صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۷
رئیس شبکه هپاتیت ایران:

176 هزار ایرانی به هپاتیت C مبتلا هستند/ ضرورت حمایت وزارت بهداشت از بیماران

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه 176 هزار ایرانی به بیماری هپاتیت C مبتلا هستند، گفت: عمده بیماران از طریق تزریق مشترک گرفتار این بیماری شده‌اند.
کد خبر : 286706

دکتر سید موید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص نگرانی‌های مطرح شده مبنی براینکه با آغاز سفرهای تابستانی و مصرف آب آلوده احتمال بروز هپاتیت E افزایش می‌یابد، گفت: در حدود 30 سال گذشته مواردی از ابتلا به هپاتیت E در کشور گزارش شده بود اما خوشبختانه با کنترل آلودگی آب اکنون دیگر مواردی از ابتلا به این بیماری مشاهده نشده است.


وی با بیان اینکه مصرف آب آلوده مهم‌ترین علت بروز هپاتیت E است، افزود: اکنون این بیماری تنها در کشورهای همسایه از جمله عراق و پاکستان گزارش شده است. علاوه بر این باید توجه داشت هپاتیت E به صورت موردی گزارش نمی‌شود و به صورت اپیدمی افراد را گرفتار می‌کند.


نگرانی از شیوع هپاتیت C


علویان با بیان اینکه در حال حاضر مهم‌ترین نگرانی ما در خصوص شیوع و عدم درمان هپاتیت C است، یادآور شد: بر اساس آمار سال گذشته 186 هزار ایرانی به این بیماری مبتلا بودند که 10 هزار نفر آنها درمان شدند اما مابقی هنوز درگیر این بیماری هستند و می‌توانند از طریق رفتارهای پرخطر سایرین را نیز درگیر سازند.


وی باتوجه به هزینه‌های درمان هپاتیت C، تصریح کرد: درمان این بیماری سالانه یک میلیون تومان هزینه نیاز دارد به همین دلیل بیماران که عمدتا افراد معتاد هستند، نمی‌توانند از خدمات درمانی بهره‌مند شوند.


رئیس شبکه هپاتیت ایران درباره راه‌های انتقال این بیماری، خاطرنشان کرد: هپاتیت C از طریق تزریق مشترک، خالکوبی غیر استاندارد، قمه زنی، رفتارهای پرخطر جنسی و ... به افراد منتقل می‌شود.


علویان افزود: ضروری است وزارت بهداشت و دولت بودجه مشخصی را برای درمان بیماران مبتلا به هپاتیت Cدر نظر بگیرند. در کشور ما عمده بیماران به مواد مخدر اعتیاد دارند بنابراین شایع‌ترین راه شیوع این بیماری تزریق مشترک است.


انتهای پیام/

ارسال نظر