صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۳۰ - ۰۴ تير ۱۳۹۷
یک متخصص گوش، حلق و بینی مطرح کرد؛

کاهش احتمال عود پولیپ بینی در صورت انجام مراقبت‌های بعد از جراحی

یک متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش آگاهی بیماران احتمال عود پولیپ بینی پس از جراحی بسیار کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: اگر بیماری رغبت به انجام مراقبت‌های پس از جراحی ندارد نباید نسبت به درمان پولیپ اقدام کند.
کد خبر : 289227

دکتر بابک ساعدی، متخصص گوش، حلق و بینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره جراحی پولیپ بینی، گفت: پولیپ‌ بینی، برآمدگی‌هایی است که در پوشش مسیرهای بینی یا سینوس قرار می‌گیرد و منجر به ایجاد گرفتگی بینی می‌شود. متاسفانه تعریف صحیحی از پولیپ در جامعه وجود ندارد و عموما مردم به حساسیت و انحراف تیغه بینی نیز پولیپ می‌گویند.


وی با بیان اینکه 35 درصد افراد جامعه به حساسیت مبتلا هستند، افزود: تنها 10 درصد این افراد دارای پولیپ بینی هستند و 90 درصد تنها درگیر حساسیت شده‌اند.


این فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت با تاکید براینکه 3 الی 5 درصد افراد جامعه دچار پولیپ بینی هستند، خاطرنشان کرد: اگر جراحی پولیپ بینی توسط افراد متخصص انجام شود و بیمار مراقبت‌های پس از جراحی را به خوبی رعایت کند نتیجه جراحی موفقیت‌آمیز خواهد بود اما اگر حتی جراحی به خوبی انجام شود اما بیمار مراقبت‌های پس از جراحی را به درستی انجام ندهد احتمال عود بیماری وجود دارد.


ساعدی با بیان اینکه به بیماران توصیه می‌شود در صورت عدم رغبت و یا تمایل به انجام مراقبت‌های پس جراحی به هیچ عنوان کاندید جراحی نشوند، خاطرنشان کرد: بیماران باید پس از جراحی به صورت منظم اسپری و داروهای خود را استفاده کنند و در زمان‌های مقرر برای انجام آندوسکوپی به پزشک مراجعه کنند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بیماران پس از جراحی باید سالانه چند بار طبق دستور پزشک برای آندوسکوپی مراجعه کنند که تعداد دفعات مراجعات طی سال‌های بعد کاهش می‌یابد.


وی در خصوص ضرورت انجام آندوسکوپی، گفت: آندوسکوپی امکان تشخیص زودهنگام مجدد بیماری، تشخیص و درمان سرپایی سینوس و ... را فراهم می‌سازد.


این متخصص گوش، حلق و بینی در خصوص باور برخی افراد مبنی براینکه احتمال عود بیماری پس از جراحی بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: در گذشته پس از جراحی، از آندوسکوپی استفاده نمی‌شد و بیمار نیز پس از جراحی هیچ مراقبتی انجام نمی‌داد به همین دلیل احتمال عود بسیار زیاد بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش آگاهی بیماران این احتمال بسیار کاهش یافته است.


ساعدی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اگر در آندوسکوپی‌های پس از جراحی احتمال عود بیماری وجود داشته باشد، بیمار مجدد تحت جراحی قرار می‌گیرد، گفت: اگر به‌موقع تشخیص داده شود می‌توان به صورت سرپایی درمان کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر