صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۰ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۷
رئیس‌جمهوری سوریه:

حضور نظامی ایران در سوریه قانونی است/ حمایت علنی انگلیس از کلاه سفیدها

رئیس‌جمهوری سوریه در مصاحبه با یک روزنامه انگلیسی گفت: روس‌ها به دعوت حکومت سوریه آمده‌اند و حضورشان در خاک ما قانونی است و این موضوع در حضور نظامی ایرانی‌ها نیز صادق است. در عین حال آمریکا و بریتانیا به‌طور غیرقانونی در سوریه حضور دارند و به نوعی با ما اعلام جنگ کرده‌اند.
کد خبر : 285912

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بشار اسد در مصاحبه اختصاصی با روزنامه میل اون ساندی گفت: «بریتانیا حمایت آشکار خود را از گروهک کلاه سفیدها که شاخه‌ای از گروه تروریستی جبهه‌النصره است، اعلام کرده و ما معتقدیم اینها با یکدیگر روابط عادی دارند.»


وی افزود: «بریتانیا، فرانسه و آمریکا حمله شیمیایی ادعایی در دوما را ساختند و درباره آن دروغ می‌گویند. سوریه ارتباطات زیادی با سرویس‌های اطلاعاتی مختلف اروپایی داشت، اما به‌تازگی به دلیل نداشتن جدیت از سوی اروپایی‌ها آن را متوقف کرده است.»


بشار اسد تصریح کرد: «حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در سوریه غیر شرعی و غیرقانونی، بلکه جنگ (علیه ما) است، زیرا آن‌ها حق حاکمیت و استقلال کشور را نقض کرده‌اند. ما طرف اصلی مبارزه علیه داعش بودیم و طبق یک واجب ملی، وجب به وجب خاک خود را آزاد کردیم. طبعا تردیدی وجود ندارد که سرنوشت این کشور را باید خود سوری‌ها رقم بزنند.»


اسد درباره حضور نظامی انگلیس در سوریه و ادعاهایی که درباره حمله شیمیایی علیه مردم سوریه مطرح می‌شود، گفت: «بریتانیا و آمریکا زمانی که به‌طور غیرقانونی در سال 2003 به عراق حمله کردند، میلیون‌ها نفر را کشتند و باعث ویرانی‌های فراوانی شدند و تعداد زیادی بیوه و معلول بر جای گذاشتند. طبق منطق ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس حق هر حکومتی است که چنین اقداماتی انجام دهد. اینگونه توجیهات است که انسان را رنج می‌دهد. این مورد نخست، اما دومین موضوع این است که آن‌ها جرم و جنایت خود را لاپوشانی و بعد ادعاهایی را مطرح می کنند و آنچه رخ داده را به گوش مردمانشان و افکار عمومی (انگلیس) نمی‌رسانند. آن‌ها هیچ ادله‌ای ارائه نمی‌کنند و مدعی حمله شیمیایی می‌شوند، کما اینکه در غوطه مدعی حمله شیمیایی شدند و دیدیم جمعی از خبرنگاران خارجی که البته برخی‌هاشان مخالف نظام سوریه هستند آنجا رفتند و دیدیم اتفاقی نیفتاده است. مردم اکنون می‌پرسند حمله شیمیایی کو؟ و اگر رخ داده چرا چیزی نمی‌بینیم؟»


رئیس‌جمهوری سوریه در پاسخ به این شایعه که حکومت این کشور نظامیان خارجی ازجمله انگلیسی را بازداشت کرده است، گفت: «نیروهایی از سایر نقاط جهان به تروریست‌ها کمک می‌کردند که بیشترشان ازجمله نظامیان انگلیسی کشته شد‌ه‌اند و ما چنین موردی را نداریم. آن‌ها طبق افکاری که داشتند معتقد بودند (به جای بازداشت) باید بمیرند و به بهشت بروند.»


بشار اسد درباره تفاوت میان مداخله‌های آمریکا و انگلیس در منطقه با مداخله‌های روسیه گفت: «تفاوت زیاد است. روس‌ها به دعوت حکومت سوریه آمده‌اند و حضورشان در خاک ما قانونی است، و همچنین این موضوع بر حضور نظامی ایرانی‌ها صادق است. در عین حال آمریکا و بریتانیا به‌طور غیرقانونی در سوریه حضور دارند و به نوعی با ما اعلام جنگ کرده‌اند، زیرا حق حاکمیتمان را نقض کرده‌اند و حضورشان غیر قانونی و غیر شرعی است.»


رئیس‌جمهوری سوریه درباره مواضع ترزا می و دونالد ترامپ نسبت به این کشور تصریح کرد: «موضوع می و ترامپ نیست، به‌طور کلی سیاستمداران غربی و سازمان‌های اروپایی نمی‌خواهند هیچ شخصی روی حرفشان حرف بزند و نظری متفاوت داشته باشد. آن‌ها کشوری را که دیدگاه متفاوت داشته باشد، نمی‌پذیرند. این وضعیت کنونی سوریه است. سوریه دولت مستقلی است و مواضع سیاسی خود را دارد و ما در راستای منافع ملی خود کار می‌کنیم و زمام امور خود را به دست کس دیگری نمی‌سپاریم. آن‌ها این واقعیت را قبول نمی‌کنند.»


اسد درباره اینکه آیا روسیه زمام امور سوریه را در اختیار گرفته و به جای مسئولان این کشور تصمیم‌گیری می‌کند، گفت: «روسیه در چارچوب قوانین بین‌المللی (در سوریه) می‌جنگند. بخشی از قانون بین‌الملل مختص حق حاکمیت کشورهاست وسوریه نیز کشوری از مجموع کشورهای سازمان ملل متحد است و سیاست‌ها خط‌شی‌ها و امور مختص خود را دارد که نمی‌گذارد دخالت یا دیکته‌ای انجام شود. آن‌ها (روس‌ها) تاکنون این کار را نکرده‌اند ولی ما روابط خوب و تاریخی با روسیه داریم و این روابط در دهه‌های اخیر توسعه یافته است. روابط ما شامل مداخله در امور داخلی یکدیگر نمی‌شود و حتی اگر اختلاف هم داشته باشیم، چیزی را بر هم تحمیل و دیکته نمی‌کنیم.»


وی افزود: «به‌دلیل اوضاع جنگی و خاص منطقه طبیعی است اختلافاتی میان طرف‌های مختلف، چه ما و چه دیگران ازجمله روسیه و ایران وجود داشته باشد. حتی ممکن است این اختلاف میان ایران و روسیه رخ دهد، ولی داخل حکومت‌هاست و این واقعا طبیعی است. در نهایت آن تصمیمی که گرفته می‌شود، تصمیم حکومت سوریه است و حکومت سوریه، تصمیم مردم سوریه را ارجح می‌داند و تردیدی در آن وجود ندارد.»


بشار اسد در پاسخ به این سوال که «چرا روسیه سامانه دفاع موشکی اس 300 وعده داده شده را به سوریه تحویل نداد؟» گفت: «روسیه هرگز با هیچ یک از طرف‌های علیه سوریه هماهنگی ندارد، چه از لحاظ سیاسی و چه نظامی. این یک تناقض است. آن‌ها چگونه می‌توانند به ارتش سوریه برای پیشرفت کمک کنند و در عین حال با دشمنان سوریه برای نابود کردن ارتش ما به توافق دست یابند؟»


وی افزود‌: «ما از جرئیات اطلاع داریم و گزارش‌ها درباره هماهنگی میان روسیه و اسرائیل را نمی‌توانم تایید کنم. درباره موشک‌های اس 300، چگونه است که آن‌ها موضوع را مطرح و سپس روند کار را متوقف می‌کنند؟ بهتر است در این زمینه موضوع تاکتیک‌های سیاسی را مطرح کنیم که آیا آن‌ها به ما ارسال می‌کنند یا نه؟ که این طبعا یک موضوع نظامی است و ما در این‌باره چیزی نمی‌گوییم.»


بشار اسد درباره اینکه آیا برای دوره بعدی ریاست‌جمهوری سوریه نامزد می‌شود یا نه تصریح کرد: «الان زود است بخواهیم در این‌باره صحبت کنیم. شما سوالی را می‌پرسید که حدودو سه سال دیگر رخ خواهد داد و هیچ‌کس نمی‌داند اوضاع در آن زمان در سوریه چگونه خواهد بود. کناره‌گیری من از نامزدی به دو موضوع بستگی دارد؛ نخست، اینکه خودم بخواهم از این مسئولیت شانه خالی کنم و دوم، اینکه ملت بخواهند چنین موضوعی رخ دهد. طبعا نظر مردم در آن زمان برای من مهم است که من رئیس‌جمهوری‌شان باشم یا نه. آیا در این مدت مردم سوریه نظرشان تغییر خواهد کرد؟ اگر بعد از گذشت این سه سال موضع عوض شد در این‌باره تصمیم خواهم گرفت.»


وی در پاسخ به این سوال که «آیا معتقدید سال‌ها بعد آیندگان و تاریخ از شما یاد خواهند کرد؟» گفت: «از کدام تاریخ سخن می‌گوییم. تاریخ غربی؟ تاریخ غربی تحریف می‌شود و وقابعی جعلی خواهد ساخت و همان دروغ‌هایی را که نه تنها درباره ما، بلکه درباره گذشتگان شنیده‌ایم تحویل می‌دهد. این در حالی است که تاریخ ما، یعنی همین تاریخی که به ما مربوط می‌شود، از من به‌عنوان فردی که با تروریست‌ها جنگید تا کشورش را نجات دهد، یاد خواهد کرد.»


بشار اسد با بیان اینکه رقابت‌های لیگ جزیره (انگلستان) را دنبال نمی‌کند، در آستانه آغاز جام جهانی فوتبال درباره تیم مورد علاقه‌اش در جام جهانی گفت؟ «در این اوضاع، تیم محبوب من ارتش سوریه است که با تروریست‌ها می‌جنگد.»


رئیس‌جمهوری سوریه در پاسخ به این سوال که «شما هفت سال در جنگ بوده‌اید، برای تخلیه تنش‌ها چه کار می‌کنید و آیا سرگرمی خاصی دارید؟» گفت: «ورزش، که البته تنها یک سرگرمی نیست بلکه بخشی از ساختار سلامت انسان را تشکیل می‌دهد و جزو برنامه‌های روزانه من است، زیرا حفظ سلامت برای ادامه فعالیت‌ها بسیار مهم است و برای همین است که به آن به‌عنوان یک سرگرمی نگاه نمی‌کنم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر