صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر جهاد کشاورزی در جمع فعالان دام و طیور مطرح کرد:

لزوم تولید خوراک دام در داخل کشور

وزیر جهاد کشاورزی گفت: ذرت، کنجاله سویا و سایر خوراک مورد نیاز دام باید توسط خود تولیدکنندگان مدیریت و تامین و تدارک شود.
کد خبر : 288663

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در نشست با مدیران تشکل ها و فعالان صنعت طیور کشور، زیربخش دام و طیور را فعالیتی اقتصادی و با ارزش افزوده بالا عنوان کرد و با اشاره به این که تولیدات این زیر بخش از کالاهای اساسی مورد نیاز جامعه است، اظهار داشت: نقش و اهمیت گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و گوشت قرمز در اقتصاد ملی، امنیت غذایی و معیشت مردم بی بدیل است و این در شرایط و زمان‌های کمبود برای مسئولان و آحاد جامعه ملموس می‌شود.


وی ادامه داد: وقتی اعلام می‌شود دو میلیون تن گوشت مرغ و یک میلیون تن تخم مرغ در کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید و به مصرف مردم می‌رسد و بخشی هم صادر می‌شود، شاید برای آحاد جامعه تمام ابعاد این ظرفیت مشخص نباشد، اما زمانی که این تولید با یک کسری 10 درصدی به دلیل عواملی نظیر بیماری مواجه می‌شود (مانند شرایطی که در کسری تخم مرغ به دلیل آنفلوآنزای پرندگان ایجاد شد) نقش و اهمیت تولیدات داخلی عیان و مشخص می‌شود.


حجتی خاطرنشان کرد: همه ظرفیت‌های کشور برای تامین کسری 10 درصدی تخم مرغ از طریق واردات با اعمال حداکثر حمایت‌ها از واردات این محصول به عمل آمد، ولی باز نتوانست خلاء تولید داخلی را جبران نماید.


وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تجربه مدیریت در فرآیند تامین و عرضه کسری تخم مرغ ناشی از آنفلوآنزای پرندگان، از طریق واردات نشان داده، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و گوشت قرمز اگر در داخل تولید نشوند و تامین آنها به اتکای تولید داخلی نباشد، محصولات وارداتی با ارز یارانه ای و انواع حمایت‌های دیگر باز بیشتر از قیمت داخلی به جامعه عرضه خواهد شد، بنابراین این محصولات باید در داخل تولید شوند.


وی با بیان این که خوشبختانه ظرفیت‌های بسیار بالایی در مدیریت، فناوری و صنعت دام و طیور در کشور ایجاد شده است، گفت: برای رفع موانع پیش روی این صنعت باید تولید، نهاده‌های مورد مصرف و بازار این محصولات به صورت هوشمند و دلسوزانه مدیریت شود.


حجتی با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی حمایت لازم را از مدیران تشکل‌های این صنعت برای اعمال مدیریت در این حوزه به عمل می‌آورد، تاکید کرد: ذرت، کنجاله سویا و سایر خوراک مورد نیاز این صنعت باید توسط خود تولیدکنندگان مدیریت و تامین و تدارک شود.


وی خاطرنشان کرد: ذرت به عنوان کالایی اساسی و واسطه ای در تولید مرغ و تخم مرغ به دلیل آب بر بودن، باید از طریق واردات تامین شود و این نهاده ضروری تولید باید با نگاه و رویکرد تجاری و اقتصادی منصفانه و فایده ملی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و در این مسیر، بهترین گزینه، تامین و واردات آن توسط تشکل های تولید است.


وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: مدیران و دستگاه های تابعه وزارت جهاد کشاورزی باید همه پشتیبانی های فنی و مدیریتی را از صنعت طیور انجام دهند تا مشکلات پیش روی آنها رفع شده و تولیدکنندگان دغدغه تولید نداشته باشند.


مدیران تشکل ها و فعالان صنعت طیور کشور در نشست با وزیر جهاد کشاورزی که حدود سه ساعت به طول انجامید، مسائل و مشکلات پیش روی تولید را در یک فضای صمیمی و دوستانه با محمود حجتی مطرح کردند.


نارضایتی از عملکرد ستاد تنظیم بازار و بی توجهی به مشکلات تولیدکنندگان در مقایسه با دغدغه مصرف کنندگان، آسیب پذیری صنعت طیور، پایین بودن حاشیه سود فعالیت خالص تولید در مقایسه با سایر فعالیت‌های مرتبط با این صنعت و نیز کاستن از مداخله دستگاه‌های دولتی در امور مربوط به بازار و بازرگانی این محصول از مهمترین خواسته های مدیران تشکل ها از وزیر جهاد کشاورزی بود که حجتی نیز برای تسریع و رفع مسائل مطرح شده، دستورات لازم را به مدیران این وزارتخانه ابلاغ کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر