صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نقش امگا۳ در پیشگیری از ابتلا به «روماتیسم مفصلی»

یک متخصص تغذیه گفت: با مصرف مواد غذایی دارای اسیدهای چرب امگا۳ می‌توان از پیشرفت روز افزون خشکی مفاصل حرکتی پیشگیری کرد.
کد خبر : 289245

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در گفت‌وگویی اظهار داشت: طی تحقیقات گسترده آینده نگر که به طور متوالی به انجام رسیده، استفاده مناسب از مکمل‌های روغن ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 به طور کاملا چشمگیری سبب کاهش التهاب و تعدیل درد در طول سه ماه بعد از آغاز مصرف می‌گردند.


وی گفت: در یک بررسی دیگر به برنامه غذایی مبتلایانی که از خستگی و درد صبحگاهی مفاصل رنج می‌بردند، روغن‌های حاوی اسیدهای چرب امگا 3 (روغن ماهی) یا کپسول‌های حاوی اسیدهای EPA و DHA افزوده شد؛ بدون اینکه از داروهای درمانی معمول آرتریت روماتوئیدها از جمله ترکیبات حاوی استروئیدها استفاده بکنند.


وی ادامه داد: در چهل درصد مبتلایان همین تغییر در تغذیه سبب کاهش سی درصد درد شد؛ لذا به منظور کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت تحلیل غضروف و مفاصل، مصرف روزانه سه گرم EPA و DHA برای مبتلایان به درد شدید توصیه می‌گردد.


مظهری با بیان اینکه ماهی‌های پر چرب، منبع خوبی برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می‌شود گفت: به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجانیدن دو وعده در طول هفته بسیار تاثیر گذار خواهد بود.


این متخصص تغذیه در خصوص تاثیر آنتی اکسیدان ها در کاهش بروز بیماری‌های روماتوئیدی توضیح داد: رادیکال‌های آزاد، به خصوص پرواکسیدها، از عوامل آسیب‌رسان به مفاصل تلقی می‌گردند.


مظهری گفت: زمانی که التهابی در قسمتی از بدن پدیدار می‌شود، در صورت فقدان مقادیر کافی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، مانند ویتامین‌های E و C و بتاکاروتن و مواد معدنی آنتی اکسیدانی، مثل سلنیم نوعی زنگ زدگی یا اکسیداسیون اتفاق می‌افتد که دلیل آن عدم مصرف مواد غذایی حاوی ترکیبات مذکور در برنامه غذایی است.


وی تصریح کرد: به منظور پیشگیری و یا تعدیل روماتیسم مفصلی، با گنجاندن مواد غذایی تهیه شده از منابع گیاهی، حذف و یا کاهش مواد غذایی حاوی اسید آراشیدونیک و جایگزینی آنها با مواد غذایی دارای اسیدهای چرب امگا 3 ، می‌توان با بیماری مقابله و از پیشرفت آن یا افزایش روز افزون درد و رنج خشکی مفاصل حرکتی جلوگیری کرد.


منبع: فارس


انتهای پیام/

برچسب ها: اسید چرب امگا 3
ارسال نظر