صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۸ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷
در دیدار مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیرکل فرهنگی وزارت علوم بررسی شد؛

زمینه‌های همکاری مشترک برای ارتقای تئاتر دانشگاهی ایران

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم که در دیدار با مدیر کل هنرهای نمایشی، از آمادگی مجموعه وزارت علوم برای شناسایی ظرفیت‌های تئاتر دانشگاهی و حرکت در کنار هنرهای نمایشی با هدف ایجاد جریان تئاتر دانشگاهی برای بچه‌های جوان تئاتر خبر داد.
کد خبر : 287607

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، محمدهادی عسگری در این دیدار گفت: تجدید حیات کانون‌های تئاتر در دانشگاه‌ها از مطالبات جدی دانشجویان است و بررسی‌ها نشان داده هر دانشگاهی که کانون تئاترش فعال بوده در زمینه اجتماعی و علمی موفق‌تر عمل کرده است. مطالعه جدی در کانون‌های فرهنگی نشان می‌دهد که بیشترین علاقه‌مندی دانشجویان در حوزه تئاتر و موسیقی است.


وی استفاده از ظرفیت کانون‌های تئاتر دانشگاه‌ها، همچنین تقویت جشنواره تئاتر مناطق با همراهی اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران برای هرچه بیشتر دیده شدن دانشجویان دانشگاه‌های شهرهای مختلف کشور را از جمله زمینه‌های همکاری وزارت علوم و اداره کل هنرهای نمایشی بر شمرد.


عسگری با بیان این که در این زمان بیش از هر چیز به امید نیاز داریم تصریح کرد: امیدواریم که در کنار ساختار کانون‌های تخصصی هنرهای نمایشی و زیرساخت‌های انجمن‌های هنرهای نمایشی ایران، با همراهی ظرفیت های وزارت علوم اتفاق های خوب در حوزه تئاتر و تئاتر دانشگاهی رقم بخورد.


در ادامه این جلسه فریبا عدمی، رئیس اداره فعالیت‌های اجتماعی وزارت علوم نیز با سپاسگذاری از احساس مسئولیت کرمی نسبت به تئاتر دانشگاهی و تشکیل کانون تخصصی تئاتر دانشگاهی گفت: وقتی تئاتر وارد حوزه آکادمیک می‌شود، باید ارتباطش را به صورت نهادینه با کل جامعه و همه نهادهای مرتبط، برقرار کند. خوشبختانه تئاتر دانشگاهی هم این ارتباط را برقرار کرده و هم به ارتباط علمی رسیده است.


عدمی در ادامه به استعدادهای جوانی که در مناطق و شهرهای مختلف کشور نادیده گرفته می‌شوند اشاره کرده و ارتباط بخش دانشگاهی و اداره کل هنرهای نمایشی را یکی از مسیرهای نقش‌آفرینی موثر تئاتر در امیدآفرینی جامعه دانست و تاکید کرد: اگر بتوانیم در این زمینه به برنامه‌ریزی منسجم برسیم قطعا نتایج مطلوب و مثبت آن را شاهد خواهیم بود.


سید بهیاد نجفی کارشناس هنرهای نمایشی وزارت علوم نیز در بخش دیگر این جلسه با قدردانی از احیای کانون تئاتر دانشگاهی در مرکز هنرهای نمایشی بر تقویت کانون‌های تئاتر دانشگاه‌ها، احیای بخش مناطق جشنواره تئاتر دانشگاهی و مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران در بحث آموزش کارگاهی تاکید کرد.


کمال زارعی دیگر کارشناس هنرهای نمایشی وزارت علوم نیز پیشنهاد داد مرکز هنرهای نمایشی یکی از اعضا اصلی در شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر دانشگاهی باشد . وی با اشاره به تولیدات پژوهشی و نمایشنامه های برگزیده دانشگاهیان، به نقش انتشارات نمایش در انتشار کتاب های تخصصی تئاتر پرداخته و آن را یه عنوان یکی از زمینه های همکاری مشترک دو اداره کل برشمرد.


میلاد نیک آبادی مدیر کانون تئاتر دانشگاهی در این جلسه با اشاره به نگاه جدید وزارت علوم که از زمان انتصاب عسگری مشهود است گفت: دانش آموختگان دانشگاه‌ها وقتی وارد عرصه حرفه‌ای می‌شوند به سراغ مرکز می‌آیند و از همین روست که برای این اداره کل، تئاتر دانشگاهی اهمیت بسیاری دارد. سطح آموزش به خصوص در شهرستان‌ها، برگزاری کارگاه‌های مشترک، نشریه تئاتر دانشگاهی، تقویت کانون‌های تئاتر و برگزاری جشنواره از طریق مجامع، برگزاری جلسات هم‌اندیشی بین تمام کانون‌های تئاتر دانشگاهی می‌تواند در این زمینه مورد دقت و برنامه‌ریزی قرار بگیرد.


در بخش پایانی این جلسه مشترک شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان این جمله که خودم از بدنه علمی تئاتر هستم گفت: به عنوان یک معلم اعتقاد دارم راه سازندگی و اتفاقات موثر و تجربی از دانشگاه شکل می‌گیرد و از این جهت اولین کاری که در این سمت دنبال کردم تشکیل و احیا مجدد کانون تئاتر دانشگاهی بود.


وی با اشاره به حمایت اداره کل از جشنواره تئاتر دانشگاهی امسال تاکید کرد: برای کمک و حمایت از تئاتر دانشگاهی پیشقدم شدیم. امسال علاوه بر حمایت‌های زیرساختی مانند سالن و پلاتو، کمک مالی هم برای جشنواره داشتیم. اولین کار برگزیده جشنواره هم از 4 تیرماه اجرای عمومی‌اش را در مجموعه تئاتر شهر آغاز خواهد کرد.


شهرام کرمی افزود: گرچه ما در بسیاری از حوزه‌ها مانند تئاتر دانشگاهی یا تئاتر کودک متولی اصلی نیستیم ولی اعتقاد داریم که از بخش‌های مرتبط اساسی با ما هستند بنابراین از گسترش فعالیت‌های آن استقبال می‌کنیم.


وی در بررسی جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز توجه به انتخاب به موقع دبیر را یادآور شد و تاکید کرد: انتخاب دبیر در چند سال گذشته افت و خیزهای بسیاری را برای جشنواره رقم زده است.


در ادامه جلسه تنظیم تفاهم‌نامه‌ای مدون بین دو اداره کل مطرح شد، تا اقدامات در چهارچوب مشخص صورت پذیرد. در این میان میلاد نیک‌آبادی به عنوان رابط مرکز و حوزه تئاتر دانشگاهی معرفی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر