صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۸ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۷
رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق:

عده ای سعی دارند دموکراسی را با طناب جعل و تقلب حلق آویز کنند

رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق با تاکید بر اینکه درست نیست به معادله سیاسی گذشته بازگردیم، گفت: عده ای سعی دارند دموکراسی را گاهی با طناب جعل و تقلب حلق آویز کنند.
کد خبر : 287172

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از پایگاه خبری فرات نیوز، سید عمار حکیم در خطبه های عید فطر با بیان این نکته که برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر خود نشان دهنده تعهد ملت عراق، دولت، پارلمان واحزاب سیاسی است، گفت: «میزان پایین مشارکت در انتخابات و ماهیت پیروز شدگان در آن گویای خشم دمکراتیک مردم بود که به شکل آشکار و واضح خود را نشان داد. شماری از مردم خشم‌ خود را با تحریم انتخابات یا رای دادن به‌ چهره های جدید به نمایش گذاشتند و بدین ترتیب انزجار و خشم خود را از وضعیت سیاسی موجود ابراز داشتند.»


وی با تاکید بر ضرورت توجه کامل به این پیام مردمی خواهان حل بحران بی اعتمادی موجود میان مردم و طبقه سیاسی حاکم بر جامعه شد.


حکیم با ذکر این نکته که مردم سالاری بدین معناست که مردم در یک دوره انتخاباتی گرایش خود را در پشتیبانی از گروه سیاسی خاصی می بینند و در دوره بعدی گروه سیاسی دیگری را حمایت می‌کنند، تصریح کرد: «فرد پیروز نباید از این اعتماد مردم دچار غرور شود بلکه باید با مسئولیت پذیری به وسیله پایبندی به وعده ها و شعارهای مطرح شده، این اعتماد را حفظ کند. همچنین درمقابل، فرد شکست خورده نیز نباید دچار حالت یاس و سرخوردگی شود بلکه می بایست به بازبینی رفتار، شخصیت و برخورد خود با مردم بپردازد، اشتباهات خود را اصلاح و خود را آماده کند که در دوره انتخاباتی آینده به شکل مطلوب تری ظاهر شود.»


وی با تاکید بر اینکه ملت عراق امروز باید متحد و یکپارچه باشند و از کشور خود محافظت کنند، تصریح کرد: «مردم عراق باید با تکیه بر جنبه های مثبت و بهره گیری از موفقیت ها، نگاه خود را به آینده بدوزدند و به مسئولیت بزرگ خود که سازندگی کشور بر مبنایی صحیح است، عمل کنند. این موضوع باید به گونه ای باشد که ملت عراق را متقاعد کند.»


رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق با بیان وجود چالش ها، اعتراضات و اتهامات در پروسه انتخابات، گفت: «نتیجه چنین کشمکش هایی آن شد که سیاستمداران به دو دسته تقسیم شدند؛ برخی به تایید این انتخابات و نتایج اعلام شده اقدام کردند، برخی نیز درباره آن شک و تردید داشتند.»


وی افزود: «عده ای خواهان بررسی جدی و بازبینی گسترده در انتخابات شدند به طوری که پا را فراتر گذاشتند و خواستار ابطال انتخابات شدند. درهمین راستا پارلمان با همراهی نمایندگان شکست خورده در انتخابات، جلسه ای تشکیل داد و اقدام به تصویب لایحه اصلاحیه سوم قانون انتخابات مجلس نمایندگان کرد و با اقدامات غیرمسئولانه و تکان دهنده خود به میزان‌ زیادی به جانبداری از برخی جناح‌ها و افراد پرداخت.»


حکیم با تاکید بر اقدام این افراد و درگیرکردن دستگاه قضایی در پروسه انتخابات گفت: «آنان دستگاه قضایی را از نقش نظارتی خود خارج و وارد نقش اجرایی کردند که این موضوع به نوبه خود موجب‌ به مخاطره افتادن استقلال این نهاد شد. درصورت تبدیل شدن شخص قاضی به یکی از طرفین دعوا در بحران شکل گرفته به چه کسی می توان پناه برد و اقامه دعوی کرد؟»


وی باهشدار نسبت به اینکه این اقدامات، اعتماد مردم و احزاب سیاسی را نسبت به دستگاه قضایی سست می کند، تصریح کرد: «چنین اقداماتی نه تنها اعتماد مردم را به روند انتخابات جلب نمی‌کند بلکه باعث از دست رفتن جایگاه این نهاد در نزد مردم می شود و ضایعه را دوچندان می کند.»


رئیس جریان حکمت ملی افزود: «همگان باید بدانند که درصورت تباهی کشور، فروپاشی ساختار سیاسی، و وارد شدن در خلا قانون اساسی، پیروزی و شکست در انتخابات هیچ معنایی ندارد. همه ما به عنوان افراد پیروز یا شکست خورده باید به مسئولیت خود در حمایت از دموکراسی و پشتیبانی از کشور در این شرایط حساس پایبند باشیم. عده ای سعی دارند دموکراسی را گاهی با طناب جعل و تقلب حلق آویز کنند و یا با آتش سوزی های سیاسی و اتصال برق آن را از بین ببرند، اما جریان حکمت ملی برای خروج از بحران کنونی از دادگاه فدرال می خواهد تا به بررسی شکایت‌های مستدل قانونی در رابطه با لایحه سوم اصلاح قانون انتخابات پارلمان اقدام و این اصلاحات را لغو کند تا کارها به روال طبیعی و قانونی خود بازگردد.»


حکیم همچنین گفت: «جریان حکمت ملی از شورای عالی قضایی عراق می‌خواهد تا به شکایت هایی که شمار آن ها بیش از 1800 مورد است به دقت رسیدگی و به تطبیق حدود 10 درصد از آرای صندوق های اعتراض شده در سراسر کشور اقدام کند. دراین باب،اگر ثابت شد که اختلاف میان نتایج اعلام شده و آرای تطبیق داده شده بیش از 25درصد است باید صندوق های بیشتری بازشماری شود و بدون هیچگونه تاخیر و سهل‌انگاری حق به صاحب حق بازگردانده شود، چراکه پاسداری از آرای ملت عراق و حق انتخاب مردم کمتر از دفاع از سرزمین، ناموس و مقابله با دشمنان نیست.»


همه کسانی که صحت انتخابات را هدف قرار دادند باید محاکمه شوند


رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق در ادامه خطبه های نماز عید سعید فطر افزود: «از شورای عالی قضایی درخواست می‌کنیم تا شکایت های مطرح شده درباره صندوق های سیار رای و نیز صندوق های رای خارج از کشور را بررسی کند و در صورت دستکاری در آن، این آرا را باطل اعلام کند. همچنین دستگاه قضایی باید همه افراد و احزاب سیاسی و مسئولان دولتی که ثابت شده در تقلب و دستکاری دستگاه های شمارش الکترونیکی آرا دست داشته اند، مورد پیگرد قرار دهد و اعتماد را به روند انتخابات بازگرداند.»


حکیم در ادامه این گام های سه گانه را چنین توصیف کرد:


1_ لغو لایحه اصلاح قانون انتخابات پارلمان به وسیله دادگاه فدرال


2- بازشماری و تطبیق 10درصد از آرای صندوق های مورد اعتراض


3_بازخواست کسانی که در فرآیند انتخابات قصور داشته و نیز پیگرد همه کسانی که سلامت وصحت انتخابات را هدف قرار دادند.


وی با بیان اینکه این گام ها برای متقاعد کردن افراد پیروز یا شکست خورده و هم چنین شهروندان عراقی در زمینه درستی روند انتخابات و نتایج آن کفایت می کند، تصریح کرد: «می توان با پیگیری این گام ها در مسیر‌ تشکیل پارلمان و دولت آتی بر اساس چهارچوب های مشخص شده در قانون اساسی گام برداشت.»


رئیس جریان حکمت ملی، با تاکید بر اینکه مذاکرات سیاسی و تشکیل دولت در فضای بی اعتمادی، انتقام سیاسی و تمایل به برآورده ساختن منافع شخصی، حزبی، قومی و مذهبی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: «این‌ مهم باید در فضای اعتماد متقابل، تفاهم سیاسی و نیز ارجحیت دادن منافع عمومی بر دیگر منافع دنبال شود.»


حکیم با بیان دیدارها و رایزنی های بسیار میان طرف های سیاسی مرتبط با تشکیل دولت در روز های گذشته، گفت: «همه ما زمان کافی برای بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود دربارخ چشم‌انداز سیاسی کشور‌ را داشته ایم. همه ما از‌ درد و رنج مردم عراق آگاهی داریم و می‌دانیم که مشکل اساسی‌ که عراق همواره‌ از سال 2003 گریبانگیر آن بوده است در واقع تشخیص دادن بحران و مشکل نیست، بلکه ما مشکلات را می شناسیم و باید برای حل آن ها اراده و عزم راسخ داشته باشیم. موضوع پیدا کردن راهکار برای حل مشکلات نیست، بلکه باید در این مسیر شجاعت به خرج دهیم و تصمیم قاطعانه بگیریم.»


وی تصریح کرد: «همه ما هر روز شاهد و ناظر مشکلات مردم خود در قبال موضوعاتی چون آب و برق و بهداشت هستیم. جوانان بی کارند، فرصت های شغلی از دست می رود و زندگی کریمانه دور از دسترس است. همینطور همه ما از تجاوز سایر کشورها علیه حاکمیت، امنیت و ثبات عراق به خوبی آگاه هستیم. بنده نمی خواهم در برابر ملت و خانواده خود سخنان ناامید کننده و بدبینانه مطرح کنم، اما با وجود حوادثی که در کشور در حال وقوع است آتش به جان دارم. متاسفانه ما در بیشتر موضوعات داخلی و بین المللی برای ارائه راهکارهای منطقی و عاقلانه مورد نیاز دچار ضعف سیاسی هستیم.»


همچنین رئیس جریان حکمت ملی ادامه داد: «معتقدیم تشکیل دولت اکثریت ملی راهکار حقیقی و مورد پذیرش برای حل و فصل برخی از مشکلات و نقص های نظام سیاسی کشور است. این درست نیست که به معادله سیاسی گذشته بازگردیم و انتظار دستیابی به نتایج بهتری را داشته باشیم.»


حکیم با تاکید بر اینکه صف بندی های مذهبی و قومیتی نمی تواند به تشکیل دولتی ملی منجر شود که توانایی برآوردن آروزهای ملت عراق را دارد، تاکید کرد: «ما باید کابینه دولت خود را از مجموعه افراد تکنوکرات و متخصص انتخاب کنیم، خواه این افراد سیاسی باشند، خواه افراد مستقل. آنان باید بتوانند نیازهای شهروندان عراقی را پاسخ بدهند و کشور را به سمت پیشرفت و شکوفایی رهنمون سازند.»


رئیس جریان حکمت ملی تصریح کرد: «در سایه دولت اکثریت ملی می توان حزب اکثریت را تشکیل داد و آن را نهادینه کرد، می توان نهادهای فرماندهی، سیاسی و عمومی را در این حزب به وجود آورد که بتواند در تصمیم گیری های جناح های سیاسی دولت در راستای اموری چون بررسی چالش های پیش رو، توافق نظر در ارائه راهکارهای شفاف برای رهایی از مشکلات و بحران های داخلی و خارجی، حمایت از دولت در اصلاح برنامه های اقتصادی، خدمت رسانی، مبارزه با فساد، گسترش امنیت، آبادانی شهرها، بازگرداندن آوارگان و ایجاد منازل مسکونی برای آنان، ایجاد فرصت های شغلی و سایر وظایف مهم این چنینی مشارکت گسترده به وجود بیاورد.»


خطرهای ناشی از تحریف و جعل حقایق هرگز کم‌تر از قتل و بمب‌گذاری نیست


سید عمار حکیم در بخش پایانی خطبه های نماز عید سعید فطر با خطاب قرار دادن جوانان عراق، گفت: «شما آینده و پایه‌های این سرزمین پر درد هستید. در تلاش، ایستادگی و درایت و کاردانی در تمام عرصه‌های زندگی فرو گذاری نکنید. ما به خوبی از مشکلاتی که در عنفوان عمر با آن روبرو هستید، و نیز از آرزوهای شما آگاهی داریم و می‌دانیم که شما دارای توانمندی های خلاقانه‌ای هستید که هنوز از آن به خوبی استفاده نشده است.»


وی ادامه داد: «با خدا عهد می‌بندم تا زمانی که شما حامی سرزمین و مردم خود هستید، من نیز در پاسداشت آرزوهای و دفاع از حقوق شما کوتاهی نکنم و همواره برای تحقق زندگی کریمانه‌ای که شایستگی آن را دارید تلاش کنم.»


رئیس جریان حکمت ملی، با هشدار نسبت به اینکه جامعه عراق نباید دچار سیاه نمایی و شایعه پراکنی‌ها شود عنوان کرد: «چنین رویدادهای شومی جامعه ما و ارزش‌های اصیل و شریف آن را همچنان تحت سیطره دارد. خطرهای ناشی از تحریف و جعل حقایق هرگز کم‌تر از قتل و بمب‌گذاری نیست. هر دوی این موارد باوجود تفاوت در شیوه‌ها جزو اعمال تروریستی محسوب می‌شوند.»


حکیم با خطاب قرار دادن موسسات و فعالان جریان حکمت ملی در سراسر عراق گفت: «شما پایه‌های عراق و یک خانواده هستید. شما کسانی هستید که پس از خداوند متعال، می‌توان در خدمت‌رسانی به ملت عراق و یاری پروژه دفاع از حقوق مظلومین به آنان اعتماد کرد. شما همواره در عبور از مشکلات و چالش‌ها نمونه بارز وفاداری و اخلاص، و بهترین نمایندگان ملت و جریان خود بوده‌اید. إن شاء الله که این چنین باقی بمانید.»


وی با بیان آغاز مرحله‌ای جدید در بازنگری اوضاع داخلی عراق تأکید کرد: «ما بازنگری می‌کنیم اما هرگز به عقب برنمی‌گردیم. بنده دفترهای سیاسی و اجرایی جریان حکمت ملی را موظف کرده‌ام که اصلاحات لازم را به انجام برسانند تا از این طریق به سمت پیشرفت و آمادگی برای مرحله پیش رو حرکت کنیم.»


رئیس جریان حکمت ملی، با دعوت از اعضای این جریان برای همکاری و یاری رساندن در اجرای روند اصلاحات و پیشرفت جریان حکمت، خواهان رها کردن امور کوچک و بی‌ارزش، شجاعت، ایثار و خویشتنداری از سوی آنان شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر