صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۷ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
سالاری اعلام کرد؛

ناکارآمدی فرایند موجود در پیشگیری  از تخلفات ساختمانی 

رئیس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران گفت: نهادینه کردن نظارت همگانی و اجتماعی و نظارت دیده بان‌های شهری را در کاهش تخلفات ساختمانی امری اجتناب ناپذیر است.
کد خبر : 286659

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران در جلسه کارگروه مشترک انضباط شهری دیوان عدالت اداری و وزارت راه و شهرسازی و بررسی کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها با اشاره به اینکه گستردگی تخلفات ساختمانی در سطح شهر تهران رو به افزایش است، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر، ناکارآمدی فرایند موجود در پیشگیری و جلوگیری از وقوع و گسترش تخلفات ساختمانی اعم از نحوه نظارت مهندسان ناظر و عوامل شهرداری و شرکت شهربان و حریم‌بان و نحوه صدور و اجرای آراء کمیسیون‌های ماده 100 و نیز نحوه صدور و آراء دیوان عدالت اداری و... محرز شده است.


سالاری ادامه داد: لذا ضرورت دارد تا ضمن آسیب شناسی و ارزیابی جامع سازوکارهای موجود ونیز با درنظر گرفتن رویکردهای جدید شامل آموزش شهروندی و فرهنگ سازی به منظور مسئولیت پذیری شهروندی با کمک تشکل های مردم نهاد و سمن‌ها، بسترسازی لازم جهت افزایش نظارت همگانی و اجتماعی و دیده بان‌های شهری و رسانه‌ها و شبکه فضای مجازی، اصلاح سازوکارهای نحوه نظارت مهندسان ناظر و الزام حضور مجریان ذیصلاح در فرایند ساخت و ساز، تلاش به منظور جرم انگاشته شدن تخلفات ساختمانی و عدول از ضوابط شهرسازی و معماری در تعامل با مراجع قانون گذاری و قضایی نسبت به تدوین سازوکارهای کارآمد جدید اقدام کند.


وی اضافه کرد: تا زمانی که موضوع تخلفات ساختمانی و عدول از طرح تفصیلی و ضوابط شهرسازی و معماری به یک دغدغه عمومی تبدیل نشود و این باور در جامعه شهری ایجاد نشود که این انحرافات از برخی تخلفات مجرمانه هم برای جامعه مضر تر است اهتمام لازم در بین مسئولان و مردم برای مبارزه با آن شکل نخواهد گرفت.


این عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: بر اساس بررسی‌ها متاسفانه به ازای هر پرونده و پروانه‌ای که در مناطق 22 گانه شهر تهران تشکیل می‌شود یک و دو دهم پرونده جهت رسیدگی به تخلفات به کمیسیون‌های ماده صد ارجاع می‌شود و کم تر از یک درصد از آراء مربوط به قلع و جمع آوری اجراء می‌شود و لذا همچنان تخلفات رو به افزایش است.


سالاری ادامه داد: جهت کاهش جدی تخلفات ساختمانی و همچنین عدم تعدی به ضوابط شهرسازی و معماری و طرح تفصیلی می‌بایست تغییر نگاه جدی صورت گیرد به نحوی که مردم به تخلف ساختمانی به عنوان یک جرم نگاه کنند و مدیران شهری رویکرد درآمدزایی به آن نداشته باشند و مجموعه سایر دستگاه‌ها و نهادها به مسئولیت قانونی خود در این خصوص عمل کنند و از همه مهم‌تر فرهنگسازی در بین مردم و نظارت صحیح و درست مهندسان ناظر و عوامل شهرداری جهت پیشگیری از وقوع تخلف باشد.


وی موضوع نهادینه کردن نظارت همگانی و اجتماعی و نظارت دیده بان‌های شهری را در این خصوص امری اجتناب ناپذیر دانست و ضمن قدردانی از ریاست این جلسه و مجموعه دستگاه‌‌های مشارکت کننده در پیشبرد این جلسه گفت: حال که مدیریت یکپارچه شهری شکل نگرفته، همه مسئولان می‌بایست احساس تکلیف جهت انجام کار جمعی و گروهی و سیستمی داشته باشیم و با رویکرد مشارکتی و صرف حل مشکل تمام ظرفیت خود و سازمان‌های متبوع را بکار ببندیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر