صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
با سرمایه‌گذاری بیل گیتس انجام می‌شود؛

جذب دی‌اکسید کربن هوا برای تولید سوخت

یک شرکت کانادایی که در حوزه انرژی‌های پاک فعالیت می‌کند طرح احداث یک کارخانه را ارائه داده است که با صرف هزینه‌ای کم،دی‌اکسید کربن هوا را جذب می‌کند و سوخت ترکیبی تولید می‌کند.
کد خبر : 286021

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شرکت انرژی‌های پاک «کربن انجینرینگ» که یک شرکت کانادایی است، طرح تولید یک کارخانه صنعتی بزرگ را ارائه داده است که با انجام این طرح، هر تن دی‌اکسید کربن هوا با هزینه‌ای بین ۹۴ تا ۲۳۲ دلار، از هوا استخراج می‌شود.


دیوید کیت، استاد فیزیک دانشگاه هاروارد و بنیانگذار کربن انجینرینگ، گفت: «پیش از این، هزینه‌های این استخراج حدود ۶۰۰ دلار بوده است ولی تخمین‌های فعلی بسیار پایین‌تر است».


این شرکت که حدودا ۴۰ کارمند دارد، روزانه حدود یک تن کربن دی‌اکسید را با استفاده از یک کارخانه آزمایشگاهی از هوا استخراج می‌کند.


این کارخانه با استفاده از چندین سرمایه‌گذار خصوصی فعالیت خواهد کرد که بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، یکی از آنها است.


در این فناوری، با استفاده از هوا، آب و انرژی‌های تجدیدپذیر، سوخت ترکیبی تولید می‌شود. کیت اظهار کرد در این فناوری، سوختی با قیمت یک دلار در هر لیتر تولید می‌شود.



برآورد شده است که در این برنامه صنعتی، با وجود ۲۵۰ هزار خودرو و با صرف صدها میلیون دلار، سالانه یک میلیون تن دی اکسید کربن از هوا استخراج شود. گزارش‌های سازمان ملل متحد حاکی از آن است که دولت‌های مختلف تحت توافق پاریس، ممکن است این فناوری را طی قرن جاری در کشورهای خود محقق سازند تا کربن دی اکسید را از طبیعت حذف کنند و موجب محدودیت گرمایش جهانی گردند.


این توافقنامه در چارچوب پیمان‌نامه سازمان ملل در مورد تغییر اقلیم است و در رابطه با کاستن انتشار گازهای گلخانه‌ای، سازگاری و امور مالی است که از سال ۲۰۲۰ شروع می‌شود. این توافق‌نامه در سال ۲۰۱۵ تصویب شده است.


این کارخانه می‌تواند در هر جایی ساخته شود و آسیبی به منابع طبیعی و زمین‌های کشاورزی وارد نمی‌کند.


کلایم ورکس، شرکت سوئیسی و رقیب اصلی کربن انجینرینگ است که اعلام کرده، امید دارد طی ۵ تا ۱۰ سال آتی، هزینه‌های جذب دی‌اکسید کربن از هوا در هر تن را به تنها ۱۰۰ دلار کاهش دهد.


این شرکت در نظر دارد کارخانه‌اش را در ماه سپتامبر یا اکتبر در زوریخ راه‌اندازی کند. این کارخانه دی اکسید کربن را از اتمسفر جذب می‌کند و آن را به شرکت‌های کشاورزی می‌فروشد تا به رشد بیشتر سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه و خیار کمک کند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر