صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۵ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

خصوصیتی که کار با دیگران را آسان می‌کند

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد افرادی که تحمل شرایط بلاتکلیفی دارند، بیشتر با دیگران همکاری می‌کنند.
کد خبر : 286727

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از Futurity، تحمل ابهام یا بلاتکلیفی به حالتی گفته می‌شود که فرد با عدم قطعیت راحت است و نگران نتایج نامشخص نهایی نیست. بررسی‌های جدید حاکی از آن است افرادی که دارای تحمل ابهام بالایی هستند، بیشتر به دیگران اعتماد و راحت‌تر با دیگران همکاری می‌کنند.


به گفته اوریل فلدمن‌هال، پروفسور روانش‌شناسی شناختی در دانشگاه بروان، تحمل بلاتکلیفی با خطرپذیری متفاوت است. در خطرپذیری احتمال نتایج آتی مشخص است. بسیاری از ناشناخته‌های ذاتی در موقعیت‌های اجتماعی، باعث می‌شود این موقعیت‌ها غیرقابل پیش‌بینی شوند. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد نگرش فرد در مواجهه با موقعیت‌های مبهم می‌تواند تمایل او نسبت به شرکت در رفتارهای اجتماعی هزینه‌بر را پیش‌بینی کند.


آیا می‌توانید درباره اطلاعات محرمانه به همکار جدیدتان اعتماد کنید؟ آیا همکار جدیدتان اهل کار گروهی است و می‌توان در پروژه بحرانی جدید رویش حساب کرد؟


ارزیابی مقاصد و انگیزه‌های پنهان یک نفر کار دشواری است. همچنین نحوه برخورد افراد دیگر در این موقعیت نیز می‌تواند بر نتایج احتمالی و پیامدهای شخصی تاثیر بگذارد.


فلدمن‌هال در این باره می‌گوید: «اگر حرکت در دنیای اجتماعی را در نظر بگیریم، همواره نیاز داریم بدانیم که دیگران چه فکری می‌کنند و چه احساسی دارند. حتی اگر فردی شخصا به ما بگوید که عصبانی است، میزان عصبانیتش را نمی‌‌دانیم. به عبارت دیگر، ما سعی می‌کنیم رفتار دیگران را بدون دسترسی به حالت روحی پنهان آنها پیش‌بینی کنیم».


وی افزود: «از آنجا که دانش کافی درباره احساسات یا انگیزه‌های دیگران نداریم، اعتماد کردن به آنها در زمینه اطلاعات یا مالی دشوار است».


در این مطالعه دانشمندان روی 200 داوطلب (106 زن و 94 مرد) یک سری آزمایش انجام دادند. در مرحله اول شرکت‌کنندگان در به صورت تک تک در یک بازی شرط‌بندی شرکت کردند تا میزان ریسک‌پذیری و تحمل ابهام آنها مشخص شود.


سپس از آنها خواسته در یک بازی اجتماعی شرکت کنند؛ در این بازی داوطلبان مجبور بودند به هم‌گروهی‌های خود اعتماد کنند یا با آنها همکاری کنند.


نتایج این مطالعه نشان داد که تحمل بلاتکلیفی به صورت مستقیم با میزان همکاری ارتباط دارد. همچنین دانشمندان متوجه شدند افرادی که توانایی تحمل ابهام بالاتری دارند، بیشتر به هم‌گروهی خود اعتماد می‌کنند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر