صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۷

نخستین دفاع‌ رساله دکتری ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد

عنوان رساله فرزانه شریفی که با راهنمایی دکتر اکبر نصراللهی نوشته شد، «بازنمایی دیپلماسی رسانه ای آمریکا در صنایع فرهنگی دیجیتال (مطالعه موردی بازی دیجیتال ندای وظیفه از سال 2007 تا 2014)» است.
کد خبر : 287735

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نخستین دفاع‌ رساله دکتری ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال دوشنبه 28 خرداد جاری در دانشکده مدیریت و علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد. در این‌ تحقیق، چهار بازی محصول کشور آمریکا از عنوان بازی Call of Duty که روایت آنها بر اساس وقایع پس از حادثه 11 سپتامبر تا جنگ‌های اخیر در منطقه خاورمیانه طراحی شده است، انتخاب و سپس با روش تحلیل محتوای کیفی و به صورت تحلیل گیم پلی، 700 اپیزود به مدت 4200 دقیقه تحلیل شدند.


نصراللهی در این جلسه با تبریک به دانشگاه آزاد اسلامی برای انتخاب موضوعات بدیع و توجه به نیازهای کلان کشور، یکی از جدی‌ترین اهداف بازی‌های دیجیتال را پیگیری و آماده کردن شرایط برای نفوذ نرم در کشورهای اسلامی اعلام‌ کرد.


این پژوهش نشان می‌دهد بازنمایی دیپلماسی آمریکا در رسانه بازی از وقایع دنیای بیرون، کاملا مبتنی بر روایتی متفاوت از حقیقت و همراه با دستکاری و تحریف است

به گفته نصراللهی درآمد بازی های دیجیتال در پایان سال قبل میلادی، 108 میلیارد دلار و تعداد بازیکنان آن 2میلیارد و 200میلیون نفر بودند.


مدیر گروه ارتباطات واحد تهران‌شمال با انتقاد از غفلت و توجه ناکافی مسئولان از ظرفیت بازی های در پیگیری اهداف دیپلماتیک گفت: این بازی ها به علت قدرت غوطه‌ورسازی بازیکنان، رویکرد تعاملی با مخاطب و در نتیجه اثرگذاری بر باور وی به عنوان ابزاری قدرتمند در دست نهادهای سیاست‌گذار دنیا بویژه آمریکا قرار دارند.


نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای با اشاره به تغییرات گسترده در ارتباطات و روابط بین المللی و بیان تمایزات دیپلماسی سنتی و مدرن تصریح کرد: دیپلماسی جدید، محدود به افراد و موضوع و ابزار خاصی و مکان خاصی مثل سفارتخانه ها و وزارت امور خارجه نیست بلکه همه ابزار های قدیم‌ و جدید به‌ویژه بازی ها را در بر می گیرد.


این پژوهش نشان می‌دهد بازنمایی دیپلماسی آمریکا در رسانه بازی از وقایع دنیای بیرون، کاملا مبتنی بر روایتی متفاوت از حقیقت و همراه با دستکاری و تحریف است.



در این شیوه بازنمایی، آمریکا از ابزارهای متعددی همچون خشونت، قدرت و سیاست های خصمانه به منظور پیشبرد اهداف ایدئولوژیک و دیپلماتیک خود علیه کشورهای خاورمیانه به ویژه کشورهای اسلامی استفاده می کند.


مهم ترین مضامین بازنمایی کننده دیپلماسی آمریکا در این چهار بازی، استیلای سیاسی، استیلای فرهنگی، سوءبازنمایی سیاسی، سوءبازنمایی فرهنگی، سوءبازنمایی دینی و نژادی، خشونت روانی، جسمی، جنسی و رسانه ای، قدرت نمایی نرم و قدرت نمایی سخت، فناوری برتر، واردکنندگان فناوری، ضدیت با فناوری، قهرمان سازی از نظامیان آمریکا، بازتولید قهرمانان و ضد قهرمانان، دفاع از وطن و فریب افکار عمومی است.


روایت واقعی از جنگ های آمریکا با کشورهای افغانستان، عراق و چالش های سیاسی این کشور با روسیه در تضاد با آن چیزی است که در بازی بازنمایی شده است.


علاوه بر جنبه های سیاسی و نظامی، یکی از مهم ترین هدف های این بازی، سرکوب فرهنگ، سنت و ارزش های دینی کشورهای خاورمیانه بوده است که در چارچوب گفتمان شرق شناسی قرار می گیرد.


استیلا یا هژمونی سیاسی و نظامی به عنوان پررنگ ترین و برجسته ترین مضمون به تصویر کشیده شده است و در این راستا، علاوه بر تخریب وجهه سیاسی کشورهای دیگر و ضعیف نشان دادن آنها از لحاظ ثبات سیاسی و اقتدار نظامی، بر شکاف فرادستی و فرودستی میان کشور آمریکا و کشورهایی همچون آمریکای جنوبی، روسیه، کشورهای اروپایی و آسیایی اصرار ورزیده می شود و این جنبه بارز نه تنها به صورت آشکار بلکه به شیوه های مختلف ضمنی در دیالوگ‌ها، موسیقی، فیلم، کاراکترها، شیوه امتیازگیری و ... قابل تحلیل است.


انتهای پیام/

ارسال نظر