صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۷ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
وبگاه لبنانی بررسی کرد؛

چگونگی تردد داعش در شرق سوریه

رصد تحرکات داعش در شرق سوریه که آمریکا حضور دارد، نشان از ارتباط این مسئله با حضور ائتلاف آمریکا در این منطقه و همچنین پایگاه «التنف» در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن است.
کد خبر : 287635

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، وبگاه خبری «العهد» لبنان به موضوع تحرکات داعش در شرق سوریه پرداخت و این سوال را مطرح کرد که چگونه داعش در شرق سوریه که تحت کنترل ائتلاف آمریکاست، به این راحتی حرکت می‌کند؟


العهد نوشت: تجربه جنگهای‌ گسترده با داعش ثابت کرده که این سازمان تروریستی طبق برنامه معین، شرایط و داده‌های‌ میدانی و استراتژی مخصوص به خود حرکت می‌کند، بطوریکه نیروهای مبارز با آن، علی رغم بکارگیری‌ تلاشهای ‌بسیار زیاد، چه به صورت انفرادی‌ و چه بصورت ائتلافهای بزرگ بین‌المللی‌ و منطقه‌ای‌، تا امروز نتوانسته‌اند یک روش مؤثر برای‌ نابودی‌ آن بیابند. مانورها و عملیاتهای داعش در عرصه میدانی سوریه کاملا گویای تحرکات این گروه تروریستی است.


از بررسی میدانی درگیری‌هایی که در حال حاضر در سوریه، بین داعش وهمه طرفهای دیگر که با این سازمان تروریستی مبارزه می‌کنند یا ادعای مبارزه با آن را دارند، می‌توان به نتایج زیر دست یافت:


۱- با بررسی درگیری با دیگر گروه‌های مسلح می‌توان به این نتیجه رسید که داعش در یک مبارزه تقریبا برابر با آن گروه‌ها، در وادی یرموک در جنوب غربی سوریه پراکنده می‌شود و به نظر می‌رسد از طریق ترور و ربودن عناصر مخالف خود از «جبهة النصره» و نیز« احرار الشام » تحرکاتش را در برخی از مناطق ادلب آغاز کرده است.


۲- با بررسی درگیری ارتش سوریه ومتحدانش با داعش به این نتیجه می‌رسیم که عملیات در سه منطقه در جریان است: منطقه اول، یک منطقه تحت محاصره در بادیه (صحرا) بین مرز تدمر و شمال دیرالزور، مرز البوکمال و شرق المیادین، و ایستگاههای نفتی جنوبی‌ تی۲ و تی۳ . این منطقه نسبتا وسیع به دلیل عقب نشینی اعضای مهم داعش از عراق، رقه یا مرز المیادین و البوکمال، تأثیری بر ارتش سوریه ومتحدانش ندارد، چرا که آنها در درگیری بزرگ از خط شرق فرات جدا شدند، و از آنجا که نابودی آنها در آن منطقه تقریبا قطعی است، ارتش سوریه ممکن است تصمیم بگیرد که از این منطقه صرف نظر کرده و در حال حاضر اولویت را در بخش دوم حضور داعش در مناطق دوم وسوم قرار دهد.


منطقه دوم به تازگی در ریف شمال شرقی سویداء، بعد ازآماده سازی ارتش سوریه برای نبرد آینده آزادسازی جنوب سوریه به وجود آمده و به نظر می‌رسد، هدفش، برهم زدن تلاشهای ارتش قبل از آن نبرد است.


سومین منطقه که در امتداد شرق رود فرات بین البوکمال، شعفة وهجین قرار دارد، باریک‌ترین اما در عین حال فعالترین و تأثیرگذارترین منطقه در این درگیری‌ها است چرا که بیشتر اعضای داعش که در شدیدترین جنگها در رقه، عراق، البوکمال، المیادین و دیرالزورحضور داشتند در این منطقه متمرکز شده‌اند.


اخیرا نبرد با داعش در منطقه سوم، با خشونت و توحش این سازمان ابعاد قابل توجهی یافته است. داعش با توجه به اینکه نقاط تمرکزش در شرق مورد حمایت است و هدف حمله بمب افکن‌های ائتلاف آمریکا قرار نمی‌گیرد و از داده‌های اطلاعاتی دقیق هوایی استفاده می‌کند، عملیات انتحاری خود را بر مواضع و گشتی‌های ارتش سوریه در حدفاصل بین دیرالزور والبوکمال متمرکز کرده است.


۳- پس از رویارویی با ائتلاف به رهبری آمریکا و مشارکت نیروهای دموکراتیک سوریه، داعش در دو منطقه‌ای که تحت سلطه ائتلاف قرار دارد مستقر می‌شود؛ منطقه اول در شرق در مرز با عراق بین ۴۰کیلومتری شمال البوکمال تا گذرگاه مرزی تل‌صفوک در جنوب غربی سنجار، و در غرب بین الصور در شرق دیرالزور تا ۱۰کیلومتری جنوب الشدادی در شمال شرق سوریه در استان الحسکه.


منطقه دوم استقرار داعش در رویارویی با داعش همان منطقه مشترک باارتش سوریه است؛ شرق فرات بین البوکمال، شعفة و هجین. همه اطلاعات میدانی نشان می‌دهد که داعش در آن منطقه با تمرکز کامل با ارتش سوریه و متحدانش که در غرب مواضعش قرار دارند می‌جنگد.


می‌توان اینطور گفت که داعش در این دو منطقه مورد حمایت است، چرا که همچنان از حمایت غیر‌مستقیم ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا بهره می‌برد، بطوریکه هواپیماهای ائتلاف تحرکات و تجمعات داعش در آن منطقه را که اساسا منطقه عملیاتی هوایی و زمینی ویژه ائتلاف است، هدف نمی‌گیرند.


از طرف دیگر پایگاه تنف در خاک سوریه که تحت اشغال نیروهای آمریکاست و در مرز عراق و اردن واقع شده، محلی است برای تجمیع و آماده سازی و انتقال گروههای تروریستی که ناگهان در میدان نبرد سوریه ظاهر می‌شوند؛ همچنان که اخیرا در ریف شمال شرقی سویداء اتفاق افتاد، و پیشتر نیز در بادیه سوریه سوریه در قریتین و در مسیر سخنة، در حمیمة وایستگاه نفتی تی ۲و تی ۳ جاییکه با توجه به توانمندی هوایی آمریکا، امکان و توان انتقال این گروهها از طریق هوا بصورت مخفیانه وجود دارد. بنابراین آمریکا قدرت تأثیر زیاد و نامحدودی در این عملیات دارد.


علاوه بر این پایگاه تنف در آماده سازی عملیات تروریستی داعش، از چند جهت نقش کلیدی ایفا می‌کند، بطوری که اساسا در مانور آمریکایی‌ها با بالگردهای پیشرفته در مدیریت نقل‌وانتقال و تحرکات داعش در شرق سوریه متکی به تنف است. موقعیت جغرافیایی پایگاه تنف نقش یک منطقه واسطه میان رود فرات در جنوب دیرالزور تا شمال شرقی سویداء و صحرای سوریه (البادیه) در امتداد مسیر سخنه – دیرالزور را دارد. این پایگاه، نقشی اساسی در عملیات فرود بالگردها برای انتقال افراد و تجهیزات داعش به سوی بخشهای یاد شده و نیز در عملیات تخلیه و خروج رهبران کادرهای داعش ایفا می‌کند که با سرویس اطاعات آمریکا در ارتباطند.


بنابراین داعش با استفاده از یک پایگاه اصلی در شرق فرات که تحت حمایت است وبمب افکن‌های ائتلاف آن را مورد هدف قرار نمی‌دهند، و با دسترسی به اطلاعات دقیق از منابع مؤثر هوایی، و نیز با استفاده ازخدمات حمل و نقل و تخلیه وپشتیبانی که بالگردهای آمریکایی در پایگاه تنف در اختیار آن قرار می‌دهند، براحتی در شرق سوریه تردد می‌کند؛ و مانور ائتلاف همانطور که همیشه بوده، ادامه می‌یابد؛ اول، برای بهره‌برداری از بهانه حضور داعش برای توجیه اشغال خاک سوریه و دوم، مختل کردن و به تعویق انداختن گسترش ارتش سوریه در مسیر آزادسازی جغرافیای خود.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر