صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۲ - ۲۹ تير ۱۳۹۴
رئیس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از عوامل بروز سرطان غدد بزاقی است

رئیس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان، عنوان کرد: بی‌توجهی به رعایت بهداشت دهان و دندان و نوشیدن مایعات داغ در بروز سرطان غدد بزاقی موثر است.
کد خبر : 28826

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر مهدی خواجوی با اشاره به برگزاری نخستین سمینار تومورهای سر و گردن گفت: این سمینارها در سال‌های آتی ادامه پیدا می‌کنند و قصد داریم ضمن تشریح علل و عوامل ابتلا به تومورهای ناحیه سر و گردن، راهکارهای درمان اعم از روش‌های جراحی و غیر جراحی را نیز معرفی کنیم.


وی افزود: در هر سمینار بر دو تومور در ناحیه سر و گردن تمرکز می‌کنیم. امسال سرطان‌های غدد بزاقی و تیروئید محورهای اصلی سمینار هستند.


رئیس نخستین سمینار تومورهای سر و گردن درباره غدد بزاقی گفت: کار اصلی غدد بزاقی، ترشح بزاق است که علاوه بر کمک به هضم غذا، دهان فرد را مرطوب نگه می‌دارد. همچنین مواد ضد عفونی کننده‌ای در بزاق وجود دارد که از دهان و گلو در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند.


رئیس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان ادامه داد: ژنتیک نقش مهمی در بروز سرطان‌های غدد بزاقی دارد و در بسیاری از موارد مشخص نیست چرا این سرطان در برخی خانواده‌ها بیشتر مشاهده می‌شود.


خواجوی با بیان اینکه عفونت‌ها بخصوص عفونت‌های ویروسی نیز در بروز تومورهای غدد بزاقی موثر هستند، عنوان کرد: قرار گرفتن در معرض اشعه نیز می‌تواند از جمله عوامل دخیل در بروز این بیماری باشد.


وی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد در افرادی که اشعه‌هایی به سر و صورت شان تابانده شده است به عنوان مثال در برخی پروسه‌های درمانی تحت اشعه فراوان قرار گرفته‌اند احتمال بروز سرطان غدد بزاقی بیشتر است. در قربانیان بمباران هیروشیما و ناکازاکی هم موارد ابتلا به سرطان غدد بزاقی بیشتر مشاهده شده است.


به گفته وی؛ عادات تغذیه‌ای نادرست و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز به عنوان ریسک فاکتورهای احتمالی بروز سرطان غدد بزاقی محسوب می‌شود.


رئیس نخستین سمینار تومورهای سر و گردن درباره تاثیر نوشیدن مایعات داغ در بروز سرطان غدد بزاقی گفت: داغ نوشیدن مایعات روی مخاط دهان و حلق و مری اثر می‌گذارد.


وی افزود: البته 500 تا هزار غده بزاقی کوچک و پراکنده در قسمت فوقانی دستگاه گوارشی وجود دارد که ممکن است در اثر نوشیدن مایعات داغ آزرده شوند، اما این موضوع جزو عوامل ابتلا به سرطان غدد بزاقی نیست.


بر اساس گزارش آنا، نخستین سمینار تومورهای سر و گردن اول و دوم مرداد ماه در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر