نقاشیهای «ونگوگ» در تصاویر توفانهای «مشتری»
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این تصاویر که توسط کاوشگر جونو (Juno) ناسا ثبت شده است، طیف وسیعی از توفانهای نیمکره شمالی سیاره مشتری را نشان میدهند. ناسا گفت که این تصویر کمربندهای ابری در حال چرخش و گردابهای عجیب نیمکره شمالی را نشان میدهد.
هنگام ثبت این تصاویر، کاوشگر جونو حدود 15 هزار و 500 کیلومتر بالاتر از ابرهای این سیاره و بالاتر از عرض 56 درجه شمالی بود. ناسا توضیح داد که منطقهای که در اینجا دیده میشود با توجه به شکلگیری ابرهای چرخشی مختلف، تا حدودی پر هرج ومرج است.
ستارهشناسان گفتند که به طور کلی، ابرهای تیرهتر در جو مشتری در قسمتهای عمیقتر و پایینتر قرار دارند، در حالی که ابرهای درخشان بالاتر هستند. ابرهای درخشان به احتمال زیاد از آمونیاک یا آمونیاک و آب تشکیل شدهاند که با مواد آلی ناشناخته نیز ترکیب شدهاند.
با این حال، با تلسکوپ جونو ما میتوانیم ساختار دقیق سیستم آب و هوایی را مشاهده کنیم.
جرالد ایشستات و شان دوران، محققان این مطالعه، این تصویر را با استفاده از دادههای تصویرگر تلسکوپ جونو ثبت کردهاند.
این تصویرخیره کننده جدید، نیروی جتها و گردابها را در کمربند معتدل شمالی- شمالی مشتری اندازه گیری میکند. این تصویر زمانی ثبت شد که این فضاپیما حدود هفت هزار و 900 کیلومتر بالای ابرهای غول گازی قرار داشت.
فضاپیمای جونو ناسا این تصویر رنگی را 23 مه 2018 در ساعت 10:31 بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی اقیانوس آرام ثبت کرده است. این سیزدهمین پرواز نزدیک جونو به سیاره مشتری بود. کمربند شمالی- شمالی، به رنگ قرمز مایل به نارنجی در سمت چپ مرکز قرار دارد.
دکتر امی سایمون، نویسنده اصلی مقاله، گفت: «توفانها پویا هستند، و این چیزی است که ما در لکه سرخ بزرگ میبینیم».
منبع: ایسنا
انتهای پیام/