابات ترکیه بیش از پیش شود و همبنطور نگرانی‌هایی که درباره به هم خوردن وضعیت کنونی میان احزاب وجود داشت، باعث شد تا اردوغان بتواند رای لازم را برای پست ریاست‌جمهوری در دوره جدید کسب کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر