ماهچهره خلیلی: تلویزیون باید گوی سبقت را از فضای مجازی بگیرد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فضای مجازی خبرهای ضدونقیض در اختیار مخاطبین قرار میدهد، سلبریتیها را مشغول خود کرده و ملاکی بر انتخاب بازیگران که برخی از تهیهکنندگان به تعداد فالوورها بیشتر توجه میکنند تا توانمندی! سناریوهای ضعیف و کمفروغ شدن ساخت پروژههای الف ویژه باعث شده تا بازیگری فعال در کارهای بزرگ و ماندگار تاریخی همچون ماهچهره خلیلی حضورش در تلویزیون کمرنگ شده و به جای آنها برخی چهرههای ناآشنا و گاهاً نابازیگر وارد عرصه بازیگری شده و به طور مدام فعالیت میکنند. نام ماهچهره خلیلی برای مخاطبین علاقهمند به فیلمهای مختارنامه، کلاه پهلوی، گذر از رنجها و در چشم باد نام آشنایی است. اگرچه این روزها بسیار کمرنگ شده ولی به نکته جالبی اشاره میکند: وقتی نقشهای ماندگار به تو واگذار میشود و در ذهن مردم سالهای سال میماند نمیتوان هر نقش و سناریویی را پذیرفت. باید یک کاری باشد که در سلام دیگری به مردم دوباره تو را درخشنده ببینند. البته یک بار در سال یک کار تئاتری انجام میدهد، 9 فیلم در صف اکران دارد و در یک مینی سریال 6 قسمتی متفاوت هم نقشآفرینی کرده که احتمالاً قرار است در هفته ناجا از شبکه دو سیما به روی آنتن برود.
مشروح این گپ و گفت کوتاه را بخوانید:
بازیگران باید خودشان را با بازیهای ماندگار بسنجند
ماهچهره خلیلی با اشاره به اینکه تلویزیون باید تنور فیلمهای تاریخی ماندگار را دوباره داغ نگه دارد، تصریح کرد: تلویزیون هر سال سریال مختارنامه، گذر از رنجها و در چشمباد را از چندین کانال به روی آنتن میبرد و مردم هم خوشبختانه با اشتیاق قسمت به قسمت دنبال میکنند. اما نمیدانم که چرا کار بزرگ و تأثیرگذار "کلاه پهلوی" که نقش مهمی هم داشتم، بازپخش نمیشود. من دوست دارم دوباره مسیر ساخت فیلمهای به اصطلاح الف ویژه دوباره رونق پیدا کند و بازیگران خودشان را در میدان بازیهای ماندگار بسنجند.
احتمال همکاری دوباره با داود میرباقری
وی در پاسخ به این سوال که شنیدهایم قرار است در پروژه سلمان فارسی هم یک بار دیگر با داود میرباقری کار کنید، اظهار کرد: به من پیشنهاد شده و صحبتهایی هم داشتهایم اما هنوز جدی نشده و امیدوارم در این نوع سریالها و کارهای ماندگار بتوانم نقشآفرینی کنم. کارهایی که هنر ناب بازیگری جلوی دوربین میرود و به واسطه حضور در چنین میدانهایی، بر اندوختهها و داشتههای منِ بازیگر افزوده میشود.
اولین سریال غیرتاریخیام، پلیسی است
ماهچهره خلیلی از بازی در "دختر گمشده" اولین سریال غیرتاریخیاش خبر داد و افزود: اولین سریال غیرتاریخی که پذیرفتهام، ژانر پلیسی داشت. این روزها مراحل فنی خود را میگذراند و قرار است احتمالاً در هفته نیروی انتظامی "دختر گمشده" به روی آنتن شبکه دو سیما برود. این مینی سریال 6 قسمتی با مشارکت ناجی هنر و سیما فیلم و کارگردانی احمد کاوری درباره یک خانواده پلیس و ماجرای دختری است که گم میشود و خانوادهای که محور اصلی داستان است پرونده این دختر و دیگر دختران گمشده را دنبال میکنند. کوروش تهامی، هومن حاج عبداللهی، هدایت هاشمی، شهرزاد کمالزاده، انوش معظمی، آوا کاوری، کامبیز دارابی، کرامت رودساز، مختار سائقی، حسین زارعی، آرش خیری، نیما صفری و علی آهنج از دیگر بازیگران این سریال به شمار میروند.
باید بگذاریم، رئال تولید شود
وی با اشاره به اینکه تلویزیون امروز گاهی وقتی صحنههایی را نشان میدهد که اصلاً رئال نیست، اضافه کرد: تلویزیون ما صحنه نمایش هنرمندانه و شکوهمندانه بهترینهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و... است. باید در این میدان طوری بر روی خطوط قرمز حرکت کرد که طبیعت زندگی زیر سوال نرود و نگویند فلان پرداخت تلویزیون، مصنوعی و غیررئال بوده است. رسانه ملی اصلاً نباید اجازه بدهد آنقدر مردم خصوصاً جوانان درگیر فضای مجازی شوند؛ تربیت اجتماعی و فرهنگی جامعه ما نیاز به یک تلویزیون بالنده دارد. نباید گوی و میدان را تقدیم ماهوارهای کنیم که جز آموزه خیانت و خانواده نداشتن و فرهنگ غلط غربی چیزی ندارد. مصداق بارز آن سانسور بخش تجاوز در سریال "رهایم نکن" که نمیدانیم چرا این اتفاق افتاد؟! صحنههایی که در بلبشوی معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی امروز یک بحث کلیدی و حیاتی بود.
گوی و میدان را از سلبریتیها باید گرفت
بازیگر سریالهای "کلاه پهلوی"، "مختارنامه" و "در چشم باد"، خاطرنشان کرد: خدا را شاکرم که من فالوور ندارم و کسانی به پیج من سر میزنند که دنبال محتوایی هستند. متأسفانه امروز در فضای مجازی سلبریتیها حرف اول را میزنند و حتی براساس فالوورهایشان برای نقشی در سینما و تلویزیون برگزیده میشوند. واقعاً معیار انتخاب بازیگر بایستی بنابر تعداد فالوورها باشد یا توانمندی و هنرمندی؟! میدانید که کاربران فضای مجازی عمدتاً 25 تا 35 ساله هستند و اینها نیاز به یک تغذیه مناسب فکری و تربیتی دارند و چرا باید شاهد آلودگیها، ناپاکیها و مواضع نسنجیده برخی از فعالین این فضا خاصه سلبریتیها باشند.
ملاک انتخاب هنرمندان تعداد فالوورها نباشد!
وی با گلایه از سلیقهای عمل کردن برخی از مدیران دنیای تصویر و تهیهکنندگان تلویزیونی، گفت: واقعاً این روزها رنج میبرم وقتی میبینم آنقدر اجازه دادهایم فضای مجازی رها شود. برخی اوقات به جای سلیقهای عمل کردن باید فضا را برای تلویزیون باز نگه داریم تا مخاطب بیشتری جذب شوند. تلویزیون باید تریبون قابل اعتماد مردم باشد، چون رسانه ملی است. البته در میان مشکلات اقتصادی، تلویزیون به مخاطب خودش احترام میگذارد و آثار خوبی را عرضه میکند اما در عین حال اجازه ندهد این مخاطب ناگفتنیها و ناپیداهایش را با زبان غلط و نمایشی ناپاک در ماهواره جستجو کند. امیدوارم بیشتر از گذشته در فضای تلویزیون هوشمندانه و حرفهای عمل کنیم و هنرمندانی را به تلویزیون بیاوریم که براساس هنرمندی و اخلاق حرفهایشان به اینجا رسیدهاند و نه مسائل دیگر که محتوایی برای مخاطب نخواهد داشت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/